Sayfa 988/1004 İlkİlk ... 488888938978986987988989990998 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 7,897 - 7,904 arası.

Konu: Viop LIII

Belki de bilinçli yapıyordur.
    Çalışma yaşındakiler gelisin.
    Çalışma sistemi dışına atılanlar başka yerde ikamet etsin.
    Üretim ülkesi olsam bende aynısını yapardım..
    Çalışanı ülkeme
    Emekli yaşını dolduranı da başka ülkelere ihraç ederdim.

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Bu Kira konusu Almanya'da çok su götürür. Kimsenin birikimi yok kimse para biriktiremiyor bırak ev almayı. En yüksek maaşı alsan ev alman eşin de çalışmazsa imkansız. Böyle düzen olmaz, gelenler kalmaz, iyiler hep gider, bırak iyi nitelikli çalışan çekmeyi kendi ora doğma büyüme özbeöz Alman çocukları Dubai, İsviçre, Amerikalarda sürünüyor. Temel sorun da emlak piyasasını ele geçirmiş ve kafasına göre fiyat çeken karteller. Siyasiler bunlara dokunmak dışında her önlemi almaya çalışıyor (tanıdık geliyor mu?)

Almanya geleceğini çok parlak görmüyorum, 2000'lerin başındaki gibi çok kapsamlı şeyler yapmaları ve nitelikli insan çekmeleri gerekiyor, umarım başarılı olurlar.
    çağrı, zangadanak böyle şeyler yazma, alıştıra alıştıra anlat, insider bilgi böyle verilmez, çünkü bizim bildiğimiz almanyaya gidiyosun iki aylık maaşınla arabanı, 5.ayda evini alıyosun, mutlu mesut yaşıyosun, medeniyeti, yüksek insanlığı hissediyosun aldığın nefeste, falan böyle bi imaj çizildi durdu bize hep

3. Amirale long girdiniz diyelim. Karşısina da başka birine sort gireceksiniz. Hangisini secerdiniz?

4.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    çağrı, zangadanak böyle şeyler yazma, alıştıra alıştıra anlat, insider bilgi böyle verilmez, çünkü bizim bildiğimiz almanyaya gidiyosun iki aylık maaşınla arabanı, 5.ayda evini alıyosun, mutlu mesut yaşıyosun, medeniyeti, yüksek insanlığı hissediyosun aldığın nefeste, falan böyle bi imaj çizildi durdu bize hep
    Ben bu ülkede çarşı pazarlarda, piyasalarda devlet otoritesinin bu kadar etkisiz, güçsüz ve aciz olduğu başka hiç bir dönem ne duydum ne gördüm......70'lilerde yokluk ve ambargo yıllarındaki karaborsa dönemlerinde bile devlet çarşı pazarları ve piyasaları daha sık denetleyip takip edebiliyordu.....Her sektör ve işletme kendi beyliğini kurmuş...Takip ve denetleme neredeyse yok gibi....Cezalar gülünç derecede küçük ve az....Devlet 2-3 yıldır kıçı kırık 5-6 çakal oto çetesi ile baş edemedi...En son M.Şimşek kredi muslukları kesince oyun durdu.....Herkes lüks yada turistik mekanı adı altında istediği fiyatı kendisi belirleme cesaretine sahip olmuş.....İstersen baklavanın kilosuna 2000 tl yada mercimek çorbaya 500 tl fiyat yazdır.....Ülkede enflasyon artışının tek nedeni sadece maliyet artışı değildir...

Toplumun ticari ahlakı siyasiler ile parellel yönde sınır ve dip tanımıyor......2022 de Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte ortaya çıkan ay çiçek yağı krizinde bizdeki ticari ahlak ile AB ülkelerindeki ticari ahlak anlayışı arasındaki farkı en güzel anlatan örneklerden biridir.....bizde ay çiçek stoğu yaklaşık 3 aylık bir süre için yeterli idi..AB ülkelerindeki stok ise yaklaşık 1 aylık idi.....bizde marketler 1-2 gün içinde etiket fiyalarını %30-%50 artırıp stok yapmaya başlarken halk ise marketlere hücum etmeye başladı....Avrupa da marketler depolarda en son ürün kalıncaya kadar raf fiyatlarını değiştirmediler..Ancak zamlı yeni ürünler gelince etiket fiyatları değiştirmeye başladılar.......Marketlere ne bir hücum oldu nede kimse stok yaptı....

Aslında bunun tek nedeni ticari vicdan ve ahlak değildi.....diğer önemli bir neden ise devlet otoritesi korkusu idi....Çünkü orda şirketlere kesilen ticari cezalar yüzlerce milyon euro yu geçiyor...insanın feleğini şaşırttırlar....
    Geçenlerde bazı medya kaynakları Belçika devletinin Godiva nın satın alınması esnasında yapılan bazı usulsüzlükler nedeni ile Ülker'e 134+96 = 230 milyon euro(yaklaşık 7 milyar tl) ceza kesildiğini yazmışlardı.....

---Türkiye'nin dış ticaret açığı Temmuz'da %14,2 artışla 12,2 milyar dolar oldu.
    İhracat Temmuz ayında yıllık bazda %8,3 artarak 20,8 milyar dolar,
    ithalat ise %10,5 artarak 32,3 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti..

Olmayan rezervlerden eksilme..

6.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    ---Türkiye'nin dış ticaret açığı Temmuz'da %14,2 artışla 12,2 milyar dolar oldu.
    İhracat Temmuz ayında yıllık bazda %8,3 artarak 20,8 milyar dolar,
    ithalat ise %10,5 artarak 32,3 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti..

Olmayan rezervlerden eksilme..
    Hıııımmm...demek ki short açmakla haklılığm kanıtlandı....eylül de çökeriz...

Şaka bir yana...Geçen hafta poltfoyumun %5 kadar olan vadeli hesaptan kalıplı ISC long poz almıştım.....Daha sonra malum haber geldi...vadeli hesabım toplam poltföyün %10 yaklaşınca karın verdiği o cesaretle dün endex vadeliye short bastım.....en çok cumaya kadar shortu kapatırım...

Eylül ayının Ağustos ayından daha iyi bir boğa piyasası olacağını düşünüyorum...
    Son düzenleme : abartin; 30-08-2023 saat: 15:23.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,255
    101.yıl
    Herkesin Zafer Bayramı Kutlu Olsun...

Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    Bear_Bull
    @BearBull26

8.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Hıııımmm...demek ki short açmakla haklılığm kanıtlandı....eylül de çökeriz...

Şaka bir yana...Geçen hafta poltfoyumun %5 kadar olan vadeli hesaptan kalıplı ISC long poz almıştım.....Daha sonra malum haber geldi...vadeli hesabım toplam poltföyün %10 yaklaşınca karın verdiği o cesraetle dün endex vadeliye short bastım.....en çok cumaya kadar shortu kapatırım...

Eylül ayının Ağustos ayından daha iyi bir boğa piyasası olacağını düşünüyorum...
    eylülde 4 ayrı event var, 2 farklı kurumun gözden geçirmesi, bir amerika seyahati, bir de faiz artış kararı..

Sayfa 988/1004 İlkİlk ... 488888938978986987988989990998 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •