Sayfa 27/459 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon
Arama sonucu : 3669 madde; 209 - 216 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

Alıntı Originally Posted by faaty Yazıyı Oku
    Siz evinize kiracı mi ariyorsunuz yoksa ev sahibi olduğunuz icin size üst insan gözü ile bakıp saygı duyan itaatkar bir alt tabaka insan mi )

Eskiden kiracı saygıda kusur etmezdi, bir dediğini iki etmezdi, şikayet ederse kızılirdi diyip kiracıyı öğrenciye ev sahibini öğretmene benzetmek sağlıklı bir düşünce tarzı değil bence

SM-A725F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    siz kiracısınız sanırım gereksiz yere üzerinize alınmışsınız yeni nesil kiracılardansanız zaten anlaşamayacağımız muhakkak. Orada ne yazdığım gayet açık. Benzetme yok. İnsanların birbirine olan davranışlarından ve bunların zaman içindeki olumsuz değişiminden bahsediyorum. Kimsenin kimseye saygısı kalmamış ki sizin benim düşünce tarzıma sağlıksız demeniz de maalesef bunu gösteriyor. Kendi yanlış anlamanızı bana hakaret ederek yansıtıyorsunuz.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

2.  Alıntı Originally Posted by faaty Yazıyı Oku
    Siz evinize kiracı mi ariyorsunuz yoksa ev sahibi olduğunuz icin size üst insan gözü ile bakıp saygı duyan itaatkar bir alt tabaka insan mi )

Eskiden kiracı saygıda kusur etmezdi, bir dediğini iki etmezdi, şikayet ederse kızılirdi diyip kiracıyı öğrenciye ev sahibini öğretmene benzetmek sağlıklı bir düşünce tarzı değil bence

resmen cımbızlayıp konuyu dağıtmışsınız.

eskiden evet böyle tatsızlıklar çok daha az olurdu çünkü enflasyon doğru açıklanır ve maaş zamları ona göre yapılırdı.

enflasyon oranında zammı yaptırdığınızda yaklaşık rayici bulur biraz altında kalmasını dert etmezdiniz.

kiracıma enflasyon oranında zam teklif ettim ki o haliyle bile rayicin 50% altı olacaktı ama kendisi 25% yaptı.

aslında boşa konuşuyoruz arkadaşın dediği gibi amaç orta sınıfı bıktırıp evlerini elinden almak, akabinde evler şirketlere geçecek.

kiracı arkadaşlar zalim gaddar ev sahiplerinden kurtulup kendilerini evil corporation ların sıcacık kucağına atacaklar.

hani ev sahipleri kiracıya üstten mi bakıyor diyorsunuz da merak etmeyin ondan kurtulmaya az kaldı

kiracılar şirketin gelirler excelinde bir satır olacak ve yeterli gelir getirmeyen senelik olarak değiştirilebilecek tabii ki bunu sağlamak için tüm evler eşyalı olacak ve kiralana eve eşya getirmesi sınırlanacak.

3.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    90'lı yıllarda hiperenflasyonun olduğu dönemde bile böyle kiracı- ev sahibi kavgası yoktu.

kiracı, kiraladığı evin malikinin kendisi olmadığını bilir buna göre ev sahibine saygılı davranırdı. Ailemin kiracıları eve gelir, çay ve çörek eşliğinde kiralar belirlenir, anlaşılır ve muhabbet sonrası giderlerdi. Kimse kimseyi kırmazdı. Kiracılar "ben çıkmıyorum kolaysa çıkar" falan demezlerdi. "Kanunlar kiracıdan yana" diye bir laf konuşulmazdı zira evin mülkiyet hakkının ev sahibinde olduğu, rayiç ne ise onun ödenmesi gerektiği bilinirdi.

öğrenciler, öğretmenlerine kafa tutmazdı. Öğrenci öğretmenini velisine şikâyet ettiğinde öğrenciye kızılırdı.

hastalar, doktorlara randevuya zamanında gelmediklerinde, 3-4 saat geç kaldıklarında "kusura bakmayın, geç kaldım" derlerdi. "Sıram geçmiş, ne zaman alacaaaan beni" demezlerdi.

Ne olduysa son 15-20 yılda oldu. Kim ne derse desin, gelecekte daha da kötü olacağını düşünüyorum. Bu devirde ev sahibi olup evini kiralamak akıl kârı değil. Çok eviniz olmadıkça, şirketleşmedikçe bu iş zor. Muhtemelen yapılmak istenen de bu. Yakında yüzlerce evi kiralayan şirketleri görürsek şaşırmayın, bireysel ev sahipliğinin biteceği bir döneme hazırladılar bizi yıllardır. Bu yazdığımı da bir forumda okumuştum yıllar önce dersiniz o gün geldiğinde.
    Kiracı, Ev sahibine

Öğrenci, Öğretmene

Hasta, Doktora

saygı duysun.

Başka saygıdeğer kimler varsa söyleyin de haddimizi bilelim, hepsine saygı duyalım
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

4. sen ağa, ben ağa... herkese istisna... sistemsizlik ve istisnalar. istisnaların çok olduğu yerde iktisadi sistem kurulamaz.

Basit usulde vergi mükellefi olan ticari taksiler KDV mükellefi olmadığı için taksi ücretinde KDV yoktur.

5. Hong Kong'ta Kafeste Yaşayan İnsanlar (Kafes Evler):

https://www.youtube.com/watch?v=Xy1O923tXbU

Bizim Türk kızlarına 1+0, 1+1 i teklif dahi edemezsin. Onu bırak bizim kızlar 2+1'e bile acaba? diye burun kıvırıyorlar..

Ama artık 2006-2015 arası bolluk dönemi bitti. 1980' lerde Özellikle İstanbul'da birçok aile 1 oda+tuvalet olan evlerde yaşıyorlardı

-------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    Son düzenleme : vivatrader; 08-09-2023 saat: 14:43.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

6. Üç metrekarelik bir evde yaşar mıydınız? : https://www.youtube.com/watch?v=7QKHCKaM_2I

Kutu gibi evde yaşam: https://www.youtube.com/watch?v=ZqZc0EVu3Xo

--------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

7.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Kiracı, Ev sahibine

Öğrenci, Öğretmene

Hasta, Doktora

saygı duysun.

Başka saygıdeğer kimler varsa söyleyin de haddimizi bilelim, hepsine saygı duyalım
    Millet , Mileltvekiline
    Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

8.  Alıntı Originally Posted by faaty Yazıyı Oku

Aslında orada kiracı ev sahibi arasında bir bağ kurulduğu için halden anlanırdı demek istenmiş. Neyse artık eski ev sahiplerinin dönemi kapandı.

Sayfa 27/459 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •