Hocam aynı şeyi evvelden beri söylerim zati. Çok ciddi bir vergi reformu, servet vergisi, nereden buldun yasası ve kayıtdışı ile mücadele olmadıkça bu ülkede çoğunluğu oluşturan bordrolu çalışan ve emeklinin iki yakası bir araya gelmez, gelemez. Bunları yapmadan bile 4 milyon memurun yıllık maaş yükünden daha fazla tahakkuk eden vergiyi toplayamıyorsun. Hem de bu çağda. Toplamıyorsun aslında.
Yok Şimşek miş, yok sermayeymiş, Araplarmış, IMF miş hikaye abi. Düzen acayip bozulmuş, hırsızlık, arsızlık düzen olmuş. Bunu çözmedikçe sabit gelirli ve emeklinin işi bitik.
Şu ortamda Maliyeci Bakan çıkıp enflasyonun sorumlusu memur maaşı diyor, bütçe gelirini arttırmak yerine kısıntıyı memurdan,emekliden, işçiden yapacağım diyor.
Değişen hiç bir şey olmayacak. Daha da kötüye gidecek. Zengin daha zengin olacak, fakir daha fakir.
Lan işimi yapıyorum, alın terimle kamuda iş yapıyorum, verdiğim dersten yüzde 15-20-27 vergiyi kesiyor, kurs açıyorum, yüzde 30 a el koyup üstüne vergiyi bir daha kesiyor. Borsa da kazanıyorum hiçbir şey almıyor

)) Ulan böyle düzen mi olur en basitinden.
Yer İmleri