Sayfa 485/1005 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585985 ... SonSon
Arama sonucu : 8035 madde; 3,873 - 3,880 arası.

Konu: Viop LII

1.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    hakikatı şuan öğrensen yine uykuda problem yaşarsın

uyku sorunu olan insanlarda bence beyin kontrolü kolay kolay teslim etmeme isteği.

tabi bi yere kadar direnebiliyor.

hakikatı öğrensen bu kez bu hakikatı nasıl kullanabilirim ne işime yarar vs vs düşüneceksin emin ol.

uykuda zorluk kötü birşey değil. beynin hakimiyeti kabetmeye olan direnci. kolay kolay teslim etmiyor sana.

bu aslında sorun değil bence iyi birşey

hem REM dönemini az yaşarsın daha yüzeysel. hemde uzun uzun rüyalar görmezsin

Muhtemelen böyle bir durumum var. Anestezinin daha uzun sürmesine dahi neden olabiliyor bu. Hatta bi keresinde doktor etkisi altına girdiğime düşünerek beni dalgaya almaya başladı ben de ses etmemiştim. Ameliyattan sonra anestezi sırasında söylediklerini hatırlatınca çok bozulmuştu.

Allah böyle yaratmış demek ki. Vardır bir hikmeti

Alıntı Originally Posted by pelerin Yazıyı Oku
    Muhtemelen böyle bir durumum var. Anestezinin daha uzun sürmesine dahi neden olabiliyor bu. Hatta bi keresinde doktor etkisi altına girdiğime düşünerek beni dalgaya almaya başladı ben de ses etmemiştim. Ameliyattan sonra anestezi sırasında söylediklerini hatırlatınca çok bozulmuştu.

Allah böyle yaratmış demek ki. Vardır bir hikmeti
    ilk dişimi çektirmeye gittiğimde doktor 1 tane uyuşturcu çaktı.

15 dk sonra geldi iğenin ucunu batırdı dişime hissediyormusun dedi. küfür edecektim nerdeyse.

10 dk daha bekleyelim dedi yine geldi. yine hissediyorum dedim.

2 ci iğneyi çaktı..

ikinci iğneden sonra yine hissetseydim..

heralde allah yarattı demezdim

hissediyormusun diye iğne batımak ne ya..

3.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    insanları diğerlerine göre üstün kıldık diye diyor ama kitaplarda.

ee birazcık torpil fena olmazdı.

boyuna deprem boyuna virüs boyuna acı boyuna keder boyuna hastalıklar..

dediğim gibi üstad o konuların 3-5 kez üstünden gelip geçeli çok oluyor kendi adıma çoğunu unutmuşumdur bile.

kendi adıma o defterler çoktan kapandı

tanrı konusunda benden bu kadar
    Her insanın inancına saygım var.
    Kendine eziyet etmemek esas. Nasıl içinden geliyor ise o esas olabilir belki.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Her insanın inancına saygım var.
    Kendine eziyet etmemek esas. Nasıl içinden geliyor ise o esas olabilir belki.
    inanıyor veya inanmıyor olmak benim için bir mesele zulüm veya mutluluk olamaz.

tanrınında umrunda değil zaten..

5. Şimdi aklıma gelen şarkı.

https://www.youtube.com/watch?v=LRbJBlhafkA
    Yıldırım Gürses - Çal Kanunum Çal

6.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    inanıyor veya inanmıyor olmak benim için bir mesele zulüm veya mutluluk olamaz.

tanrınında umrunda değil zaten..
    Cennet ve cehennem olmasa beni takdir etmeyecek miydimiz şeklinde bir ayet var diye biliyorum.

Biriyle tanıştım, lise bitirmiş yazılım yapıyormuş ailesinin çocuklarının resimlerini filan gösterdi köpeği filan var. Üniversite diploması yokmuş üzülüyordu.

Ben de şöyle dedim, eskiden sadece kurmay subaylar general oluyordu, artık erlikten başlayıp general olunabiliyor.

7. Benim bir arkadaşım vardı annesi küçükken ölmüş, Tanrı vs o tip şeylere inat ile inanmazdı.

Bir arkadaşım var geçen İslam'dan nefret ediyorum diye yazmış.

Başka biri vardı yanımda çalışan her türlü kötü sözü söylerdi, ben inançlara karışmam normalde, ama bir gün ona benim arkadaşlarım hep ateist kötü söz hiç akıllarına bile gelmez, ağızlarından Allah lafı bile duymadım, sen ne diye inanmadığın şeye bu tip şeyler söylüyorsun senin ailen neye inanıyor dedim. Ertesi gün Nesimi'den uzun uzun şiirler okudu. Yani kişisel husumet bazen olabiliyor. Başıma bir şey gelmeyecek ise "Allah'ı sevimiyorum" vs denilebilir, o kişiyi bağlar.

Bu insanlar kötü olsa benim arkadaşım olabilir mi?

ariston abi sen anlamakta zorluk çekiyorsun hatta hiç anlmıyorsun

atayiz bir tanrıya dine falan sövmez. söven falan varsa öyle biri din düşmanıdır. onlardan uzak dur. onun kensinede nede insanlığa saygısı yoktur. o zaten ataist falanda değildir. kaybomuştur tahminen

bak sonkez şöyle ifade edeyim

asdas diye bir elemente karşı yani "olmayan bir elemente" karşı nefretin olabilir mi ?

sevgin olabilir mi ?

inancın olabilir mi ?

umudun olabilir mi ?

husumetin olabilir mi.

nefret veya aşk olabilir mi ?

olamaz demi.

ataist gibi düşünemediğin için .. oluyor.

kendini en azından ataistliğin ne olduğunu bilen biri dinlerle allahla ilahlarla işi olmaz. sövmeside anlamsızdır. 3600 tane din var bunlara oturup tek tek sövmek ne bileyim aptallık. !!! ismini dahi bile bilmediğim bir dine bi insan nasıl söver.

benim gibi düşünemediğin için oluyor..

atayizlik sana din düşmanı olan kimse gibi gibi algılaman normal.

yukarıda dediğim gibi.. inanmıyor olmak benim için zulüm de değil mutlulukta değil hiç bir anlam ifade etmiyor.

kendimi özel biri gibi falanda hissetmiyorum

durum bu.

geçelim şurayı artık

islama söven belki bir hristiyan görebilirsin ama atayiz göremezsin.

Sayfa 485/1005 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585985 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •