Originally Posted by
mzffr
Arkadaşlar merhaba,
Bir haftadır DOAS topiğini okuyorum. Son 4 çeyrek bilançoyu ve son yayınlanan yatırımcı sunumlarını inceledim. Gesan'da patron satışı haberi geldikten sonra kendi adıma ciddi sayılabilecek bir meblağ ile (BIST portföyümün %15'i civarı) dünkü düşüşten ve DGGYO operasyonunun bitişinden de faydalanarak DOAS'ta pozisyon açtım. Temel analiz parametrelerine göre potansiyelinin yüksekliğinden, ikinci temettünün gelme ihtimalinden, solodan konsolide bilançoya geçerken %10 civarı kar artışı görme değerlendirmelerinden bahseden son dönem yorumlarınızı okudum. Teşekkür ediyorum. Yıllardır hisse.net'e hergün en az bir kere girer ve ortağı olduğum tahtaların topiklerini takip eder, arasıra yorumlarımı yazarım. DOAS'ta vademin uzunluğuna zaman karar verecek olup topicte şimdiye kadar bahsedilmemiş bir konudan bahsetmek istiyorum.
Bildiğiniz üzere elektrikli araçlar hızlı bir şekilde hayatımıza giriyor ve global markalar Türkiye gibi canlı bir pazarı TOGG'a rağmen domine etmeye başlamıştır. Volkswagen'in bu segmentteki en önemli modeli ID-4. Identification 4'ten geliyor. ID-3 Golf'un yerini alacak. ID-4 ise Tiguan'ın SUV pazarına hitap edecek. Bu aracın halen Türkiye satışları başlamadı anladığım kadarıyla. Biran önce başlaması gerekiyor, Tesla'nın domine etmeye başladığı alanı kaptırmamak için önemli. Tesla'nın sadece İstanbul'da servisi var. ID-4'ün ise tüm Türkiye'de olacak. Bu konuda Türkiye orijinli çok az bilgiye ulaşabildim ve yatırımcı ilişkilerine elektrikli ailesinin Türkiye'de ne zaman satışa başlanacağını sordum.
Hepinize iyi pazarlar ve bol kazançlı haftalar dilerim.
Yer İmleri