Sayfa 253/1005 İlkİlk ... 153203243251252253254255263303353753 ... SonSon
Arama sonucu : 8035 madde; 2,017 - 2,024 arası.

Konu: Viop LII

1. Hidroelektrik, rüzgar ve güneş santralleri ilk yatırım maliyeti yüksek ciroları ise az. Karlı olmasa kimse yatırım yapmaz. Bunlar muhasebesel olarak çok karlı olmasa da enflasyon döneminde kendini koruyabilir.

Tabi borç batağında olanlar veya düşük verimde doğal gaz santrali olanların durumu farklı.

Esliden çimento şirketleri enflasyondan koruyordu artık çok fazla çimentocu olduğu gibi çevre etkileri ve yüksek enerji fiyatları ve oynaklıklar nedeni ile ekstra maliyetler de vardır.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Çok emin değilim ama ekonomi büyük gözüksün diye üniversite harçları artırıldı. Devlet kendi kendine ödeme yapıyor. Bu şekilde istatistik hesaplarına giriyor olabilir.

3. Uçağa indi bindi 5000 olmalı, herkes binmesin.

4.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Uçağa indi bindi 5000 olmalı, herkes binmesin.
    Uçaklara ve gemilere vergisiz akaryakıt satılıyor.

Otobüs, kamyon, taksici çok etkilenir.

TIR'lar gümrükde depoyu fullüyordur.

İhracatı teşvik için Anadolu'da ihracatçı TIR'lar için benzin istasyonu da açarlar belki.

İstanbul Rize

Uçak 1250 TL
    Otobüs 800 TL

gözüküyor bir kaç gün sonra tekrar bakmak lazım.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,012
     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://tradingeconomics.com/commodity/gasoline

ABD'de 1 galon benzinin fiyatı :2.6320 usd
    1galon:3.785 litre

ABD'de 1 litre benzinin fiyatı :2.6320/3.785=0.6953 usd

ABD'de kişi başı milli gelir:25463/331.9=76.718 bin usd

Kişi başı milli gelirleri ve satın alma güçleri bizim vatandaşlarımızdan kat kat yüksek.Buna rağmen benzinin litre fiyatı bizimkinin kabaca yarısı kadar.

Bu kadar ağır vergilerin hiç bir makul gerekçesi yok.Vergiler artırmak yerine ,kamu harcamalarında her türlü israfa son verilmeli,ekonomi sağlığına kavuşana kadar acil olanlar dışındaki yatırımlar da durdurulmalı.Yoksa yapılan ekonomiyi boğmak olur...
    petrol de ABD dünya sıralamasında kaçıncı ve günlük kaç varil baktın mı
    doğru mukayese değil

öte yandan tek kalem de kazık büyük oldu ayrı mevzu

6. Benim şaşırdığım şey, Ozan Bingöl harici kimse benzine 6-8 arası zam geleceğini öngöremedi.

80 milyonluk bir ülkede tek kişi. Tek bir kişi. Bu nasıl olabilir, aklım almıyor?

Meclise yasa teklifi gidiyor, koca ülkede sadece 1 kişi okuyor o yasa teklifini.

Onca ekonomist, onca üniversite hocası, onca bankacı, aracı kurum çalışanı, borsacı, bu kadar insan ne iş yapıyor?

Hepsi kof demek. Hepsi boş insan.
     Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Milleti zam değilde önceden haber verilmeyip benzin kuyruguna girememesi fen bozdu aldıktan sonra kafada yapacağı 4işlem kısa günün karı o keyfi yaşatacaklardı
    Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Deniz Bey ABD dunyanin en büyük petrol ureticilerinden. Kiyaslamayi avrupa ile yapmak daha tutarlı olmaz mi
     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://tradingeconomics.com/commodity/gasoline

ABD'de 1 galon benzinin fiyatı :2.6320 usd
    1galon:3.785 litre

ABD'de 1 litre benzinin fiyatı :2.6320/3.785=0.6953 usd

ABD'de kişi başı milli gelir:25463/331.9=76.718 bin usd

Kişi başı milli gelirleri ve satın alma güçleri bizim vatandaşlarımızdan kat kat yüksek.Buna rağmen benzinin litre fiyatı bizimkinin kabaca yarısı kadar.

Bu kadar ağır vergilerin hiç bir makul gerekçesi yok.Vergiler artırmak yerine ,kamu harcamalarında her türlü israfa son verilmeli,ekonomi sağlığına kavuşana kadar acil olanlar dışındaki yatırımlar da durdurulmalı.Yoksa yapılan ekonomiyi boğmak olur...
    M2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Benim şaşırdığım şey, Ozan Bingöl harici kimse benzine 6-8 arası zam geleceğini öngöremedi.

80 milyonluk bir ülkede tek kişi. Tek bir kişi. Bu nasıl olabilir, aklım almıyor?

Meclise yasa teklifi gidiyor, koca ülkede sadece 1 kişi okuyor o yasa teklifini.

Onca ekonomist, onca üniversite hocası, onca bankacı, aracı kurum çalışanı, borsacı, bu kadar insan ne iş yapıyor?

Hepsi kof demek. Hepsi boş insan.

Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ben sohbet odalarını dinliyorum herkes teknikçi olmuş. Öte yandan tahtacılar var, teknikçi arkadaşlara saygımız var ama biz teknikden anlamıyoruz diyorlar.

Biri abi sabah hemen tavan yapıyorsun alamıyoruz diye şikayet ediyordu.

Sayfa 253/1005 İlkİlk ... 153203243251252253254255263303353753 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •