3. ceyrekde sasa kari 5 milyar 300 milyon idi , 1. ceyrekde ise 2 bucuk milyar yapmisti , 1 . ceyrekle 3. ceyregi kiyasladigimizda ciddi bi kar ivmesi var , 4. ceyrek kari benim beklentim 5 milyardan asagi olmaz ama 6 milyar kar yazarsada hic sasirmam surpriz olmaz benim icin .. bu senenin bilanco konusunda tek sanssizligi maras depreminin olmasi , deprem yuzunden fabrika hic calismadi , kar uretmedigi gibi tamir bakim onarim is gucu masraflarindan kaynakli zarar yazdi ve bu yilin bilancosunu maalesef dusuk tuttu , 2023 yilinda 4 ceyrek bilancosu yerine sadece 3 ceyrek bilanco kari kayitlara girmis olacak , birde uzerine 700 milyon zarar yazinca 2. ceyrekde , yillik kardan da eksi 700 milyon dustu , yoksa 2023 yili icin bilanco balli kaymak olacakti ve bedelsiz verme orani % 200 un uzerinde olurdu heralde bu yil , muhtesem olurdu , gecmis yillara gore hic kiyaslanamayacak bir oran , cunku gecmis yillarda faaliyete gecen fabrikalarin 1.faz 2. faz asamalari coktan gecti ve full calisma kapasitesinde calisiyolar artik uretim miktari ne kadar fazlalasirsa satabilecegi urun miktari ve yapacagi kar oranida ona gore yukseliyor , 2024 yilinda acilacak olan fabrikalarin uretim asamasina gecip onlarda kar hanesine katki sagladiklarinda sirketin yillik kari dahada artacak , onumuzdeki yillar daha guzel gunlere gebe beyler kimse moral bozmasin

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri