Ülkenin satışlarının %50 si neredeyse $ ile, demir, kömür, elektrik d.gaz, petrol, her çeşit güneş enerji malzemesi, araç. Ama insanların(çalışanların girdileri TL ile). Bu ortamda ne enflasyon durur ne maaş artışları.
Yapılacak şey belli madem giderlerimizin yarısı $, o zaman geçelim komple $ a.
İş bilmemne başklanı asgari ücret $ la olmaz diyor, be zevat! ürettiğin ürünü $ a göre fiyatlıyorsun ama. Adi 2 yüzlü zepevenk!!
Neyse
Dolar faiz enflasyon maaş/fiyat artışları dön baba dönelim.

neyse evlenmeden once gittik bütün borçlarını kredi kartlarını kredilerin kapattık..sonra karşımıza birşey çıkmasın hesabımızı bilelim diye.. ..artık borçsuz oldugu için yeniden borç yapmaya korktu..ama yine de alışveriinden eksik kalmadı.. ne maaş alırsa alışverişe gidiyordu..pandemi oldu sokaga çıkma yasakları avm ler kapalı..para birikti..iki maaş falan parası birikti.. onu vedeli mevduat yapmış..aldıgı 250 300 lira ona çok tatlı geldi..sonra bak dedim ..bu forumu falan ögrettim.. arada okuyor.. özellikle vobelit i deniz43 ü okuyor..sonra başladı ufak ufak parayı degerlendirmeyi..finansal okur yazarlıgı arttı..sonra kayınvalide vefat etti oradan bir mitar parası geldi. şimdi artık eurobondlar falan baya baya kendini geliştirdi.. para artıkça kazanç büyüyor..büyüdükçede pintileşti..bayramda terlik alacaktı götürdüm avm ye.. iki yerde fiyat baktı eskiden avm den çıkmak bilmeyen kadın.. kalk kalk gidelim ben kemeraltında alırım dedi.. gitti 200 tl ye kemeraltından terlik aldı..benzerleri optimum ( ki outlettir.. yeni sezon degil ) da 700-800 tl idi..1 haziranda kalp krizi geçirdim.. ben içeride yatıyorum..eşime demişler nasıl olsun eger kasıktan yaparsak devlet karşilıyor ama koldan yaparsak farkı var.. ne kadar ?5000 ok demiş koldan olsun.. stand takacagız ..devletin karşiladıgı ve hnt malı. ücretsiz ..ama birde abd malı var 8500 ...ona da ok demiş...bakmış 1,90 la 70 bin kredi veriyorlar..almış krediyi...13,50 benim parayı ödemiş..kendine 6500 ayırmış..50 bini kkm yapmış 21,16 dan...neredeyse.. benim anjiyo parasını bedavaya getirdi..ve bunu 4-5 sene önce yerde buldugunu gökte harcayan eşim yaptı.. artık alışverişe kemeraltına falan gidiyor...bence sende ona finansal okur yazarlık masansında birşeyler çıtlat..ve verdigin parayı nasıl arttırabilcegini ögret ..serbest bırak..gitsin isterde bitcoin alıp batırsın..eger ki kazandıgını görürse..daha bir hırslanıyor...

Yer İmleri