-
Iskoc sair Robert Burns'un olum yil donumu (21 Temmuz 1796)

Benim askim bir kizil gul
Haziranda yeni acmis
Benim askim bir sarki
Dudaklar arasindan fisildanmis.
Guzel dilber, guzel kiz
Sevgim seni oylesine sarar
Sonsuza kadar hic bitmeyecek
Denizler kuruyana kadar.
Denizler kuruyana kadar canim
Ve kayalar eriyene kadar gunesten
Seni öylesine sevecegim
Denizin kumları tukenene kadar.
Simdilik elveda benim guzel askim
Simdilik elveda sonsuz askim
Bir gun gelip bulusuncaya kadar
Olsa bile aramizda upuzun yollar.
-
Amerikali roman ve hikaye yazari ve gazeteci Ernest Hemingway'in dogum yil donumu (21 Temmuz 1899)

"Ahlak konusunda inandigim ilke sudur; bir seyi yaptiktan sonra kendini iyi hissediyorsan o ahlakidir; eger kendini kotu hissediyorsan o gayri ahlakidir."
"Yasli adam okyanusa la mar diyordu; bu, okyanusu seven insanlarin ona Ispanyolca verdikleri addi. Bazı kotu sozler de soylenir okyanus icin ama bir kadindan soz eder gibi hep disi olarak anilir okyanus. Aglari icin samandira kullanan ve kopek baligi yaginin pahaliya satildigi donemlerde motorlu tekne almis olan bazi genc balikcilar okyanusu erkek yerine koyarak ona el mar derler. Onu bir hasim, bir yer, bir dusman yerine koyarlar. Yasli adam icinse okyanus hep la mardi; buyuk sevgiler dagitan ya da geri ceviren bir sey. Bazen la mar bir cilgin kadin gibi deliriyorsa ya da bir cadaloz gibi davraniyorsa bu baska turlu yapamadigi icindir. Ay, nasil bir kadini degistirip etkiliyorsa onu da etkiler." Yasli Adam ve Deniz

"He always thought of the sea as 'la mar' which is what people call her in Spanish when they love her. Sometimes those who love her say bad things of her but they are always said as though she were a woman. Some of the younger fishermen, those who used buoys as floats for their lines and had motorboats, bought when the shark livers had brought much money, spoke of her as 'el mar' which is masculine.They spoke of her as a contestant or a place or even an enemy. But the old man always thought of her as feminine and as something that gave or withheld great favours, and if she did wild or wicked things it was because she could not help them. The moon affects her as it does a woman, he thought."
-

"Bir insan yok edilebilir ama maglup edilemez."

"Bir kisiye guvenip guvenemeyeceginizi ogrenmenin en iyi yolu ona guvenmektir."
Ernest Hemingway'in bazi film uyarlamalari:
-

Pablo onun sozunu keserek, "Sarhostum," dedi. "Simdi de..."
Pablo, "Sarhos degilim," diye onun sozunu kesti. "Fikrimi degistirdim."
Agustin, "Isteyen inanabilir, ben inanmiyorum," dedi.
Pablo, "Canin isterse..." dedi. "Seni Gredos'a benden baskasi goturemez."
"Gredos'a mi?"
"Kopru isinden sonra gidecegimiz tek yer orasi."
Ernest Hemingway, Canlar Kimin Icin Caliyor
-
Ingiliz sarki sozu yazari ve muzisyen Cat Stevens'in (Yusuf Islam) dogum gunu (21 Temmuz 1948)
-
Amerikali komedyen ve aktor Robin Williams'in dogum yil donumu (21 Temmuz 1951)

"Eskiden hayatta en kotu seyin yalniz kalmak oldugunu sanirdim, degilmis, hayatta en kotu sey seni yalniz hissettirenlerle kalmakmis."

"Hepinize sadece kucuk bir delilik kivilcimi verilmistir. Onu kaybetmemelisiniz. / Vi è data solo una piccola scintilla di follia. Non perdetela."
-
Guns N' Roses Appetite for Destruction albumunu 21 Temmuz 1987 tarihinde piyasaya surdu.
-
Quentin Tarantino'nun yonettip oynadigi, kadrosunda Kurt Russell, Zoë Bell, Rosario Dawson'in bulundugu Death Proof (Olum Gecirmez) 21 Temmuz 2007 tarihinde vizyona girdi.

Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri