Sayfa 834/1001 İlkİlk ... 334734784824832833834835836844884934 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 6,665 - 6,672 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Ali Ekber Yıldırım'ın yazısı:

Ağaç varlığının 200 milyon adede çıkması ile var yılı ile yok yılı arasındaki farkın çok daraldığını söyleyebiliriz. Son yıllardaki üretim bunu doğruluyor. 2017- 2018 sezonunda Türkiye nin zeytinyağı üretimi büyük bir sıçrama ile 263 bin tona çıktı. 2018-2019 da 193 bin 500 ton, 2019-2020 de 230 bin ton, 2020-2021de 193 bin 500 ton olan üretim 2021-2022 de 205 bin ton oldu. 2022-2023 te ise Uluslararası Zeytin Konseyine göre 380 bin ton, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyine göre ise 421 bin ton zeytinyağı üretimi ile tüm zamanların rekoru kırıldı. Yani Avrupa'da üretimin büyük oranda azaldığı bir dönemde Türkiye üretim rekoru kırdı. Bu yıl beklenen üretim ise 180 bin ton.

https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...ten-21-11-2023
    Türkiye açısından bakıldığında bu faktörlerden maliyet artışı öne çıkıyor. Üretim bakımından 2022 yılı rekor üretimin gerçekleştiği bir yıl oldu. 2023 yılında ise yok yılı olmasına rağmen ortalama bir üretim var. Fiyat artışında önemli faktörlerden birisi dış talebin artması. Dünyanın en büyük zeytinyağı üreticisi İspanya ve ikinci sıradaki İtalya da yaşanan üretim krizi nedeniyle Türkiye deki zeytinyağına olan talep arttı. Ayrıca bu ülkelerdeki yağ fiyatları artınca Türkiye de de arttı.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Bazı şeyleri algılamqkta zorlanıyorsun.
    Geçen yıl zeytinyağı evet boldu. Qmq qvrupada yoktu geçen yıl ekimde 600 tl ile başlayan teneke fiyatı önce 700 sonra 900 sonra 1000 sonra 1.100 ve 1.200 oldu
    Sebebide qrabın yağı bol bolduğundqn da..aklarına sürmesi gibi ihracata yönelmemiz oldu ve ayvalıkta sadece zeytinqğqcıda olupta üretim yapan firmalar dışında kimsede yağ kalmadı
    Yazıda ne diyor 420.000 ton olan zeytinyağı üretimimiz bir anda 180.000 tona düştü. Depolarımız bomboş kaldı. Türkiyenin yağ tüketimi ise ortalama 160-170.000tonmuş.
    Ben yağ üreticisi (ben ve bacanağın ailesi ile anne baba ve çocuklqrımızın yağı) olarak geçen sene yokluk yılında 34 teneke yağ almışken bu sene ancak 20 teneke bile alamayacağım. Piyasadan 2.250 den yağ alqcağım. Sanada tavsiye ederim zeytinyağ tüketiyorsan 3 üne 5 ine bakma al piyasada 5 kğ ı 3.000 e alqcaksınız. Tabi iyi yağ fiyatı.

İhracat yasak değil diyorsun
    Hayır yasak dökme ve varil zeytinyağ ihracqtı geçen yıldan beri yasak ve yasak 1 kasımdan itibaren süresiz uzatıldı.
    Çünkü italyanlar ve ispanyollar gelip gemileri dökme yağı yükleyip fidiyordu. Yağ fabrika dışına bile çıkmıyordu

Teneke yağda ise 20 cent konması sana göre bi anlam ifade etmiyor. Ama adamlar 350 yada 400 değilde 355 yada 405 e yağ alıyor
    Yani biz piyasadan kaça alıyorsak o fiyata alabiliyorlar
    Okuduklarını anlamamışsın, bi daha oku. Yazıda bu yıl 2022-2023 sezonunda 421 bin ton la rekor kırıldı diyor. Hem de bu yıl yok yılı olmasına rağmen diyor.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Türkiye açısından bakıldığında bu faktörlerden maliyet artışı öne çıkıyor. Üretim bakımından 2022 yılı rekor üretimin gerçekleştiği bir yıl oldu. 2023 yılında ise yok yılı olmasına rağmen ortalama bir üretim var. Fiyat artışında önemli faktörlerden birisi dış talebin artması. Dünyanın en büyük zeytinyağı üreticisi İspanya ve ikinci sıradaki İtalya da yaşanan üretim krizi nedeniyle Türkiye deki zeytinyağına olan talep arttı. Ayrıca bu ülkelerdeki yağ fiyatları artınca Türkiye de de arttı.

Okuduklarını anlamamışsın, bi daha oku. Yazıda bu yıl 2022-2023 sezonunda 421 bin ton la rekor kırıldı diyor. Hem de bu yıl yok yılı olmasına rağmen diyor.
    Zrytinin ne zaman toplandığını düşünüyorsun.
    Ve ne zaman satıldığını sanıyorsun
    Biz 2023-2024 yılında topluyoruz ve bu sene yok yılı diyor
    Yani yok yılında 420.000 değil 180.000 ton üretim bekleniyor.
    Neyi iddia ediyorsun anlamıyorum
    Senin zeytinlik nerede ve geçen yıl ne aldın bu sene ne aldın merak ettim.
    Var yılından haberin yok
    Yok yılından bi habersin.
    Halen sidik yarışı yapıyorsun.
    Ben edremitlw görüşüyorum burhaniyedwn haberim var muttan haberim var milastan haberim var didimden haberim var
    Tüm arkadaşlarım zeytin yok yağda yok diyor. Senin zeytinlik nerede söyle orayıda araştıracağım birilerini bulacağım. Bi sebde mi zeytin var. Başkalarında da mı var
    Bu yıl dediği 2023-2024
    2023 yılında zeytin yok diyor.
    bir halt olacağı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Zrytinin ne zaman toplandığını düşünüyorsun.
    Ve ne zaman satıldığını sanıyorsun
    Biz 2023-2024 yılında topluyoruz ve bu sene yok yılı diyor
    Yani yok yılında 420.000 değil 180.000 ton üretim bekleniyor.
    Neyi iddia ediyorsun anlamıyorum
    Senin zeytinlik nerede ve geçen yıl ne aldın bu sene ne aldın merak ettim.
    Var yılından haberin yok
    Yok yılından bi habersin.
    Halen sidik yarışı yapıyorsun.
    Ben edremitlw görüşüyorum burhaniyedwn haberim var muttan haberim var milastan haberim var didimden haberim var
    Tüm arkadaşlarım zeytin yok yağda yok diyor. Senin zeytinlik nerede söyle orayıda araştıracağım birilerini bulacağım. Bi sebde mi zeytin var. Başkalarında da mı var
    Bu yıl dediği 2023-2024
    2023 yılında zeytin yok diyor.
    2022-2023 yılı zeytin üretiminde rekor sezon diyoruz, Markette aylardır rekor fiyata satılan zeytinyağı hangi sezonun? 2022-2023 sezonunun. İşin uzmanı artık üretim çeşitlendiği için var-yok yılı farkının da azaldığını söylüyor. eeeee, bunu anlamak için illa zeytin çiftliği mi kurmak lazım?

İlaveten, önümüzdeki yıl üretim 180 bin ton olsa bile Türkiye nin yıllık tüketimi 160 bin ton. Yani ülkede üretilen zeytin her halükarda bu ülkeye yetiyor. Öncelik bizim iç tüketim olmalı diyorum, varsa fazlasını sat.

Zeytinliğim var diyorsun zeytinden haberin yok.
    Son düzenleme : boymatlı; 21-11-2023 saat: 23:13.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

Boşuna tartışmanın anlamı yok...Ülkede fiyat algısı kayboldu...Ülke tuttuğunu ayakta dikin esnaf üretici ile dolu..Ukrayna -rusya savaşı bahane edilip 25 liralık yağı 200 liraya çektiler...Şimdi avrupa yağ krizini yine nakte dönüyorlar...

Kısaca fiyatlar Avrupa seviyesinde maaşlar bangladeş

Neyse benim gibi zorunlu olarak bu yağı tüketenler mecburen bu fiyattan almak zorunda....

Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    2022-2023 yılı zeytin üretiminde rekor sezon diyoruz, Markette aylardır rekor fiyata satılan zeytinyağı hangi sezonun? 2022-2023 sezonunun. İşin uzmanı artık üretim çeşitlendiği için var-yok yılı farkının da azaldığını söylüyor. eeeee, bunu anlamak için illa zeytin çiftliği mi kurmak lazım?

İlaveten, önümüzdeki yıl üretim 180 bin ton olsa bile Türkiye nin yıllık tüketimi 160 bin ton. Yani ülkede üretilen zeytin her halükarda bu ülkeye yetiyor. Öncelik bizim iç tüketim olmalı diyorum, varsa fazlasını sat.

Zeytinliğim var diyorsun zeytinden haberin yok.
    Aman çokta şeyimdeydi senin kaçtan yağ yiyeceğin.
    Ben bu seneyi bi şekilde atlatayımda seneye elbet bu kuraklık olmaz.
    Aynı kuraklık seneye olsun ayçiçek yağını bugün ki zeytinyağı fiyatına bulamazsın.
    Olan gene sana değil bana olur hem maddi olarak zarar ederim hemde alıştığım lezzetten olurum

Sende hem ev fiyatları hem Eytinyağı fiyatlarımşişikmdiye gezmeye devam edersin.
    Sana laf ankatmaya uğraşacağıma deveye hendek atlatırım belki deveye harım olur.
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Eskiden Listenin başında 99 derece ispirto vardı, zaten eskiden ispirtolu içecekler denirdi.
    Bi de mavisi vardı bulamayanlar için gençler bilmez
    % 96° Dereceden yüksek etil alkol olmaz, çünkü havanın nemini emer.

% 95.4° Derece aklımda kaldığı kadarı ile, % 99.9° alkol ancak labaratuvar ortamında elde edilir.

Reha WİKİPEDİA
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Kıbrıstan geçen hafta 2 litre getirttim 420 tl şişesi
    Yani yağdan ucuz yağ olmuş 450
    Yurtdışı hariç dedim zaten, yazılanı gözünlen oku götünlen değil.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Yurtdışı hariç dedim zaten, yazılanı gözünlen oku götünlen değil.
    Bazen canım sıkılıyor ekranı götüme götüme götürüp ona okutuyorum. Zaten bende işk yazarken avrupada hiç bulamazsın Türkiyedede bazısını geçmiş gibi bişey demiştim
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 834/1001 İlkİlk ... 334734784824832833834835836844884934 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •