Originally Posted by
nohut
Bu odadaki sohbetten benim anladığım,faizler yükselince fonlar tıkanmış,müşteri arıyorlar.(böyle yorumladım)
YTD
Akşam BBHT'de Prof. Dr. Asaf Savaş Akat & Ege Cansen vardı orada da konuştular. Portföy yönetim ücreti %2 olunca ve endeks kadar getirmeyince fonlar yerine doğrudan endeks hisselerini alıp bekletmek daha iyi dediler. Vatandaş o yüzden borsaya gelmiş.
Ayrıca hisse fonlarında 2 gün sonraki fiyattan girilip 2 gün sonraki fiyattan çıkılması da bir problem. T+2 yerine T+1 olmalı. Bunun yanında fonlarda bir fiyat limitinin altında ise alım veya bir limitin üstünde ise satım yapılması şeklinde emir verilebilmeli. Bizim millet düşerken almayı ve yükselirken satmayı seviyor.
X sohbet odasında daha önce, fonların yüksek fiyattan hisseleri alıp sonra düşükten satma olayları ve fon yöneticilerinin zenginleşmesi konuşuldu. O tip şeyler var ise SPK, MASAK vs incelemesi lazım. BBHT'ye bazen eskiden aracı kurumda çalışan ama şimdi bağımsız danışman olanlar arada çıkıyor, artık maaş ile iş yapmanın anlamı kalmayınca ayrılıyorlardır.
Banka fonları daha güvenli olması lazım, orada en az 5 koldan denetim var.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri