Bence yeni enerji yatırımı yapılmamalı artık.
Şahsi fikrim enerji ilerleyen yıllarda çok ucuzlayacak, bu da son yıllarda yapılan yatirimların geri dönüş suresini uzatacak.
Kredi ile yapılan yatırımların şimdikiler gibi kendi kendini ödemesi çok zor olabilir.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
tarıma yatırım yapardım ben olsam.. alarko gibi..
hele menderes bu konuda çok tecrübeli..
ev testilinde büyüme çok zor.. her yerde inanılmaz atıl kapasite oluşmuş durumda..
enerji tarafında tüketim bakımından tr hala ab nin çok gerisinde..
tl bazlı kredi bulmak koşuluyla enerji yatırımı olabilir..
elektrikli araçlar önemli bir yer alacak ilerde.. ve çok daha düşük maliyetle üretilebiliyor artık.. tıpkı ges panel üretim maliyetindeki 10da1 fiyatlara düşüşü ilerleyen yıllarda elektirikli araçlarda da göreceğiz..
Sayın minikyatırımcı çok güzel bir noktaya parmak basmış
Alalım elimize abaküsü ve kerat cetveli yapalım bakkal hesabını
Türkiye'de yıllık 28 milyar litre mazot ve 2 milyar litre benzin tükettirilir
1 lite mazot 22 km götürür 1 litre benzin 15 km yol götürür.
Yani Türkiye'de araçlar yılda (28 milyar x 22 km) + (15 km x 2 milyar ) = 646 milyar km yol yapıyor
Varsayım Türkiye'deki araçların 25% i elektrikliye döndü
646 milyar km x 25/100 = 161 milyar km yol elektrikli araç ile yapılacak
Elektrikli araçlar 100 km de 18 kWh elektrik tüketir.
Yılda 161 milyar/100x18= 29 miyar KWh elektrik extra gerek ( yani 29 milyon mWh)
29 milyon MWh/365 = günlük 79.500 mWh yani günlük 79,5 GWh elektrik gerekli
Hesap Erdal Baggal hesabıdır. Para sayarken kullandığı 100 100 200 tekniği kullanılmıştır
Son düzenleme : Uc_kirkbes; 04-07-2023 saat: 03:26.
Zengini fakir eden müsrif evlattır .Memuru fakir eden süslü avrattır .Fakiri fakir eden kuru inattır
Syn Uc_kirkbes, geçen yıl okudugum bir makalede Tr de ki tüm araçların elektrikliye dönüşmesi halinda mevcut elektrik tuketiminin %100 artabilecegini öğrenmiştim.
Tabi ki bu bile müthiş bir talep ama tüm dünyada yenilenebilir enerji yatırımları çok yüksek bir ivmeyle devam ediyor.
Ben mndrs için daha verimli olabilecek sektörler olabilecegini düşündüğüm icin elektrik üretim tarafina daha fazla yatırıma gerek yok diye düşünüyorum.
Mesela minik yatırımcı nin dedigi tarim sektörü çok önemli olacak ilerleyen dönemlerde. Alarko kılı kirk yardı ve bu sektöre büyük bir yatırım yapma karari aldı. Alarko holding gibi çok çok sağlamcı bir şirket boş yere bu sektöre yatırım yapmaz.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
tarım önemli.. tarımda ihracat daha önemli.. tarımsal ihracatta katma değerli ürün çok daha önemli..
domatesle salça veya ketchap satmak çok farklı..
alarkonun yakın zamanda tarım tarafını tamamladıktan sonra, gıda tarafına yükleneceğini düşünüyorum.. gıdada da tam entegre bir yapı oluşturacaklardır.. herkes gözden kaçırıyor gıda kısmını.. herkes tarıma odaklı.. gıda tarafı için enterasan işler bizi bekler![]()
YATIRIM, sonu yanlış giden SPEKÜLASYONDUR. EĞER, zamanında spekülasyondan çıkmazsanız MECBUREN yatırımcı olursunuz.
Yer İmleri