Sayın Sindoma enflasyon bu ay 0 çıksa bile enflasyon farkı ile kesinlesen oran %45 .
Sadece yapılanın zam değil geçmiş enflasyon farkı olduğunu vurgulamak istedim.
sn deniz oradada ince ayar çekilecekdir seçimde emeklilere oynayacaklarından dolayı.
nisanda bütün maaşlar kuş olur yine .
kolay gelsin
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
KORKUYORLAR GELMİYORLAR' DEMİŞTİ
Bursa merkezli Seva Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Şahinkaya üç yıl önce Habertürk’te yer alan röportajı ile tanınmıştı. Şahinkaya bu röportajda Gübretaş hisseleri için “Manipülatörler ben burada olduğum için korkuyorlar, gelmiyorlar†açıklamasını yapmıştı....
Büyük konuştu....olan oldu.. uyanık seni bedelsiz onaylanacak sandı git bir milyon hisse daha al....
reise bir konuda katılıyorum çok açgözlü insan var bugün domates salçası aldım el yapımı geçen sene 3 kilosunu 100 e almıştım bu sene 1 kilosunu 85 e aldım domates %200 artsa tüm maliyetler bir yılda %200 artsa ancak bu fiyata satılır enagın bile enflasyonunun üstünd ebir rakam hamsi geçen sene 30 tl idi bugün baktım 130 tl 69 a aldığım çupra 240 tl olmuş
ortalıkta manyak fiyatlar var
şu anda açıklanan 17.000 tl bir değişiklik olmazsa 2024 sonuna kadar geçerli olan rakam
ocak 2023 de 8.500 tl olan asgari ücret 2 yılın sonunda 2024 ün aralık ayıda bile %100 artışlı gidecek
bu yılki enflasyonu koy önümüzdeki yıl oluşacak enflasyonu koy en a z%130 eder
asgari ücretli 6. Aydan sonra gfene enflasyona yenilmiş olarak hayata devam edecek
Enflasyonun en kötü tarafı ahlaki deformasyon. Kim kimi denk getirirse.
Asgari ücret 580 dolar oldu, şimdi yerel seçimlere kadar doları kaçın altında tutarlar, sonrasında ne hızda nereye kadar fışkırtırlar, onu tahmin etmek kaldı.
Sanırsam, Ocak-Mart dönemi enflasyon görece düşük gelir söylemini de terk etmek lazım bu durumda. İlk 3 ay biraz düşük gelir, ikinci 3 ay çok fışkırır diye düşünüyordum. Şu durumda, 2024 ün ilk 3 ayında enflasyon fışkırır, ikinci 3 ayında roketler demeli.
Reel pozitif faizi maizi unutun. Tabi TUİK 'Expekto patrona' diyerek yüksek enflasyonu savuşturabilir yine, battı balık yan gider hesabı.
Marketlere yarın akın var akın,
Eski fiyatların tarih olması çok yakın,
Eskidendi, asgarisini ödeyin gerisini takın,
Ekmek bulamazsanız, ucuzundan pasta bakın.
Seçime tl ile girmemek lazım bence. Mevduat ezilebilir ani dolar artışında...
Kkm,dolar,altın, borsa pozisyonları daha mantıklı bana göre..
46 yaşındaki Şahinkaya SPK�nin sermaye artırımına ret cevabı verdiğinin şirket tarafından açıklanmasından bir hafta önce �belki bir milyon lot hisse aldığını� belirterek düşüş zamanında da hisse alımı yaptığını belirtti.
Bu kadar parayı nereden buldun... yaşın da genç...
Nasıl almış hisse ?
Kendi fonlarından çıkışları ben mi yaptım Adamın fonu 1 ayda %95 değer kaybetmiş..Nerede bu para?
Yer İmleri