Artan

187,00 10 18:10
243,20 10 18:10
3,52 10 18:10
112,20 10 18:10
24,86 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

1,23 -10.22 18:10
16.650,00 -10 18:10
50,40 -10 18:10
88,20 -10 18:10
5,22 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.239.969.123,70 18:10
9.040.503.149,50 18:10
8.606.593.889,00 18:10
7.631.812.223,41 18:10
7.471.303.136,50 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 2957 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Ben genellikle kazanca %80-85 fiyatlanmamış varlıkları varsa %15-20 olarak ağırlık veriyorum.Eğer sırf fiyata yansımayan varlığı olup vasat bir şirket olursa portföyde en fazla %5lik pay veriyorum.Kazanç dışı varlıkların fiyata yansıması bazen yıllar sürebiliyor o nedenle bu hisselerim genellikle endeksin altında getiri sağlıyor.

Her şeyden önce EREGL sektörü gereği döngüsel bir şirket, döngünün zirvesinde yatırımcı güveni oldukça yüksek olunca gerçek dışı beklentiler oluyor, sektörel döngü ilerledikçe yatırımcı da başka rasyolara doğru bakıyor diye düşünüyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by Neonadam Yazıyı Oku
    Ben genellikle kazanca %80-85 fiyatlanmamış varlıkları varsa %15-20 olarak ağırlık veriyorum.Eğer sırf fiyata yansımayan varlığı olup vasat bir şirket olursa portföyde en fazla %5lik pay veriyorum.Kazanç dışı varlıkların fiyata yansıması bazen yıllar sürebiliyor o nedenle bu hisselerim genellikle endeksin altında getiri sağlıyor.

Her şeyden önce EREGL sektörü gereği döngüsel bir şirket, döngünün zirvesinde yatırımcı güveni oldukça yüksek olunca gerçek dışı beklentiler oluyor, sektörel döngü ilerledikçe yatırımcı da başka rasyolara doğru bakıyor diye düşünüyorum.
    Fiyatlanmamış varlıklardan kastınız nedir?
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

3. Arsalar, binalar bazen öngördüğümüz değerlerde olmuyor ya onu kastetmiştim, mesela "X arsasına proje başlasa hisse şu kadar artar" gibi.

Veya bir iş kolunun satılması gibi.

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Fiyatlanmamış varlıklardan kastınız nedir?

4.  Alıntı Originally Posted by Neonadam Yazıyı Oku
    Arsalar, binalar bazen öngördüğümüz değerlerde olmuyor ya onu kastetmiştim, mesela "X arsasına proje başlasa hisse şu kadar artar" gibi.

Veya bir iş kolunun satılması gibi.
    Peki diğer soruya cevabınız? (Aslında kısmi cevap vermişsiniz ama benim almayı istediğim cevap olmadığı için yineliyorum. )

Sizce varlıkları değerlemeye dahil ederken hangi kıstasları, hangi çarpanları baz almalı, bir şeye indirgeyerek değerleme yapılmalı mı bu varlık çarpanlarını düşünürken? Cevap evet ise kazanç çarpanları ve varlık çarpanları nasıl bir ağırlıkla ele alınmalı?
    Clausewitz

5.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Peki diğer soruya cevabınız? (Aslında kısmi cevap vermişsiniz ama benim almayı istediğim cevap olmadığı için yineliyorum. )

Sizce varlıkları değerlemeye dahil ederken hangi kıstasları, hangi çarpanları baz almalı, bir şeye indirgeyerek değerleme yapılmalı mı bu varlık çarpanlarını düşünürken? Cevap evet ise kazanç çarpanları ve varlık çarpanları nasıl bir ağırlıkla ele alınmalı?

-Eğer şirketin kazancı+varlıkları tarzı değerleme yapacaksam;

-Eğer yeni değerlenmiş bir gayrimenkulse bunun ben yarısını almayı tercih ediyorum.
    -Diğer alacakların hiç birisini almıyorum zira bunlar ilişkili taraftan falan geliyor ve ne zaman ödeneceği belli olmuyor, düşük faizli de olabiliyor bazen.
    -Eğer bir zamanlar KLMSN'ın yaptığı gibi sürekli riskli bonolar alınıyorsa bunların da %80 değerini alıyorum.Gerçi artık bu detaylara da erişemiyoruz.Onun haricindeki finansal varlıklar eğer işlem gören hisse senetleri değilse %100 alıyorum.

Bu tarz güvenli "değerleme"lerden sonra indirgeme yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum, şirketin kazancının yaklaşık hak ettiği bant neyse onun üstüne bu varlıkları ekliyorum diyelim.

Onun haricinde dediğim gibi kazançtan gelen iç değeri şirketi seçmemde %85 ağırlığa sahip, diğer varlıkları şirketi seçtikten sonra genellikle bonus oluyor.

6. Ben nasıl bir yöntem üzerinde çalıştığımı başka bir dosyaya yazıyorum. Burada yazarken tam metni göremediğim için yazım hatalarını bazen fark edemiyorum. Yazı bitince burada paylaşacağım.

Onun üzerinde bir fikir beyan etmenizi rica edeceğim. Daha önce tam aynısı olmasa da benzer yöntemlerle seçmiş olduğum hisselerde çok büyük bir verimlilik yaşamıştım getiri açısından. olabildiğince basit ama kullanışlı bir karşılaştırma yöntemi geliştirmeye uğraşıyorum.
    Clausewitz

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •