Sayfa 169/181 İlkİlk ... 69119159167168169170171179 ... SonSon
Arama sonucu : 1448 madde; 1,345 - 1,352 arası.

Konu: EUPWR - Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri San. Tic. A.Ş.

Hocamın bu gün canı sıkılmış gidiyim milleti ikna edeyim demiş. Pahalı haklı ama fk:1 olmaya hadi bilemedin 3-5 olmayan pahalı İkna olan el kaldırsın lütfen.ytd.
    “Eğriyi kendinde arayan doğruyu kalbinde bulur.”

2. Temelci değilim ama takip ettiğim kağıtların temel rasyolarına muhakkak bakarım. Böylece ne tür bir yaratıkla karşılaşacağımı anlarım. Sonrasında teknik analize geçerim. Ortak satışı gibi etkenler var ise bunları takip ederim. Keskin bir düşüş var ise ve alım için fırsat kolkuyorsam, bu düşüşün bittiğine emin olmam için şunlara bakarım: Çok yüksek hacmin eşliğinde kallavi bir düşüş veya çok yüksek hacme rağmen hissede ciddi düşüş yaşanmaması, çekiç formasyonu, sabah yıldızı formasyonu gibi. Burada amaç kısa bir sürede %30 kazanmak. Kağıdın kalıcı olarak tekrar yükseliş trendine girmesi sancılı olabilir, uzun bir süreç gerektirebilir. İşte bu yüzden %30 kar hedefi kafidir
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. FAVÖK ü kendilerine baz alanlar buradaki F yi iyice analiz etmeli. Faiz ve finansman giderlerinin büyüklüğü, süresi, net kara etkisi iyice anlaşılmalı. Aksi taktirde FAVÖK tek başına yanıltıcı olur.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4.  Alıntı Originally Posted by MİRALAY Yazıyı Oku
    Hocamın bu gün canı sıkılmış gidiyim milleti ikna edeyim demiş. Pahalı haklı ama fk:1 olmaya hadi bilemedin 3-5 olmayan pahalı İkna olan el kaldırsın lütfen.ytd.
    1, 3, 5 değil 37 FK sı var bunun. Boru gibi FK. Bu da yetmiyormuş gibi DD nin 4.5 katından işlem görüyor. DD nin yarısından işlem gören bir sürü şirket var BİST'TE. Son 12 aylık cirosunun da neredeyse 4 katından işlem görüyor. Karlılık trendi desen o da hak getire, 1Ç net karı 69 küsür milyon gelmiş. Rasyolar bu minvaldeyken temelci biri bu hisseyle uğraşmaz. Bu hisseye gelse gelse teknikçiiler gelir, onların da ana argümanı "aaaa 258 den buraya gelmiş, ne kadar da ucuzlamış" şeklinde olur.

5. Buralar dutluktu kimse yoktu bayağı yeni arkadaş gelmiş. Bu hissede ki küçük yatırımcıyı dökmek için Şirket sahiplerinide kullanarak her türlü oyun oynuyor şu anda .. Piyasa çarpanlarına göre hisseyi pahalı bulanlar bu hisseden uzak dursunlar. Ancak borsa hiç bir zaman mevcut durumu değil geleceği fiyatlar.
    Y.T.D

Satmak isteyen arkadaşlarada almak istiyen arkadaşlarada lafım yok. İsteyen istediğini yapar. Ama bu şirket emsallerine yada bağlı gösterildiği sektör ortalamalarına göre degerlendirilse daha sağlikli olur. Tweet da Sevki deveci var bayada iyi olduğunu düşünüdüğüm tablolar yayınlıyor oradan hissenin temel durumu takip edilebilir. Pahalı bulan uzak dursun.ytd.
    “Eğriyi kendinde arayan doğruyu kalbinde bulur.”

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,814
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    1, 3, 5 değil 37 FK sı var bunun. Boru gibi FK. Bu da yetmiyormuş gibi DD nin 4.5 katından işlem görüyor. DD nin yarısından işlem gören bir sürü şirket var BİST'TE. Son 12 aylık cirosunun da neredeyse 4 katından işlem görüyor. Karlılık trendi desen o da hak getire, 1Ç net karı 69 küsür milyon gelmiş. Rasyolar bu minvaldeyken temelci biri bu hisseyle uğraşmaz. Bu hisseye gelse gelse teknikçiiler gelir, onların da ana argümanı "aaaa 258 den buraya gelmiş, ne kadar da ucuzlamış" şeklinde olur.
    TH yine seni değişik bir topikte görüyorum,seni gördükçe aklıma FB geliyor,halk bankasını es geçtim,ama FB iyi pirim yaptı,ben 10 iken okutmuştum peşi 50 olmuştu,sen kaçtan okuttun bilemiyorum,zaten o aralar rizenin bir köyünde kafa dinliyordun,neyse,en sonunda benim dediğime geldin,vur-kaç tradesi,ahmet mergen ne diyor,alacağını aldınmı kaçacaksın diyor,yok abey ben uzuncuyum dersen seni up uzun uzatırlar borsada diyor,aynen bende destekliyorum,mesela bu hisse dikkatimi çekti,40 cıvarından 250 olmuş şimdi onun yarı fiatında,zaten borsa şu aralar riskli bildiğiniz gibi tatil hazırlıklarında,eylüle kadar gerçek yatırımcı uğramaz,neyse benim hissem kent ve pkent,tradede iyi bırakıyor,kenti 150-200 aldım her çıkışta postalayarak 1500 üstüne çıktım,ortalama % 500 fena sayılmaz,pkentin eski seviyesi 850 idi,hala 330-400 arası uğraşıyor,0da buraya 100 cıvarından geldi,çünkü patronu manyak devamlı hisse satıyor,satmasaydı çoktan hisse 800 üstüne atmıştı,kentin öyle hisse satma durumu yok,adam dünya devi devamlı yatırım yapıyor mondelez,ama hala içi boş bir sandelye,masa olan tetmt kadar olamadı,10.000-15000 gibi,bana göre 50 dolar olsun yeter,oda 1600 yapar,şu sıralar 1200 hisse çok sığ,az lotla hisseyi dansöz gibi oynatıyorlar,halka açıklık 0.54,ben çok düşmüş hisseleri severim,yaparım oraya yığınak kısa vade beklerim,borsada en büyük hatamı daire satarak fiatı düşük hisselere yönelmem oldu,zamanında bir daire 250-300.000 arasıydı 3-4 sene önce,şimdi 4-5 milyon arası,yani daireler 10 kat yükselmiş giresun gibi yerde,borsada kazanç 4-5 kat,ondan borsadan soğudum oranımı 10/1 oranına indirdim,diğerleri altın fonu ve eurobond vslerde,zaten dolar çok düşük seviyede sayılır,sektör 40-50 arası mal alımında kullanıyor,bizde 32-33 buda tam bir çıkmaz,enflasyona göre faizler çok düşük,memleketin hali malum hırsızı aramaya gerek yok bilen biliyor,ingiliz uğraşıyor ülkenin başındakilerde tasarruf yok,itibardan tasarruf olmaz diyorlar,korkudan yasalarlan millete tuzak kurma peşindeler,neyse siyasete pek girmeyeceğim gerçeği bilen bilir,bizim esas konumuz nereden para kazanırız konumuz o,bi takip edelim bakalım bunuda.

8.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    TH yine seni değişik bir topikte görüyorum,seni gördükçe aklıma FB geliyor,halk bankasını es geçtim,ama FB iyi pirim yaptı,ben 10 iken okutmuştum peşi 50 olmuştu,sen kaçtan okuttun bilemiyorum,zaten o aralar rizenin bir köyünde kafa dinliyordun, neyse,en sonunda benim dediğime geldin,vur-kaç tradesi,ahmet mergen ne diyor,alacağını aldınmı kaçacaksın diyor,yok abey ben uzuncuyum dersen seni up uzun uzatırlar borsada diyor,aynen bende destekliyorum,mesela bu hisse dikkatimi çekti,40 cıvarından 250 olmuş şimdi onun yarı fiyatında...
    Selam Refaba. Seni gördüm mutlu oldum. FB şampiyonluğu kutluyor borsada, tavan kapattı bugün, GSRAY %3 küsür eksiden kapattı. Sportifler candır, her ne kadar sermayelerini çoktan kaybetmiş olsalar da. TTK nın borca batık olmayla ilgili hükümleri bunlar için geçerli değil. Adamına göre muamele, TR bambaşka bir ülke. İkimiz de spekülatif kağıtları seviyoruz ve BİST'in bir yatırım ortamı olmadığının bilincindeyiz. Benim görüşüm BİST'TEKİ 9 milyon kayıtlı katılımcının 8 milyon 900 bininin yani %99 unun finansal okuryazarlığı olmayan kitle olduğu yönünde. Bundan istifade etmek lazım.

Sayfa 169/181 İlkİlk ... 69119159167168169170171179 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •