Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 11.09.2023 18:24 Doğrudan Bağlı Ortaklığımız Öncü GSYO'nun, Karel Elektronik Sermaye Artırımına İştiraki Hakkında
Şirketimizin doğrudan*bağlı ortaklığı konumundaki Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı*A.Ş.*(Öncü GSYO) Yönetim Kurulu'nun 11/09/2023 (bugün) tarihli*toplantısında, diğer hususların*yanı sıra, özetle;
-* Öncü GSYO’nun, sermayesine % 40 oranında iştirak ettiği Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Karel Elektronik) Yönetim*Kurulu'nun 11/09/2023 tarihli Kararı'na istinaden; Karel Elektronik sermayesinin, yeni pay*alma hakları kısıtlanmaksızın ve tamamı nakden (bedelli) karşılanmak suretiyle*% 100 oranında artırılarak 805.885.530,35 Türk Lirası'na yükseltilmesinde yeni pay alma haklarının*tamamen kullanılmasına,
-* Mevcut*ortakların yeni pay alma haklarını*kullanmasından sonra kalan payların*halka arz edilmesi neticesinde satılmayan*pay kalması halinde; söz konusu*payların, ilgili düzenlemelerde belirtilen*usule göre satın alınacağının*Karel Elektronik'e karşı taahhüt edilmesine,
-* Öncü GSYO tarafından nakit ve*herhangi bir vadeye bağlı olmaksızın, mezkûr sermaye artırımında ortaya*çıkacak*nakit sermaye koyma borcundan mahsup edilmek ve Karel Elektronik*iş, işlem ve faaliyetlerinde kullanılmak üzere Karel*Elektronik hesaplarına intikal ettirilen 161.177.105,25 Türk Lirası*tutarındaki*‘sermaye avansı'nın*tamamının söz konusu sermaye artırımında kullanılmasına
karar*verilmiştir.
Pay sahiplerimize ve kamuoyuna*saygılarımızla*duyurulur.
*İşbu*açıklamamızın*İngilizce çevirisi ekte yer*almakta olup Türkçe ve*İngilizce açıklama*metinlerinde bir farklılık olması*durumunda Türkçe*açıklama esas kabul edilecektir.
Kaynaklar: Kamuyu Aydınlatma Platformu Konular: İştirakler
hayırlısı olsun ne diyelim...
Finansmanın derdine derman olacaksa eyvallah ama her nakde sıkıştığında veya bir yatırım yaptığında bedelli için kapıyı çalmayı alışkanlık haline getirmemeliler artık.
Hayırlısı bakalım, süreç biraz uzun, SPK başvurusu, onay, 15 günlük kullanım süresi vs.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!
Fınansman giderlerine bu miktarın derman olabileceğini sanmıyorum bu miktarın yenilenen fabrika için ve Romanya’da yapılan bazı yatırımlar için kullanılacak…benim anlamadığım doğan holdingin kasasında yüklü miktarda nakiti var bu finansman giderlerinin faizinden kurtulmak için karele neden borç para vermiyor anlamış değilim
Yer İmleri