Dünyanın öbür ucundaki dünyanın 1 numaralı petrol rezervlerine sahip ülkede, Amerikan ambargosunun kalkmasına müteakip 2 ay gibi kısa bir sürede bu ticari faaliyetin kotarılmasının Cante açısından büyük bir şans olduğunu düşünüyorum ve Maduro ile siyasi flörtte olan iktidardan bağımsız olduğunda şahsen düşünmüyorum. Petrol arama işi pahalıdır ama burada hali hazırda Amerika yeniden kesfedilmeyecek, mevcutta yaptırımlar öncesinde çalışan kuyular tekrar aktif hale getirilecek, bu açıdan Cante'nin finansallarını zorlamadan ilk etapta verilecek 6 mn dolar akabinde diğer finansmanın da bit şekilde hiçbir borcu olmayan Canteye bankaların vereceği kredilerle aşılacağını düşünüyorum. Belki de hisse satılarak borçsuz hale gelme operasyonu bu yatırım için de planlanmış olabilir Sonuçta 47 milyar dolarlık bir rezervden bahsediliyor. %60 pay ile 28 milyar dolara tekabül ediyor. Bu derece yüksek bir getiri potansiyeli için risk almaya değer. 20'sindeki toplantıda KAP haberini açacak daha spesifik bilgiler gelebilir hatta şahsen hem halka arzda ,hem de son Kapta ısrarla temettü verileceği vurgulandığı için sembolikte olsa bir temettü kararı çıkabilir.