Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
Dün itibariyle ben de süreci başlattım sayılır. EYT kapsamında 25 yıl sınırım 4 Ekim'de doluyor, 6-7 Ekim'de başvururum. Bir şirkette 4 gün, diğer günlerim tek şirketten. Sadece arada çıkı-giriş yapılmış. Orada da 1 gün tarım bağkur günüm oluşmuş.

Süreci uzatmasın diye SGK ya gidip böyle bir günüm var, gün birleştirme yapın diye diye dilekçe verdim(Emekliliğe 3 ay kala böyle bir talepte bulunma hakkımız varmış).

Oradaki memur bir şey farketmez dedi ama, bir zararımız da olmaz diye düşündüm. Bu 1 gün olmasa muhtemelen 1 ayda emekli olurdum.
hayırlı olsun bende geçen cuma başvurdum. Etrafımda hemen herkesin 3 ay sürdü süreci. 3 ayı geçenlerden bazıları sgk il müdürlüğüne gidip süreci yavaşlatan konularla karşılaştılar. Örneğin ilk sgk nız Ankara'dan başlamış oradan bilgi bekliyoruz vb garip şeyler. Sonrasında tanıdık falan bulup Ankara'daki dosyasını hızlandırmıştı. Umarım öyle şeylerle karşılaşmam, çünkü bende yedek subaylık dönemim var ki orasını çalışma hayatım boyunca 2 kez düzelttirdim. Fiili hizmet zammı denen ekstra günleri önce işlediler, sonra sildiler, sonra yanlış işlediler.
Bakalım süreci takip edeceğim.