Sayfa 732/1008 İlkİlk ... 232632682722730731732733734742782832 ... SonSon
Arama sonucu : 8057 madde; 5,849 - 5,856 arası.

Konu: Vıop LVI

Alıntı Originally Posted by ugusek Yazıyı Oku
    Demek istediğim çoğu çeviri çöp ve kendiniz araştıracak araçlara sahipsiniz. Araya kimsenin girmesine gerek yok.

Sağlıkla …
    anladım... aynı şey durmadan hadis ve ayet paylaşanlar içinde geçerli olsa gerek.

saygılar.

https://www.youtube.com/watch?v=6NDtFacFqhY

bu linki bu nedenle verdim zaten

2. Onlara da tavsiyem kaynağına bakmaları, tercümelere çöp muamelesi yapmaları.

Manifest izliyorum sizden esinlenip, orada da incil kültürüm artıyor -

Sağlıkla …

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    anladım... aynı şey durmadan hadis ve ayet paylaşanlar içinde geçerli olsa gerek.

saygılar.

https://www.youtube.com/watch?v=6NDtFacFqhY

bu linki bu nedenle verdim zaten

Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    FAİZ VEREN VE ALAN DA BU SÜRENİN KARŞILIĞI OLARAK BİRBİRLERİYLE İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRMEKTELER. ORTADA TİCARİ BİR EMTİA YOKTUR. BURADA TİCARİ EMTİA VADE ( VAKİT )'İR. FAİZ ALANIN DA VERENİN DE VAKİT ÜZERİNE BİR TASARRUFLARI YOKTUR. HER İKİ TARAFTA KENDİ MUKTEDİR OLMADIKLARI BİR KONU ÜZERİNDE ALIŞVERİŞ YAPMAKTADIRLAR. .
    Doğru bir yaklaşımdır...

Tefeci,Faizci,ödünç alan kişiye kendine ait olan hiç bir şeyi satmaz.
    O Tanrı'ya ait olan zamanı satar sadece. Bundan dolayı o başkasının mülkü olan şeyi satarak kâr elde edemez
    .. (Thomas Chobham 1200)

Aquinolu Thomas'a sorulur..
    Borç para vermek için ücret talep etmek, ki tefecilik budur, günah mıdır?
    Cevap:
    Borç para vermek için ücret talep etmek haddizatında adaletsizdir,
    zira bir kimse diğerine var olmayan bir şeyi satar ve bu da açıkça eşitsizlik yaratır ki bu da adaletin zıddıdır..

4.Mezmurlar 15'e göre, faizci, Yehova'nın konuğu olamaz..
    Ya Rab, çadırında kim konuk olacak? Mukaddes dağında kim oturacak?
    Kemal ile yürüyen, parasını faize vermeyen.
    ...

(Dergah Yayınları-Ya Paranı Ya Canını /Orta Çağda Ekonomi ve Din/Jacques Le Goff' alıntılar)
    Son düzenleme : keremalkm; 25-11-2023 saat: 15:29.

Alıntı Originally Posted by ugusek Yazıyı Oku
    Onlara da tavsiyem kaynağına bakmaları, tercümelere çöp muamelesi yapmaları.

Manifest izliyorum sizden esinlenip, orada da incil kültürüm artıyor -

Sağlıkla …
    manifest evet ne yazıkki bilim kurgu ve araya incil ve budizm serpiltilmiş bir dizi.

benim dinden çok bilim kurgu tarafı ilgimi çektiği için izledim. zaten diziyi bitiriğinde bütün bunların dinle değilde.. insanları daha iyi tanımak sevdiklerimize neden bağlanıp onlara değer vermemizi anlatan bölüm.

ve zamanın ne kadar değerli olduğunu

onu bitirdikten sonra person of interesti izlersen biraz katkısı var .. ama person of interest en iyisidir.. dinsiz vs ful bilim kurgu aksiyon tarzında. ince espriler bonus.

5.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku

Doğru bir yaklaşımdır...

O Tanrı'ya ait olan zamanı satar sadece. Bundan dolayı o başkasının mülkü olan şeyi satarak kâr elde edemez
    .. (Thomas Chobham 1200)

Cevap:
    zira bir kimse diğerine var olmayan bir şeyi satar ve bu da açıkça eşitsizlik yaratır ki bu da adaletin zıddıdır..

...

(Dergah Yayınları-Ya Paranı Ya Canını /Orta Çağda Ekonomi ve Din/Jacques Le Goff' alıntılar)
    https://www.kitapyurdu.com/kitap/mau...su/254041.html

Dinler tarihi ..kitabı da ..ayrıca okunası ...
    Hayat hoş gerisi boş

6. Hayat hoş gerisi boş

7. Mesela: (bir kelime ya da kavram bakarken tüm kaynakta nerelerde nasıl bir bağlam içinde kullanıldığına bakmak konuyu daha iyi anlamaya/analiz etmeye yardımcı olacaktır)

Sağlıkla …

Maksat çeşit olsun …

GPT:

Mezmurlar 15'te, Tanrı'nın çadırında kimin konuk olacağı ve kutsal dağında kimin oturabileceği soruluyor. Bu bölümde, dürüst yürüyen, doğruluk işleyen ve kalbinde gerçeği konuşan kişilerin bu ayrıcalığa sahip olduğu belirtiliyor. Özellikle, Mezmurlar 15:5'te, "Parasını faize koymayan, suçsuz karşısında rüşvet almayan; bunları yapan hiçbir zaman sarsılmaz" ifadesi yer alıyor. Bu ifade, faiz almamanın ve rüşvet kabul etmemenin, Tanrı'nın gözünde onurlu ve doğru davranışlar olduğunu gösteriyor.

Bu metin, İbranice orijinalinde şu şekildedir:
    "לֹא-נָתַן בְּנֶשֶׁךְ כַּסְפּוֹ, וְשֹׁחַד עַל-נָקִי, לֹא לָקָח; עֹשֵׂה אֵלֶּה--לֹא יִמּוֹט, לְעוֹלָם." (Mezmurlar 15:5)

Bu ayet, faiz almamanın ve masum birine karşı rüşvet kabul etmemenin, Tanrı'nın gözünde aranan özellikler arasında olduğunu vurgulamakta ve bu tür davranışlar sergileyen kişilerin "asla sarsılmayacakları" sözü verilmektedir【56†source】.

Ben: Faiz İbranice ne demekti ? Bu başka nasıl geçiyor kitapta ?

GPT:
    İbranice'de "faiz" kelimesi için kullanılan terimlerden biri "neshekh" (נשך) kelimesidir. Bu kelime, kelime kökeni olarak "ısırmak" anlamına gelir ve bu bağlamda, faizin bir tür "ısırık" olarak algılanabileceğini ima eder. Ayrıca, "marbit" veya "tarbit" (מרבית/תרבית) kelimeleri de İbranice'de faizi tanımlamak için kullanılır ve bu kelimeler, borç verenin kârını ifade eder.

İncil'de "neshekh" kelimesinin kullanıldığı bazı yerler şunlardır:

1. **Çıkış 22:25**: "Eğer halkımdan yoksul birine borç verirsen, ona faizci gibi davranma; ondan faiz alma."

2. **Levililer 25:35-37**: "Eğer kardeşin fakirleşirse ve yanında imkanları azalırsa, ona faiz almadan yardım et; ondan faiz veya artış almayarak Tanrı'nı kork."

3. **Yasa'nın Tekrarı 23:19-20**: "Kardeşine faizle borç verme; gerek para, gerek yiyecek, gerekse herhangi bir şey üzerinden alınan faiz. Yabancıya faizle borç verebilirsin ama kardeşine faizle borç verme, ki Tanrın seni yaptığın her işte kutsasın."

4. **Mezmurlar 15:5**: "Parasını faize koymayan ve suçsuz karşısında rüşvet almayan; bunları yapan hiçbir zaman sarsılmaz."

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku

Doğru bir yaklaşımdır...

.. (Thomas Chobham 1200)

Cevap:

...

8. Bende ford dizel var,bugün tepem attı dpf den oksijen sensörü soktum, oyni somu dan ¹ 4 boru kaynatıp yerine sıktım, ağzına hortumu ve basincsiz pkmpa bağladım,verdim sicak suyu verdim,arada asperox nedir onuda dayadım, bekledim biraz peşine sicak suyu bir daha verdim,arabayı çalıştırdım velede bidon kestirmistim onuda egsozt çıkışına koydum, 10 dakka çalıştı, bir daha sicak bastım
    Çalışırken 15 dakikada öle çalıştı, arkadan çıkan şu bastığım suyla eşitledi bıraktım, epi topu 2 saatimi bir asperox 6 litre kaynar su bu.
    qraba asperox kokuyor yarısını boşalttım, sonuçta kimyasal.
    Biri 5 binden kapı açtı,Öteki wurt var hallederiz la kaç para 4 bin dedi,
    Ileriki günlerde sıkıntı olursa yazarim,on numara oldu.
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

Sayfa 732/1008 İlkİlk ... 232632682722730731732733734742782832 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •