Sayfa 333/472 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 2,657 - 2,664 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    SGK emeklilik robotuna göre, müstakbel emekli maaşıma %19.5 oranında zam gelmiş bugün. Tam enflasyon oranı kadar yapmışlar. Hani refah payı v.s...?
    Vallahi soygun bu. Brüt gelirin isterse 100.000 TL üzeri olup tavandan prim yatır ne değişiyor. Asgari ücretliye memura yaptığın %50 zam buraya yansımayınca bizim potansiyel maaş şu en düşük memur seviyesine düştü 3 yıl sonra böyle giderse asgari ücretten halliceye düşecek. Ben de primlerim tavandan yatıyor diye seviniyorum. Reis yarın en düşük emekli maaşı 12.000 der, brüt maaşı 40.000 den az olan herkese 12.000 TL emekli maaşı bağlanır. Ülkenin içine ettikçe yavaş yavaş bizim maaş skalası da en düşük maaşına yaklaşır. Hani 2008 sonrası en düşük ödenen prim ile en yüksek prim arasında 7.5 kat vardı. Vallahi ben yavaş yavaş emekliliği unutuyorum başımın çaresine bakacağım. Şu an için emekli olmama 16 yıl var ve potansiyel maaşın en düşük memur maaşına düştü. Muhtemelen bu 16 yıl içinde yüksekten pim yatırsam bile eriyerek asgari ücretin biraz üzerinde bir seviyeye inecek. Ya tüik enflasyonu olduğunun yarısı gösteriyor aradaki refah farkını çalışanda seyyanen 8000 TL ödeyerek kapatıyor. Ben bu 8000 TL farkı kapatmam için kaç yıl tavandan prim ödemeliyim. Ben tavandan ödeyip yükseltsem de adam bana tüik oranında zam yapacak bir de yıllık büyüme rakamının %30 unu verecek ama asgari ücretliye ve memura yapılan zammın çok altında kalacağı için ben emekli olduğumda taban ücretin biraz üzerinde alacağım. Ben nasıl emekli olayım. Hayat standardım tavan ücrete göre örülü.. Bence bu ülkede emeklilik olayı bitti..

2.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    SGK emeklilik robotuna göre, müstakbel emekli maaşıma %19.5 oranında zam gelmiş bugün. Tam enflasyon oranı kadar yapmışlar. Hani refah payı v.s...?
    Mevcut emeklilere seyyanen bir zam yapsalar, emeklilik robotuna da (ileride emekli olacaklara) yansır mı? yoksa yalnız mevcut emekliler mi yararlanır?

3.  Alıntı Originally Posted by md1 Yazıyı Oku
    Mevcut emeklilere seyyanen bir zam yapsalar, emeklilik robotuna da (ileride emekli olacaklara) yansır mı? yoksa yalnız mevcut emekliler mi yararlanır?
    Abi bize Bi bok yansımaz. Ocak ayında da aynısı oldu. Asgari ücrete yapılan zamla bizim robota yansıyan zam arasında oransal uçurum var. Bizim potansiyel maaş yıllar içerisinde prim ödedikçe artmasına rağmen tüik oranlarından dolayı asgari ücrete doğru gidiyoruz. Adamlar sadece taban emekli maaşına ekstra zam yapıyor böyle olunca da senin primin 13.000 TL den de ödense 20.000 TL den de ödense taban maaşa giriyor çünkü asgariden ödenen prime bağlı emekli maaşının kök rakamı çok gerilerde kaldı. Bak reis çıksın en düşük emekli maaşı 11. 000 desin 30.000 TL brüt maaş alan da bu skalaya girip 11.000 emekli maaşı alacak. Bir kaç yıl sonra bugünün parasıyla 40.000-50.000 brüt alanlar da en düşük emekli maaş skalasına girecek. Adamlar yemin etti hepimizi tabanda eşitleyecek. Zaten Bayburt da 11.000 TL maaş ile İstanbul'daki aynı para.. Neyse ihamız var sihamız var dünyaya diz çöktüren liderimiz var, ülkenin %48 Lik teröristleri mi yönetsin bizi..

4.  Alıntı Originally Posted by cenkbjk Yazıyı Oku
    Vallahi soygun bu. Brüt gelirin isterse 100.000 TL üzeri olup tavandan prim yatır ne değişiyor. Asgari ücretliye memura yaptığın %50 zam buraya yansımayınca bizim potansiyel maaş şu en düşük memur seviyesine düştü 3 yıl sonra böyle giderse asgari ücretten halliceye düşecek. Ben de primlerim tavandan yatıyor diye seviniyorum. Reis yarın en düşük emekli maaşı 12.000 der, brüt maaşı 40.000 den az olan herkese 12.000 TL emekli maaşı bağlanır. Ülkenin içine ettikçe yavaş yavaş bizim maaş skalası da en düşük maaşına yaklaşır. Hani 2008 sonrası en düşük ödenen prim ile en yüksek prim arasında 7.5 kat vardı. Vallahi ben yavaş yavaş emekliliği unutuyorum başımın çaresine bakacağım. Şu an için emekli olmama 16 yıl var ve potansiyel maaşın en düşük memur maaşına düştü. Muhtemelen bu 16 yıl içinde yüksekten pim yatırsam bile eriyerek asgari ücretin biraz üzerinde bir seviyeye inecek. Ya tüik enflasyonu olduğunun yarısı gösteriyor aradaki refah farkını çalışanda seyyanen 8000 TL ödeyerek kapatıyor. Ben bu 8000 TL farkı kapatmam için kaç yıl tavandan prim ödemeliyim. Ben tavandan ödeyip yükseltsem de adam bana tüik oranında zam yapacak bir de yıllık büyüme rakamının %30 unu verecek ama asgari ücretliye ve memura yapılan zammın çok altında kalacağı için ben emekli olduğumda taban ücretin biraz üzerinde alacağım. Ben nasıl emekli olayım. Hayat standardım tavan ücrete göre örülü.. Bence bu ülkede emeklilik olayı bitti..
    bu konuya uyanan arkadaşların sayısının artması gayet sevindirici.

yine de acemi olduğunuz için sürecin çok uzun süreceğini falan öngörmüşsünüz ki bu hoş bir hayal.

max 3 yıl içerisinde yatırılan prim ve süreden bağımsız herkes yaklaşık aynı emekli maaşını alacak.

benzer şekilde 2030 gibi prim yatırıp yatırmadığından bağımsız herkes aynı emekli maaşını alacak.

zira politikacıların gözünde yatırdığınız şey emeklilik primi değil oy satın almak için dağıtılacak rüşvet ve herkesin oyunun eşit olduğu bu ortamda bu gidişat değiştirilemez.

önerin nedir derseniz.

imkanınız varsa minimum prim ödeyin.
    yurtdışı çalışma opsiyonlarını araştırın
    freelance opsiyonları araştırın.
    döviz bazlı vergiden düşülen hayat sigortaları
    finansal piyasalarda yatırım yapın.
    maksimum kredili emlak kovalayın.

çalışan üreten biriyseniz devlet sizden 10 alıp 1 verecektir ,siz de devletten mümkün olduğunca almaya bakın.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    benimde 16 binden 19 bine gelmiş.....bu verilen seyyanen zam etkisi gözükmüyor..onunla 22 bin olmalıydı
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    önerin nedir derseniz.

imkanınız varsa minimum prim ödeyin.
    yurtdışı çalışma opsiyonlarını araştırın
    freelance opsiyonları araştırın.
    döviz bazlı vergiden düşülen hayat sigortaları
    finansal piyasalarda yatırım yapın.
    maksimum kredili emlak kovalayın.

çalışan üreten biriyseniz devlet sizden 10 alıp 1 verecektir ,siz de devletten mümkün olduğunca almaya bakın.
    Bunlara ek olarak ''düşük prim ödeyen çalışanların'' günü dolduğu zaman prim ödemeyi kesinlikle bırakmalılar. Gün dolduktan sonra ödenen her prim emekli maaşınızı düşürüyor. Bugunkü rakamlarla unuttum ancak 12 ay fazla ödenen prim maaşı 150-200 tl arasında düşürüyor olması lazım. Bunuda günü dolanlar araştırsın.

7. Selam,
    Soyle bisi gordum haber sitesinde:

Yeni zam oranları için Meclis'te önerge hazırlandı. Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri yılın altı ayı için toplam yüzde 25 zam alacak. Memur, işçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı için ek teklif sunuldu. Emeklilerin zam oranı yüzde 25 olarak belirlendi. Bu orandan ise EYT'liler yararlanamayacak.

Bu da linki:
    https://sputniknews.com.tr/20230707/...073294979.html

Bunun asli astari var midir? Haberi olan?

8.  Alıntı Originally Posted by callandor Yazıyı Oku
    Selam,
    Soyle bisi gordum haber sitesinde:

Yeni zam oranları için Meclis'te önerge hazırlandı. Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri yılın altı ayı için toplam yüzde 25 zam alacak. Memur, işçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı için ek teklif sunuldu. Emeklilerin zam oranı yüzde 25 olarak belirlendi. Bu orandan ise EYT'liler yararlanamayacak.

Bu da linki:
    https://sputniknews.com.tr/20230707/...073294979.html

Bunun asli astari var midir? Haberi olan?
    Eyt için ayrı bir düzenleme olacak diye yazıyor. Hayır eyt derken emekli olan olmayan diye ayrı mı yazıyor oda belli değil.

Sayfa 333/472 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •