Sayfa 350/736 İlkİlk ... 250300340348349350351352360400450 ... SonSon
Arama sonucu : 5883 madde; 2,793 - 2,800 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1. Arkadaşlar saat kaç oldu hala HDA eksi yazmış haberi girilmedi foruma.
    Herkes iyi mi?

2.  Alıntı Originally Posted by aaxxiinn Yazıyı Oku
    Doğalgaz ağırlıklı fon almak istersem hangilerine bakmalıyım?
    Emtia fonlarına bakın Tefas tan. ZCN GBZ AED AES. Bunlarda olabilir. KAP tan fon dağılımlarına bakın. İçinde UNG hissesi varsa vardır. Fakat oran düşüktür.

Eğer direk hisse olarak işlem yapacaksanız MİDAS tan hesap açıp yapabilirsiniz kendiniz alıp satabilirsiniz UNG hissesini. Kar zarar anlık sizin kararınıza bağlı olur.

3.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    Bist tarafı NNF iki kat ağırlıklı, NRC, IPB, EC2, ADP, ICZ. Nasdaq tarafı DVT iki kat ağırlıklı, AOY, IVY, IJZ.

arada değişiklikler olsa da çoğunu 1 aydır tutuyorum. kısa vadede de devam edeceklerini öngörüyorum.

Güzel bir dağılım olmuş. İşi bilen belli oluyor.

4.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    peki yazıp çizelim..dışarda fena yağmur var, bende de bol vakit: )
    arkadaşlar benim tavsiyem yatırım fonlarına ayırdığınız parayı dörde bölün.

1/4 bist sabit (değişken fon),
    1/4 bist al-sat (hisse yoğun fon),
    1/4 nasdaq sabit (metaverse/yeni teknolojiler),
    1/4 nasdaq al-sat (agresif tematik fonlar).

sabit kısımları paranız varsa derhal alın. yarın alım emri girin. ona şüphe yok. bir gün sonra siyah kuğu olursa o da şansınız birşey diyemem. ama sabit uzun vade aldığınız için niyetiniz en az 5-10 sene tutmak olduğu için dert etmemeniz gerekir.

al-sat kısımlarına gelince analiz gerekiyor. birincisi türkiye faiz kararı haftaya perşembe. yeni TCMB başkanının sıkılaştırma yani faizi yüksek tutma üzerine 2-3 kez vurgu yapması 22 şubat toplantısını güvenli hale getiriyor. yine de önceden bir gerginlik olacaktır, bist gelecek hafta 10 bin olmadan bir satış yiyebilir. bugün yatırıma başlasam 16-19 şubat civarı 8900'e doğru oluşabilecek bir dip kollardım. bir düşüş göremezsem de 23 şubatta mutlaka hisse yoğun fonları fullerdim. seçimle ilgili risk görmüyorum.

nasdaq'a gelince sabit kısımda ya DVT olmalı ya AFT. yada bunlarla tamamen aynı içerikte fonlar olmalı. al-sat içinse malum nasdaq composite endeksi zirveye az kaldı, onda alım yapmak için ya 16212'yi aşmalı, ya da 25 mart FED kararı olumlu gelip ertesi gün yükseliş başlamalı. onda sibergüvenlik size uyar. yeşil enerji ve blok zincire siz bulaşmayın onda destek ve direnç noktalarında her ay al-sat yapmak lazım sizi zorlar.

bist 12 bini, nasdaq 25 bini geçtimi tren kaçmış oluyor(şimdiki duruma göre. gelecekte şartlar değişirse rakamların güncellenmesi lazım). al-sat amaçlı boşta kalan paranız artık faizde beklemeli. faizde bekleme disiplininiz olmadan, gerekirse öküzün trene baktığı gibi yükselişi izlemeyi öğrenmeden dipten alma sanatını başarma şansınız hiçbir zaman olmaz.
    Şu lanet hisselerden kurtulabilseydim buna benzer bir dağılım yapmak istiyordum ama olmadı, orası öylece kaldı şimdilik, elimde bazı işe yaramaz değişken ve az miktarda hisse fon var ama çoğunluk ppf de, yarın bu şekilde 1/4 sabit bir dağılım yapıp beklemeye geçeyim o halde, al-sat işi bist fonlarında olabiliyor ama yabancılarda tutturmak zor, zaten o işe girmem, düşüşlerde ekleme yapmak da biraz şansa kalıyor artık.

5.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Şu lanet hisselerden kurtulabilseydim buna benzer bir dağılım yapmak istiyordum ama olmadı, orası öylece kaldı şimdilik, elimde bazı işe yaramaz değişken ve az miktarda hisse fon var ama çoğunluk ppf de, yarın bu şekilde 1/4 sabit bir dağılım yapıp beklemeye geçeyim o halde, al-sat işi bist fonlarında olabiliyor ama yabancılarda tutturmak zor, zaten o işe girmem, düşüşlerde ekleme yapmak da biraz şansa kalıyor artık.
    karar senin hocam ben yaptığım yapacağım hamleleri şeffaf şekilde paylaşıyorum. yalnız konuya eklemek istediğim, her düşüşte ekleme veya kademeli alım gibi işleri pek tasvip etmem. evet riski azaltıyorsun ama gelirin de azalmış oluyor. sende sadece psikolojik bir güvenlik hissi yaratma amaçlı acemi taktikleri onlar. doğru olan teknik analiz yapıp destek kırıldımı zararı ful kesmek ve dip destek seviyede ful tekrar almak. ben zirve ve dip geldiği zamanlar uyarı yapıyorum burda.

6. Nvidia az önce Google ve Amazon u da geçti. Mükemmel. Daha da hızlı artması lazım. Daha da yükselmesi lazım. 3 Trilyon$ a kadar yolu var. Trilyon$ dediğin nedir ki?

7.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Yani bu kadar yıldır az miktarla da olsa borsayla uğraşırım, nasıl böyle hata yaptım ben de anlamadım, bir hisseyi çok düşmüş diye almak, sürekli ortalama düşüreyim demek bazen çok zararlı oluyormuş, geçen sene de anele tuzağına düşmüştüm, ana paradaki zararı çıkarsam bile enflasyon zararını çıkarmak çok zor ama neyse artık çok iyi bir ders oldu, bundan sonra bist tarafında sadece fon alırım herhalde, hisse işi artık bana göre değil.
    Yazma gereği duydum. Ersuman sizi buradan tanıdığım kadarı ile ağır başlı mülayim ve efendi kişiliği olan bir arkadaşımızsınız. Zararda olmanıza üzüldüm. Ben de yirmi yıla yakın borsada hisse aldım.Sattım. Son yıllarda artık sadece fon yatırımı ile ilgileniyorum. Borsada şöyle bir şey var. Bir hisse ya da endeks düşerken ortalama yapılmaz. Ne demişler " Düşen bıçak tutulmaz " Çünkü dibin dibi vardır ve orada ne kadar kalacağını bilemezsiniz. Ama sabır ederseniz zararınızı telefi edersiniz. Bol şanslar.

8.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    Bist tarafı NNF iki kat ağırlıklı, NRC, IPB, EC2, ADP, ICZ. Nasdaq tarafı DVT iki kat ağırlıklı, AOY, IVY, IJZ.

arada değişiklikler olsa da çoğunu 1 aydır tutuyorum. kısa vadede de devam edeceklerini öngörüyorum.
    Bu fonların çoğunu biliyorum. Çünkü aldım. Bazılarını almadım. Ama beni en çok şaşırtan NRC olmuştur. Ne zaman ne yapacağı hiç belli olmuyor. Tam bir sinir harbi. Ve kendisi ile vedalaştım.

Sayfa 350/736 İlkİlk ... 250300340348349350351352360400450 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •