Suyuniçindeki eþeklerde deðiþiklik yok,o yüzden alýntý ile uðraþmýycam bu haftafiniþe yaklaþmak yerine uzaklaþýyorlar
Suyuniçindeki eþeklerde deðiþiklik yok,o yüzden alýntý ile uðraþmýycam bu haftafiniþe yaklaþmak yerine uzaklaþýyorlar
Hamdým Piþtim Yandým
Bir hafta daha gitti ömür sermayesinden.
Bist : 9097
Euro : 34.01
Oran : 267
Hamdým Piþtim Yandým
Yarýn vade doluyor, bakalým o tarafta ne olmuþ yarýn bakýp burada paylaþýrým, ben artýk haftasonu tatilime odaklanayým
Aklýmda yeni bir çalýþma var, onu tasarlayýp karþýlaþtýrma yaparak ilerleriz.
Hamdým Piþtim Yandým
Aklýmdaki çalýþma þu þekilde bir sepetle ilerlemek,
100bin taleyi 30 günlük vadeli mevduata
100bin taleyi dövize (ben dolarý seçtim, belki döviz sepeti yada baþka bir dövizde seçilebilir)
100bin taleyi altýna (ben gramaltýný seçtim, cumhuriyet altýný, çeyrek gibi alternatiflerde olabilir)
100bin taleyi de borsada herhangi bir hisseye (ben tüpü seçtim, belki hisse bazlý sepet yada baþka bir hissede seçilebilir)
Bu enstrümanlarýn performansýna her ayýn ilk günü takip edilerek, getiri yönünden karþýlaþtýrmalarýný yapmak istiyorum.
Malüm biz ky ler alsat trade iþini pek beceremiyoruz, buradaki maksatýmýz en iyi yatýrým enstrümanýný bularak, enflasyon üstü yada enflasyona paralel olarak sermayemizin deðerini koruyabilmek.
Ülkemizde tuvalet kaðýdýnýn fiyat artýþýna bile yetiþemiyoruz, yabcak biþii yok.
Hamdým Piþtim Yandým
Yarýn bu enstrümanlarýn günlük aðýrlýklý ort. dan almýþ varsayýmýyla akþama bir liste yapacam, sonrada her ay düzenli olarak performans takibini yaparýz
Hamdým Piþtim Yandým
Listeyi tamamladým, sepet þu þekilde
100bin tale vadeli mevduat
3125 $
47 gramaltýn
92 Thyao
154 Tuprs
425 Asels
2415 Ýsctr
Aldýk varsayýmýyla bu sepetimizi her ay düzenli olarak performans takibini yapalým bakalým
Hamdým Piþtim Yandým
Tüpün fiyatý eþ dost tanýdýk iþi olmuþ
Yer Ýmleri