Hesap işletim ücreti, aylık, yıllık vb herhangi bir masrafı yoksa her ikisini de tercih edebilirdim.
Ancak, en pahalı faiz kredi kartı faizidir gerçeğinden hareketle asgari ödeme tutarı ile işim olmaz, borcun tümünü öderim.
TR'deki kredi kartlarının ücretsiz taksitlendirme, erteleme imkanlarını fazlasıyla sunması bir artı.
O vakit doların ve euronun artmadığı her durumda karlıyızdır. Şu an bizim için en iyi olabilecek şey doların 3.30 ları tekrar görmesidir. Bu durumda full dolara geçip ve doları güzel faize koyup, seyre bakmak. %14.50 faiz olmadığı için yurtdşı da mantıklı olmayabilir mevduatcı için.
Bazi insanlar hayata farkli baslar.
Bazilari varlikli olmasada evladina sermaye olabilecek bir ev birakabilir mesela.
Bazilari cok iyi egitim imkani alabilir, calismadan ABD'de master yapabilir mesela.
Hayata sifirdan hatta sifirin altindan baslarsaniz ( ogrenim kredi borc yuku gibi istifa etmek icin su kadar tazminat odemek gibi )
O nedenle kisilerin hayata bakisi da, yatirim anlayisi da degisik olur.
Baslangicta, hic sermayesi olmayan kisiler icin en akilci yol, banka kredileri ile bir seyler yapmaya calismaktir.
Ben bu tur bir yol izlemek zorundaydim.
Oyle yaptim.
Yakin arkadaslarim cok basarili oldugumu dusunur.
Nedeni ise, goturdugumde 3 yasinda olan kizim, bugun Kanada'da bir avukat, iki yas buyuk olan oglum ise bankaci.
Bende kislari tr.de, yazlari orada yasayabiliyorum.
Sifirdan baslayanlar icin az seyler degil bunlar.
Sn.Ozziem.
Turkiyenin en buyuk problemi enflasyondur.
Hukukun bile olmayisinin nedeni enflasyondur, cunku bu tur ulkelerde, hukuksuzluktan nemalanan gucler cok etkindir.
Peki, bu kadar genc ve canli, goreceli olarak iyi egitim almis bir ulus, bu enflasyonu indirebilir mi ?ya da kontrol altinda tutabilir mi?
Butun mesele budur.
Ben kotu yonetildigi icin enflasyonun bu seviyede oldugunu dusunenlerdenim.
Peki duzeltilebilir mi ?
Ben sanmiyorum.
Ulke tarihinin her doneminde oldugu gibi yine hirsiz kazanacaktir.
Bankanın "şube" olması ile o ülkede kurulmuş "banka" olması birbirinden farklı olgular. Sadece şube ise TR kurallarına uymak zorunda ve TC vatandaşı olarak başvurursanız; TR'de ne yapıyorlarsa aynısını yapmaları olası. En azından çifte vergilendirme anlaşmalarına göre gerekli minimumları yaparlar.
Eğer banka o ülkede bir firma olarak kurulmuş banka ise, bu kadar sıkı şartlara tabi olmaz. TR o durumda pek karışmaz. Ancak Ziraat'in kurduğu bir yurtdışı bankayla, Credit Europe aynı katılıkta uygulama yapmaz.
Eğer TC harici bir pasaportla hesap açarsanız, yine şartlar değişir. Size uygulanabilecek kesinti ve kısıtlar oldukça az olur.
Forum kuralları 'nı okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Peki sizce eğer siz harcama yapmayan biriyseniz, yüksek enflasyon mantıklı değil mi?
Yer İmleri