2 gündür de yas iyi öptü anasını satayım, kenarda dursun dediğim ıdh de aynı tatsız
2 gündür de yas iyi öptü anasını satayım, kenarda dursun dediğim ıdh de aynı tatsız
Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep
Aynen... Biraz telafi ederlerse arkama bakmam. Tamam 35-40gündür güzeldi, ortalık günlük güneşlikti de tadında bırakıcam biraz. Kazandırdı diye, bütün kârı da yemesinler. Normalde tı3 ü, buy u, zjv yi, yle yi, fuayı hatta tte yi uzun süre tutup kımıldamayacağım diye almıştım böle böle, parçalı ala ala hep ama o tür bir bünyeye sahip değilmişim henüz... Bir bu ıdh ve yas dan kaçamadım vaktinde. Gerçi bakıyorum yapı kredi haricinde diğer koç iştirekleri hep %4ün üzerinde düşmüş, ona rağmen yas iyi tutunmuş yapı krediyle
Rpd nin %41'i hisse senedinden oluşuyor yalnız.
SM-M336B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...
Gpg den açıklama geldi;
Değerli Yatırımcılarımız,
Bugün döviz kurlarında yaşanan sert düşüş varlıklarımızın TRY değerini ve fonun TRY fiyatını önemli ölçüde etkilemiş,
Cari kur olan 25,65 ile fon fiyatımız tahminen 5,77 düzeyine gerilemiştir
Yarın sabah banka hesaplarınızda GPG'nin fiyatını tahminen 6,0290 göreceksiniz
Ancak bu fiyat regülasyon gereği TCMB'nin bugüne ilişkin alış kuru 27,09 ile hesaplanmış olup fiili durumu yansıtmamaktadır
TCMB alış kuru ilgili işlem gününde saat 09:00-15:30 arası bankalararası piyasa işlemlerinin ortalama değerini göstermektedir
5,77 TRY olan fiili fon fiyatımız yarın döviz kurlarında bir değişiklik olmaz ve yurtdışı yatırımlarımızın USD değeri aynı kalırsa hesaplarınıza cuma kapanış değeri olarak ptesi sabahı yansıyacaktır
Yarın fon alım-satımı yapacak yatırımcıların işlemlerinde geçerli olacak kur TCMB tarafından saat 15:30'da açıklanacak fiyat olacak,
Başka bir deyişle USDTRY 25,65 ve yurtdışı yatırımlarımızın USD fiyatı aynı kalırsa ilgili fon alım satım işlemleri tahminen 5,77 TRY fiyatla gerçekleşecektir
Bugün yaşanan düşüş ile ÜFE bazlı reel kur rasyosu (ağustos enflasyonu dahil) ekteki grafikte görebileceğiniz 1,33 düzeyine gerilemiştir
Bu seviyenin çok ötesinde bir geri çekilmenin ülke dış ticaret dengesini negatif etkileyeceği için ekonomi yönetimi tarafından tercih edilmeyeceğini tahmin ediyor,
Bu nedenle fon TRY fiyatımız üzerinde sürpriz TCMB etkisinin önemli bir bölümünün tamamlandığını düşünüyoruz
Öte yandan her ne kadar nominal kurda kalıcı bir düşüş yaşanmayacağını düşünsek de / Türkiye'nin değişen para politikasının önümüzdeki süreçte döviz kurlarında yaşanacak artışın enflasyonun gerisinde kalmasına neden olabileceği görüşündeyiz
Bu dezavantajın fonun reel TRY bazı performansını olumsuz etkilememesi için yatırımlarımızın USD bazında güçlü getiri kaydetmeye devam etmesi gerekiyor
Biz yatırımlarımıza güveniyor gerek USD gerek TRY bazında güçlü getiri sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğimizi bilmenizi istiyoruz
İçten Saygılarımla / @eralkarayazici
Yer İmleri