Daha % 10 düşmüş, millet niye bu kadar panik anlamış değilim. Bist30 hissesiyken 1,5 usd den 67 cente % 55 düştü, böylr panik yoktu.. Yerli milli tahtacısının elinden geliyorsa bir tur daha çeksin 67 cente..)
Ama samimi söylemek gerekirse pandemi sonrası benim için en yanlış yatırım kararı, telrkom oldu. 1,5 yılda dolara, enflasyona, emlağa, peynire, domatese herşeye karşı ezdi..)
İlk makul durakta indikten sonra bir daha kademeleri kalın, viopu olan kamu tahtasından uzak duracam. Girişi çıkışı kolay tahta başa bela oluyor. Hele bir de sürdürülebilir iyi bilançolar gönderemiyorsa sıkıntı daha da buyuyor
Lotu az small cap, mid cap te mal toplamakta, satmakta zor ama pandemi sonrası kötüsü 20-30 kat, iyisi 70-80 kat kazandırdı, adı sanı belli çogu buyuk şirkette te enflasyonu yenemedi..
Özetle, gercek yabancının olmadıgı piyasada
small-mid capte kazandığımızı, buyuk tahtalarda enflasyona ezdirdik ama daha maç bitmedi)
İkincil halk arz için sen benim kapıma gelsen sana ****** çekerim neden mi ?
Birincisi 2008 de 1.7 usd den halka arz olmuşsun
Sormazlarmı hacı ne iş diye
İkincisi ikincil arz olacaksaki bankalardan aldık payı işler büyümeden devretme hakları var
devir aldıkları fiyattan veya üstünden yapmak işlerine gelir oda 1.5 usd
bu ne kadar 1 usd ve altında hatta
Fizik profosörü olmaya gerek yok.
Bir şeyin alıcısı satıcısından fazla ise o malın fiyatı yükselir.
Algısal ve tahtacı çalışmaları sadece malı dahada dağıtmalarına sebep olur.
AA amaç dağıtmaksa dağıtacak ona engel olunamaz.
Biz 2012 de 2.5 usd verdiklerimizi taşıma ile bu 5 usd verdiklerimizi 0.80 usd den geri alıyoruzda o neyi satıyor onun sorunu.
Sıkıntı yok bence iki haneden satan benden üç haneden önce o malı alamıyacağını ben biliyorum
onlar neyi biliyor yakında görürüz.
İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.
Her zaman söylerim bir tahtada ciddi bir büyüklükte mala çıkıyorsanız semayenize göre bu sizin değil
orada bulunan tahtacıların sorunudur. Amaç nakitsel büyüklük değildir satın alma ve birleşme olabilecek tahtalarda
amaç sermaye içinde sahip olduğun paydır.
Düşüşün bir bina ykılıp yeniden yapılacak sana evin değerine göremi para veriyorlar yoksa elindeki hisse oranına göremi ??
İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.
ortada buyuk panik oldugunu zannetmiyorum. Insanlar diger getirilere bakıp hisse cokmus gibi hissediyorlar)
small mid caplerin cogu manipulasyon sonucu gidiyorlar
en son reeder'a bakın. NVDA bile o carpanlardan işlem görmüyor
teknoloji endeksi nasdaq ile yarışıyor
elbette aralarında istisnaları var
Büyük hisselerde doğal olarak bunu yapmaları zor. Yabancı da olmayınca gitmiyor
Adeta The Wolf of Wall Street fimindeki sahneler gibi yaşanananlar
Bu dönem bittiğinde kimlerin kalıcı kimlerin yolcu olduğu görülecek
https://x.com/arifcoskun05/status/17...096565347?s=20
Pandemi sonrası Borsa'nın özeti. Yabancı yok manipülasyon çok.)
Yer İmleri