Originally Posted by
lionnes1
2024 yılında satarsam bi artı yüzde 50 daha koydum hedef fiyatıma ,
Fırsat vermez yani yükseltmezlerse hisseyi, Ve 2025 yılında satarsam; şu anki hedef fiyatım çarpı 2 olur.. ..
yine izin vermez 2026 yılına kadar uzatırlarsa HIRSIZLIKLARINI , 2026 yılında şu anki hedef fiyatım çarpı 3 olur, 2026 yılındaki hedef fiyatım.
Bu 3 hesaplamamda ;
Her sene yüzde 50 endlasyon + yüzde 50 (hissede bekleme süresi , aradan geçen ömür zaman, stres payı vs ) koyuyorum.
Malum ülkede son iki buçuk senedir yani 2021 yılından beri çok yüksek enflasyon var..
Aylık yüzde 8 ler yıllık yüzde 100 ler geldi son ENAG raprunda enfalsyon ( TÜİKE sokakta en cahil insan bile inanmıyor)
2021 yılından beri her şeye minimum 5 kat zam geldi..
Evlere 5 kat zam geldi,
Arabalara minimum 5 kat zam geldi,
Elektonik eşyalara minimum 5 kat zam geldi,
Gıda peraknde ürünleri temizlik ürünleri vs her şeye minimum 5 kat zam geldi
Asgari ücret 5 kat arttı 2021 yılından beri.. 2021 yılında 2800 liraydı 11400 lira oldu, 5 ay sonra yılbaşında 15 bin lira olmasını bekliyorum asgari ücretin.
Ve dahi, Bist endeksinin kendisine 5 kat zam geldi , 2021 yılında bist100 endeksi 1300 lerdeydi şu an 6400 lerde.
Önümüzdeki 6 ay boyunca ise yıllık yüzde 50 civarında enfalsyon bekliyorum .
2024 yılının tamamında ise yüzde 50 enflasyon bekliyorum.
Şİmdi tüm bu yaşanmış ve hala da 2 sene boyunca yaşanmasının beklediğim bunca yüksek enflasyonda hedef fiyatım aynı mı kalacaktı?
LAn HIRSIZLAR , SİZE bi dolu sayfa küfür yazmak geliyor içimden ama neyse.
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
Yer İmleri