Sayfa 1615/2500 İlkİlk ... 6151115151515651605161316141615161616171625166517152115 ... SonSon
Arama sonucu : 19999 madde; 12,913 - 12,920 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Bu direnek noktaları, direnek alanlari planlamasi, bir Rus askeri stratejisidir.
    Hamas sözcüsü en son açıklamasında, "Bati Seria'nın 10 km uzagindayiz" demişti.
    Hamas, Gaza ve Bati Şeria arasinda bir koridor acabilirse, Israil ikiye bölünür.
    Güney ve Kuzey İsrail.
    Tarihte bunun da bir örneği var. M.Ö 930'da İsrail Krallığı ikiye bölündü.
    Güneyde bir Yehuda Krallıgı oluştu.

Bundan sonrası ise Yahudiler için felakettir. Başlarına gelmeyen kalmadı. Nabukadnezar, Süleyman Tapinagini yikti. Kudus'te taş üstünde taş kalmadı.
    Sadece 50 bin Yahudi kalmıştı, onlari köle yapıp Babil'e götürdü.
    Işte Tevrat orada 2.kez yazıldı.
    Bu millet o zamanlar tarih sahnesinden silinip, gideceklerdi. Önce inanclarina sıkı sıkıya bağlı Yahudiler, Hasidikler gibi. Sonra da Persler.
    Onları Persler kurtardılar. Yahudileri getirip yeniden Kudus'e yerlestirdiler.
    Bir tespitim var. Kenan toprakları 12 kabile arasında paylaştırılmış. Bunlardan biri de Benyamin yani Bünyamin kabilesi.

O donemde Israil Kralligini bölen 2 kabileden biri bu.

Tora'ya göre, bu kabile, Yakup'un Rahel'den son oğlu olan ve Kenan topraklarına döndükten sonra doğan Benyamin'in soyundan gelir.

Benyamin kelimesi ben ve yamin kelimelerinden oluşan birleşik bir isimdir. Ben "oğlu" demektir, Yamin ise "sağ" demektir; dolayısıyla Benyamin'in birincil anlamı "sağ'ın oğlu"dur. Genelde bu isim sağ elimin oğlu olarak tercüme edilir; bazen de genelde vücudun sağ tarafı güçlü kısım olduğundan sağ tarafın oğlu olarak da tercüme edilebilir. Bazı kaynaklarda ise "yamin"in kökünün "güney" anlamına geldiği dolayısıyla da Benyamin'in güney'in oğlu anlamına geldiği bahsedilir.
    Netanyahu da Binyamin'dir yani. Neyse bunlar efsane, onemli degil.

2. İsrail Radyosu

üst düzey bir resmi kaynağa dayandırarak:

İsrail'deki kayıpların sayısı akıl almaz boyutlarda ve açıklanandan çok daha fazla.

@AksanSertac
    Bunu ilk ben yazdım. Ayvagobekli abi bu, boru deel yani...

3. İran Dışişleri Bakanlığı, Hamas’ın İsrail’deki Aksa Tufanı operasyonunu İran’ın yardımıyla gerçekleştirdiği bilgilerini yalanladı.

▪️Sözcü Nasser Kanaani: “İran İslam Cumhuriyeti’ni tehdit eden herkes bilsin ki, bize karşı her türlü aptalca hareket yok edici bir karşılığa yol açar.”

- Tasnim -

4. İsrail - Filistin arasındaki savaş sonrası brent petrolün varil fiyatı %5'e yakın yükseldi.

5. ZAM Haber
    @ZAMajans
    ·
    57d
    Mehmet Ali Erbil, kendisinden 40 yaş küçük sevgilisi Gülseren Ceylan'dan hediye olarak ev istemesi üzerine ayrıldı.

(Gerçek Gündem) [/QUOTE]

))))))))))))))))

6. TÜRK DEGS / TURK MAGS
    @turkdegs
    ‼️ Cihat Yaycı ;
    Ortada yine yeni bir 11 Eylül senaryosu var.
    Bu oyunun sonunda İsrail;
    -Gazze şeridini işgal edecek ve böylece Filistin’in denize kıyısı kalmayacak, Hamas’ın da kontrol ettiği toprak neredeyse hiç olmayacak,
    - Hizbullah nedeniyle Lübnan’a girecek ve çıkmayacak
    - Nihayetinde topraklarını ve kıyılarını genişletecek

Bazılarımız kabullenmek istemese de maalesef olacak olan bunlardır…🔥

7. https://twitter.com/ConflictTR/statu...96739733324217

Hamas kendi imkanlarıyla geliştirdiği "Mutabar 1" hava savunma sistemini gösterdi.
    Uçanla kaçan kurtulmaz...

8. İsrail Silahlı Kuvvetleri, “Hamas'ın tamamen yok edilmesi” aşamasına geçildiğini duyurdu.
    O gaz yatağı Filistinlilerin hakkı. Onu Israil'e yedirmezler.

Deveden büyük fil var.

Sayfa 1615/2500 İlkİlk ... 6151115151515651605161316141615161616171625166517152115 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •