Bende de 0.20..
Özel okulların çoğu merdiven altlarında açılan bildik market zincirler gibi olmuş.internette gezinirken reklam olarak karşıma çıkıyor 'bu aya özel avantajları kaçırmayın'diye.Ne satıyorsun sen arkadaş et,süt,yumurta falan mı aylık indirim kampanyaları yapıyorsun.Bir bina,masası,sandalyesi,kasiyer mantığıyla da öğretmen alıp çalıştır bitti gitti işte.Bir de her okulun yılın modası gibi enteresan pazarlama taktikleri var 'kişiye özgü öğretim modeli,mentör öğretmen,yetenek gelişim programı,çift dilli eğitim,bireyselleştirilmiş eğitim vs vs ' bunlara bakınca vay anasını diyoruz okula bak bizim çocuğa kanat takıp uçuracaklar.Hele çoğu özel okulun yabancı dil eğitimleri kötünün de kötüsü yabancı öğretmen diye formasyonu ve yeterliliği olmayan (aslında öğretmen olmayan) iki ay içerisinde alınmış basit sertifikalarla çocuklara yabancı dil eğitimi veriliyor(aslında yutturuluyor).Okul tanıtım günlerinde ve birebir görüşmelerde anlattıkça anlatılıyor veli bakıyor ingilizce yanında birde seçmeli ders almanca ve fransızca ooo süper,keman var birde piyano en önemlisi de çocukların yetenekleri ve öğrenme stillerine göre eğitim veriliyormuş.Süpermiş aşkım bizim çocuk buradan yürür gider kayıt ücreti nedir diye soruyor anne/baba 200,300,400,500 bin tl kim nereden tutturursa +kdv+yemek+kiyafetler+genel giderler+yabancı dil kitapları liste uzadıkça uzuyor.Eşşek gibi çalışan anne baba her ay yine eşşek yükü gibi paraları okula ödüyor.Veli toplantıları olur birde okul yönetimi mutlaka uyarır öğretmenleri öğrenci hakkında olumsuz hiç birşey söylemeyin diye çünkü okul yönetiminin gözünde öğrenciler müşteridir ve velinimettir.Anne baba oturur öğretmen geçer karşılarına oğlunuz/kızınızla herşey çok güzel gidiyor,gayet sosyal derslere katılımı iyi ooo süper herşey.Veli biraz kaygılıdır başlar anlatmaya ingilizcesi biraz iyi değil,matematiği de zayıf gibi,fen dersini de sevmediğini söylüyor ayrıca hiç kitap okumuyor öğretmen hemen pozisyon alır söylediklerinizi notlarıma alıyorum merak etmeyin varsa eksiklikleri tamamlarız der. Aslında öğretmen söylediğine kendisi de inanmamaktadır mobbing,düşük maaş ve ağır çalışma koşullarından öyle bunalmıştır ki iyi bir eğitim verecek mecali bile kalmamıştır.
İstisnasız çoğu özel okul böyledir.Elbette akademik olarak,dil olarak çok iyi eğitim veren özel okullar var bunları ayırarak söylüyorum.Günümüz koşullarında ise bu iyi okullara gitmenin iyi de bir bedeli var kaç kişi karşılayabilir.
Yer İmleri