Sayfa 261/1001 İlkİlk ... 161211251259260261262263271311361761 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 2,081 - 2,088 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Sen gercekten bunlarin birseyleri degistirecegine mi inandin.

Cari acik sorununu cozemez, enflasyonu indiremez.

Seneye enflasyon da %600 olur.

Yok artik..! diyenler.

Iki sene onceki TL. degeri ile bugun ku degeri bir karsilastirin.

Cari acigin en ufak duzeltilme sansi olsa, meydanlara davul zurna ile iner ortaligi kaldirir , yuzyilin hirsizi.
    İmkanı yok çözülmez kısa sürede. Bu yüzden beş yıl içinde beklentim üç hanenin en yükseği dedim.

2. Benim kanaatim ülkedeki sorunlar akp den sonra da kısa sürede yani 5-10 yıl sürede çözülmez nedenine gelince 20 yıl seçime kadar ki süreyi de koyduk mu 25 yıl kadrolaşan ve kadroda liyakattan uzak bir yapı. Bunu bir cümle ile eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz ile açıklayabilirim. Bunu şöyle hayal edin okuma yazma bilmeyen birini maliye bakanlığı kadrosuna aldınız. Buna önce okuma yazma sonra teknolojik aletleri sonra hesap denetimi bilanço vs öğreteceksiniz. 25 yıl ülkenin tüm hücreleri bu şekilde dolmuş. Bunlar gitti yerine ben sen o geldi farketmez düzelmez. Tüm kadroları branşına göre tekrar KPSS gibi imtihan edip öyle eleyeceksin. Buna da aym den engel çıkar. Kısacası bizim ayağa kalkmamiz düzelmemiz japonya Almanya Kore gibi çalışırsak 25 sene sürecek.

3.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    2018 yılından bu yana fiziki candır diye diye paranızın yarısını kaybettiniz.

Türkiye ekonomisi %75 kayıtdışıdır. Crash olur diyen bunu hesaba katmıyor. Bu yüzden Crash falan olmayacağını öngöremiyor.

4. Dünyada da durum iç karartıcı. Dünya tarihinde bu kadar büyük bir fark ilk defa oluşuyor. Sermaye çok az sayıda kişide toplandı. Tek dünya devletine doğru gidiyoruz, ve bunu Top X Kişi kurabilir diye yorumlamak hatalı olmaz. Tablo ortada. Rakamlara bakın.

Share of Total Net Worth Held by the Top 1% (99th to 100th Wealth Percentiles).

https://fred.stlouisfed.org/series/WFRBST01134

Blackrock
    Apple
    Amazon
    Meta
    Microsoft
    Tesla
    Google
    Netflix
    Walmart
    JPMorgan
    Goldman Sachs
    SalesForce
    VISA
    MasterCard
    Pfizer
    vs vs vs

En Tepedeki az sayıda şirket dünyanın toplamının en az yarısı ediyor. Bu şirketler canları isterse her türlü kararı alıp her devlete posta koyabilirler. Misal VISA ve MasterCard şu tür bir filtre koydum şu tür ödemeleri geçirmiyorum dese ne olur? O işlem hattı en az %80 işlemez olur.

5. 17 mayıs 2013 tarihinde yurtdışı yerleşiklerin dibs stoğu 69,75 milyar dolar, hisse senedi stoğu 82 milyar dolar.

1 eylül 2023 tarihi itibariyle dibs stoğu 1,17 milyar dolar, hisse senedi stoğu 31,84 milyar dolar.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    17 mayıs 2013 tarihinde yurtdışı yerleşiklerin dibs stoğu 69,75 milyar dolar, hisse senedi stoğu 82 milyar dolar.

1 eylül 2023 tarihi itibariyle dibs stoğu 1,17 milyar dolar, hisse senedi stoğu 31,84 milyar dolar.
    Societe Generale, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın eylül toplantısında politika faizini %31'e yükselteceğini, bunu dördüncü çeyrekte 600 baz puanlık, 2024 birinci çeyrekte ise 200 baz puanlık artışların takip edeceğini belirterek faizin %40'a çıkarılacağını öngördü.

https://www.bloomberght.com/socgen-d...%C3%B6rd%C3%BC.

SocGen faizler 31 olacak diyo amanınnn

7.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Societe Generale, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın eylül toplantısında politika faizini %31'e yükselteceğini, bunu dördüncü çeyrekte 600 baz puanlık, 2024 birinci çeyrekte ise 200 baz puanlık artışların takip edeceğini belirterek faizin %40'a çıkarılacağını öngördü.

https://www.bloomberght.com/socgen-d...%C3%B6rd%C3%BC.

SocGen faizler 31 olacak diyo amanınnn
    1000 puan sağlam gelir. Kkm biran önce çözülmeli yoksa işler nanay

Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Türkiye ekonomisi %75 kayıtdışıdır. Crash olur diyen bunu hesaba katmıyor. Bu yüzden Crash falan olmayacağını öngöremiyor.
    Sayın Putra şekeri.
    Muhabiri.!!!

Tavuk toplumlarda ekonomi kayıt dışıdır.!!
    Çünkü gelir dağılımı adaletsizdir.!!!
    Devletin ta kendisi kayıt dışıdır.!!
    Hukuk guguktur.!!!
    Kayıt dışı ekonomide.!!
    Ülke notu çöp seviyesindedir.!!

Son 10 yılda .!!!!
    TL .!!!
    Dolara karşı %1350 .!!!
    Değer kaybetmiş.!!!
    Hiperenflasyon potasına girmiş.!!!
    Mazot 40 TL yi geçmiş.!!!
    Bunu adı Crash tır.!!!

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 261/1001 İlkİlk ... 161211251259260261262263271311361761 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •