Sayfa 116/286 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216 ... SonSon
Arama sonucu : 2282 madde; 921 - 928 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

  1. Ne zaman Hüsnü Tiryaki yorumu okusam, bu dostumuz ne yapsa iyi yapar diyorum. Düzenli, tertipli, disiplinli, bilgili, eğitimli, en iyisi ... diye gidiyor yorumlarım.

  2. Bu jpeg dosyayı bir excel'den oluşturduğunuzu düşünerek yazmıştım. belki özel mesaj yazarken dosya ekleniyordur, ben hiç denemedim galiba.

     Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Kaynak excel paylaşmaktan kastın nedir Hocam?

  3.  Alıntı Originally Posted by BaHtıÇıktı Yazıyı Oku
    Bu jpeg dosyayı bir excel'den oluşturduğunuzu düşünerek yazmıştım. belki özel mesaj yazarken dosya ekleniyordur, ben hiç denemedim galiba.
    Forum ancak belli formatlarda dosya paylaşımına izin veriyor, pdf dosya bile yükleyemiyorsun. Son derece saçma bir durum, ancak yapacak bir şey yok.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

  4. ----'Geleceği tahmin etmiyoruz, ancak şunu çok iyi biliyoruz ki, önümüzdeki beş yıl, son beş yıl gibi olmayacak. Bunun için özel bir sebep yok. Piyasalar değişir, ve önümüzdeki üç yıldaki alacağımız sonuçlar da son üç yılın aynısı kesinlikle olmayacaktır. Böyle bir şey hiç bir zaman olmaz.'

    ---- 'En iyi trade'ler genelde en sevmediklerimdir. Piyasa benden her zaman daha çok şey biliyordur. Fırsatların çoğu, faydalanılmayan / kimsenin beklentisinin olmadığı alanlardadır.'


    John W. Henry
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

  5. Pazartesinden beri muhtemelen hayatımın en ilginç portföyünü oluşturdum.. İçlerinde, son bilançolarını baz alırsak, benim değerlemelerime göre, 2-3 tanesi hariç gerçekten ucuz diye niteleyebileceğim hisse nerdeyse yok.. Modaya uyduk diyelim, Net YP Pozisyonunun olası Yıllıklandırılmış Net Kâra en fazla etkide bulunabileceği, aynı zamanda, VBTYZ ve DEVA hariç, ihracaat oranı yüksek ve görece piyasa değeri küçük ya da orta büyüklükte şirketlerden oluşan bir liste.. Bu listeye girebilecek en az 20 kadar daha hisse var, bu kriterlere uygun, ancak takibi nispeten kolay olsun diye sayıyı 10 ile sınırlı tuttum. Hisselerde görece büyük periyotlarla trend takibi yapıp, trend dönüşlerinde giriş çıkış şeklinde devamını sağlayacağım. Son zamanlarda oluşan fon hevesimiz ve mevcut portföy ile fon performansı karşılaştırılması açısından portföyün diğer yarısı hanım tarafından fonda tutulacak, dokunulmamak kaydıyla.. Şubat ayında performans karşılaştırması yapacağız.

    Portföyde yer alanlar:

    ACSEL, AVOD, DESA, DEVA, ELITE, ISKPL, JANTS, KCAER, SAYAS, VBTYZ..

    Bakalım kısmetimizde neler varmış, göreceğiz.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

  6. BIST 100'ün F/K'sı 6,22, BIST Tüm'ün F/K'sı 6,07.. Dünya tersine dönmüş gibi. Genelde BIST 100 daha ucuz olur, BIST TÜm en az % 15 daha pahalı seyrederdi BIST 100'den. Yan kağıtlar çıkıştan beklenildiği kadar henüz payını almış değil.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

  7. Seçtiğim hisselerde ilk eleme kriterleri olarak şu noktaları baz aldım:

    -Ya Net Yabancı Para Pozisyonunun hissenin Yıllıklandırılmış Net Kârına yüzdesel olarak oranı yüksek olacak
    -Ya İhracaat Oranı yüksek olacak

    Bazı hisselerde ikisi de aynı anda yüksek idi ve iki şartı aynı anda sağlayanların diğerlerinden nispeten bilançolar bazında daha pozitif etkilenmesini bekliyorum.

    Bunların haricinde FBO-Finansal Borç Oranlarının düşük olmasına dikkat ettim. Genelde seçtiklerim FBO'su % 20 altında olanlar. Bu son kritere uymayan 2 istisnam var, DEVA ve JANTS. Onların da Net Finansal Borç / FAVÖK oranının 1,5 altında olması kriterini sağlıyor olmasını finansal sağlık açısından risksiz bulduğum için listeye dahil ettim. DEVA finansal olarak yakından izlediğim, fiyat hareketlerine pek yansımasa da ve finansal yönetimini başarılı bulduğum şirketlerden bir tanesi. Finansal borcunun bu dönemde nispeten yükselmiş olmasının temel sebebi yeni fabrika yatırımlarının varlığı idi, ve bu yatırımlar büyük çoğunlukla tamamlandı, bundan sonrası için finansal yönetimde eski muhafazakar düşük finansal borç oranlarına gerileyeceğini tahmin ediyorum.

    Bu hisselerde filtreleme kriterlerimde tipik olarak kullandığım belli değerleme rasyolarının altında olma ve/veya sektör ortalamalarına göre primsiz kalmış olma kriterlerini uygulamadım.

    Ayrıca Yıllıklandırılmış Satışlar, EFK , FAVÖK ve Net Kâr değerlerindeki büyümede bilanço tarihleri itibariyle yıllık enflasyondan daha fazla büyümüş olma kriterlerini de uygulamadım. Bu son kriteri pas geçmemin sebebi geçmiş bilançolardan ziyade gelecek bilançolarında döviz kurlarının yukarı yönlü hareketi sonucunda büyümenin daha parlak gelebileceğini bekliyor olmam. Gerçi Satış rakamlarında bu kriteri sağlamayan yok, ancak EFK, FAVÖK ya da Net Kâr kalemlerinde bazı hisseler enflasyon oranı altında büyüme sağlamış durumda.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

  8.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Pazartesinden beri muhtemelen hayatımın en ilginç portföyünü oluşturdum.. İçlerinde, son bilançolarını baz alırsak, benim değerlemelerime göre, 2-3 tanesi hariç gerçekten ucuz diye niteleyebileceğim hisse nerdeyse yok.. Modaya uyduk diyelim, Net YP Pozisyonunun olası Yıllıklandırılmış Net Kâra en fazla etkide bulunabileceği, aynı zamanda, VBTYZ ve DEVA hariç, ihracaat oranı yüksek ve görece piyasa değeri küçük ya da orta büyüklükte şirketlerden oluşan bir liste.. Bu listeye girebilecek en az 20 kadar daha hisse var, bu kriterlere uygun, ancak takibi nispeten kolay olsun diye sayıyı 10 ile sınırlı tuttum. Hisselerde görece büyük periyotlarla trend takibi yapıp, trend dönüşlerinde giriş çıkış şeklinde devamını sağlayacağım. Son zamanlarda oluşan fon hevesimiz ve mevcut portföy ile fon performansı karşılaştırılması açısından portföyün diğer yarısı hanım tarafından fonda tutulacak, dokunulmamak kaydıyla.. Şubat ayında performans karşılaştırması yapacağız.

    Portföyde yer alanlar:

    ACSEL, AVOD, DESA, DEVA, ELITE, ISKPL, JANTS, KCAER, SAYAS, VBTYZ..

    Bakalım kısmetimizde neler varmış, göreceğiz.
    ACSEL'de biraz canımı sıkan bir durum var, Verusa Holding ana ortaklık oranı % 50 üzerine çıkınca zorunlu pay alım teklifi yapılması için SPK'ya başvuruda bulunmuş. Aslında normalde pozitif algılanması gereken bir şey olmasına rağmen bu pay alım teklifi için son 6 aylık ortalaması için 65 tl civarı bir fiyatın teklif edilmesi için başvuru sözkonusu. Elbette kimse satmak zorunda değil, ancak hisse senedi fiyatlarının 85-90 arası devam ettiği bir zamanda böyle teklif fiyatı baskılamak için kullanılır mı bilemedim açıkçası. Bu durum bende kafa karışıklığı oluşturdu.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

Sayfa 116/286 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •