-
Daha önceki yazdığımı referans alarak tekrarlayayım:
Değerleme rakamı "borç kadar" oluştu. Oysa asıl değer, yani mevcutta olan "uyuyan değer" hala baki.
0.90 PD ile değil, 1.8PD ile yani 800m$ şirket değerini baz alarak hisse.net olarak şirkete gidelim "şirketi kökünden almak için geldik, el sıkışalım" diyelim bakalım bize kökünden verecekler mi görelim (sadece Erzin kaç $ değeri vardır) bilen arkadaşlarımız vardır elbet.
Şirket bizi odunu ıslatıp da kovalar. PD rasyosuna göre buradan 2 kat daha gider demek değil bu. "Hala değerlemeye girmemiş duran varlık var" demek.
Siesta'nın bahsettiği "özsermaye borcu karşılıyor göndermesi bana yapıldı. Ben karşılıyor demedim. "Borç kadar değerleme çıktı, piyasa bunu bu şekilde algılar" dedim. Yazılar ortada.
Fiyat nereye düşer, uçar mı kaçar mı, tahtanın dinamiği hakkında hiç yorum yapmamıştım ancak tek dayanağım, 4.50-5.00 bölgesinde duran varlık değerlemesini yapan için bilanço öncesinde bir fırsat verdi dedim. Zira enflasyon muhasebesiyle duran varlık değerlemesi bu tip şirketlere yarardı ve normal olarak PD 0.30'a düşüverdi.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri