Sayfa 18/468 İlkİlk ... 816171819202868118 ... SonSon
Arama sonucu : 3738 madde; 137 - 144 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1. Türkiye'deki arazinin %52'si Kamunun. Bu da toplam: 425.000.000 dönüm (425.000 km kare)

Kaynak:http://arsiv.ntv.com.tr/news/270322....bi%20bulunuyor.

Yani Yapılan algıların aksine tarla vb arazisinde kıtlık yok. Hiperenflasyon döneminde sığınılacak liman tarla değildir.

Ama konutta 170 adet enflasyon kalemi var. Bunlar arttıkça konut fiyatları da gecikmeli de olsa enflasyona uyum sağlar. Enflasyona en yapışkan yatırım aracı konuttur. Bu sadece Türkiye'de değil tüm dünyada böyledir.

Ve sürekli fiyatı artan ürünler yüzünden devletin her vatandaşına bedava konut verme imkanı yok.

Ama Devlet "Ülkedeki istisnasız her aileye 2 dönüm bedava kamu arazisini dağıtacağız" diyecek olsa devlet arazisinden sadece %10'u eksilmiş olur.

Görüldüğü üzere tarla pazarlamacılarının sizlere sattıkları dağ başındaki tarlaların değeri abarttıkları kadar değil...

Sonuç olarak devlet her vatandaşına konut inşa edip bedava veremez, böyle bir dünya yok, çok maliyetli ama istese sizi tarlaya boğar...

Bu bilgileri dağ başında arazi pazarlayan sosyal medya fenomenlerinden bulamazsınız.

-------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    Son düzenleme : vivatrader; 05-09-2023 saat: 13:18.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

2. 5 Haziran da takibe eklediğim 3 milyonluk 2 tane sıfır konut bir haftadır 50-100 bin lira fiyat düşüp ilan güncelliyorlar.
    Hala alıcı yok, satamıyorlar. 3 milyonluk konutlara bile doğru düzgün alıcı gelmiyorsa, Lüks konutları hiç düşünemiyorum.

Zaten paranın zaman kaybından ve enflasyondan dolayı 3 aydır bir evi satamamak bile durduk yere zarar. Fiyat arttırmaları lazım ama mevcut fiyata bile okutamıyorlar.

Aynı muhitte, aynı özellikte bugün yeni bir ilan girilmiş adam yazmış 5 milyon lira
    Kim ne tutturursa hesabı.

Herkes tutturmuş "Evler Türkiye'de nakit satılıyor, Kredilerin artması birşey ifade etmez" diye.
    Evet nakit satılıyor ama asıl piyasayı yükselten her zaman kredicilerdir. Kredi musluğu kesilince ev fiyatlarındaki yükselişte kesildi.
    Eee 3-4 aydır enflasyon kadar bile yükselemeyen bir ürüne nakit parası olan adam niye para bağlayıp zarar etsin ki?

3.  Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku
    Herkes tutturmuş "Evler Türkiye'de nakit satılıyor, Kredilerin artması birşey ifade etmez" diye.
    ''Evler nakit satılıyor, kredi olmasa da ev fiyatları yükselir, bir an önce ev alın'' diyenlerle ''düşük faizli kredi kampanyası geliyor, hemen ev alın, fiyatlar yükselecek'' diyenler aynı kişiler
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

4. En adaletsiz vergi sistemi: Türkiye'de dolaylı vergilerin payı, OECD ülkeleri arasında ilk sırada.

Doğrudan vergilerde ise Türkiye, OECD ülkeleri arasında sonuncu.

https://t24.com.tr/haber/en-adaletsi...sirada,1121595

5. https://x.com/turc35/status/16990317...jVyDeLD1bqGYBA

Hayda

Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    ''Evler nakit satılıyor, kredi olmasa da ev fiyatları yükselir, bir an önce ev alın'' diyenlerle ''düşük faizli kredi kampanyası geliyor, hemen ev alın, fiyatlar yükselecek'' diyenler aynı kişiler
    Yalnız şöyle komik bir durum da var. Geçen hafta 4 shell bayi sahibi ve 5 tane büyük site yapmış inşaatçı ile daire pazarlığına oturdum. Aynı daireler emlakçı da 2.400 iken ben acaba 100 kırabilirmiyiz diye sahibine ulaşmıştım. Adam direkt 2700 dedi. Yahu zaten bu daire emlakçıda 2.400 dediğimde '' git emlakçıdan al. Bakayım ne diyor '' dedi.

Emlakçı ile konuştuğumda '' ben tiko para alacağım , krediyle işim yok . son kaç olur '' deyince '' Bu daire sahibi çok kıl adam. Ben bir konuşayım sana dönerim '' . Döndü ama fiyatta döndü. Meğerse ; emlakçılara piyasadan biraz düşük fiyat girdirerek müşteri akışını hızlandırmak, böylece ne kadar çok daire gezen var muhabbeti yaratmak. Müşteriler, diğer müşterileri siteye girip çıkarken gördükçe - ulan çok bakan var, kaçırmayalım bari - diyecekmiş.

Krediyle işim yok , peşin para dediğimde emlakçı - bizim için fark eden bir durum yok. Sonuçta biz peşin tıko para alıyoruz. Bankayla sizin sorununuz - diyor. Yani peşin satış anlayışları böyle.

7. e sonuçta fiyat düşmemiş adamlar yine kalmışsınız öyle

kredi açılmadıkça konutların reel olarak düşeceğini düşünen biri olarak bir yandan da borsada son dönemde kazanılan paranın bir kısmının peşin ev alımına yöneleceğini düşünüyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    e sonuçta fiyat düşmemiş adamlar yine kalmışsınız öyle

kredi açılmadıkça konutların reel olarak düşeceğini düşünen biri olarak bir yandan da borsada son dönemde kazanılan paranın bir kısmının peşin ev alımına yöneleceğini düşünüyorum.
    Her sabah 2 ayrı emlak sitesini incelerim. Hiç acelem yok. Takibe aldığım konutlardan fiyatları düşen, acil diye aniden satışa çıkan , kiracılı olduğu için insanların ilgilenmedikleri falan not alırım. Zaman , fiyat ve fayda analizime uyan için pazarlık yaparım. Kafamdaki fiyata yakın olursa alırım, yoksa başka şehir, başka lokasyona kayarım.

Bir ara Ankara, niğde, aksaray ( deprem etkisi ) aniden fiyatlar şişti. Kırıkkale ve çorum da ise arz fazlası oluştu. Kırıkkale den 2 tane 2+1 almıştım. Haftaya 1 tanesini satacağım. Diğeri seneye. Genelde daire tapularını almam. Kendime göre güvenli sistemim var. Bu nedenle alım- satım sorun olmuyor.

Sayfa 18/468 İlkİlk ... 816171819202868118 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •