Sayfa 665/882 İlkİlk ... 165565615655663664665666667675715765 ... SonSon
Arama sonucu : 7056 madde; 5,313 - 5,320 arası.

Konu: BRKSN - Berkosan Yalıtım

1. berko ağanın büyümesi devam ediyor mu ??ciro ve kar büyümesi devam ediyor mu ?? hala ihracatı yüksek mi ?? finansalları daha da iyileşiyor mu ?? döviz pozisyonu güçlü mü ?? cevabımız evet ise o halde sorun yoktur...al unut hissesi...bu tür küçük sermayeli hisseler daha da kıymete biniyor...değerini bilmek lazım...siz bilmeseniz de birileri gelir gereken değeri verir...üç beş ayın acısını fazlası ile çıkarırlar...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. kekocan evet alım yerini bilmiyorsunuz ki siz sözde temel analizciler o konuda hala fikrim değişmedi
    işte sen eline göre konuşuyorsun ısrarla anlamak istemediğin şey bu aldım ekledim falan filan uzun vadeciyim vs ee niye dert ediyorsun biizim yazdıklarımızı uv adam düşüşe falan bakmaz ama siz sıkı takip ediyorsunuz rakamları üstelik akd takas yorumlamasını bilmedğin halde ve evet 38 den aldıklarıma pazartesi karar vereceğim çünkü endeks iyi yerde kapatmadı teknik seviyeler vardır ve önemlidir uzun vadeciyim diye kendimi kandıramam bile isteye kar eritmeye yada zarar yazmaya tahammülüm yok asıl önemli olanda sizlerin gazıyla malda kalıp endeksin zirveden yüzde 7 düştüğü halde berkson'ın yüzde 30 civarı düşüşün devam etme durumunda milletin zarar etmesinin vebali kimde olacak ? teknik iyidir çantacı olmaya gerek yok endeks yüzde 5-10 arası daha düşsün yan kağıtlar yüzde 20-30 daha düşebilir xu100 ve sektör endekslerini daha da önemlisi piyasayı okumayı bilmiyorsunuz bilmiyorsunuz bilmiyorsunuz
    gaz verenlere inat 37,50 nin direnç olup olmayacağını takip edin milletle beraber mal taşımayın !

3. Yüksek enflasyon, yüksek personel giderleri maliyetleri arttırıyor. Bu yüzden yoğun personel çalıştıran sektörlerde ciddi personel maliyetleri olmakta.
    Ayrıca ihracat tarafında durum sıkıntılı. 515 USD seviyesinde olan asgari ücretten dolayı ihracatçıların maliyetleri yüksek...Kar marjları ise düşük seyrediyor. Doların bu seviyelerde kalması ihracatçılar için ciddi bir baskı oluşturmakta.

Önümüzdeki 3-6 ay boyunca ekonomi yönetiminin oldukça sert adımlar artması bekleniyor.Bu şartlarda borsada kazanç kolay olmayacak ve 2024 de her kağıt kazandırmayacak özellikle faiz üstü getiri sağlanması zorlaşacak.

Yazın bunları yazın korkmayın elimizde var diye gerçekleri yazmayanlardan olmayacağız !

Ve unutmayın endekse karşı savaşanlar her zaman kaybetmeye mahkumdurlar ...

4. Türkiye iç dinamikleri ile büyüyen bir ülke,iç talebin zayıflaması sürdürülebilir olmaz ve süresi en fazla 6 aydır..enflasyon dizginlemeyince iç piyasayı durdurmak zaruri hal adı tabii..
    Bu sürecin diğer ayağı döviz kuru..döviz-enflasyon ve faiz üçlüsü kronik sorunumuz..
    İç ve dış dinamiklerin bir dengesi var..iç piyasa kontrol edilebilir ancak dış piyasada rekabet ortamı bozulursa bunun telafi çok zor olur..
    Önümüzdeki süreçte mevduat faizlerinin geri çekilmeye başlaması ve dövizde kontrollü yükseliş bu sayede ihracatta rahatlama olacaktır..özellikle ekim ayından itibaren bunu hissedeceğiz..
    Türkiye’nin lokomotif sektörlerden inşaat sektörü de faizilerin geri gelmesi ile olumlu tarafta sürece dahil olacaktır ki bunun öncü göstergeleri gelmeye başladı..
    İstanbul’da ağırdan alınan kentsel dönüşümde binaların kendiliğinden yıkılması ile start alacaktır..
    Berkosan için olumlu süreç başlıyor,beklenti borsa yatırımı için ilk kuraldır yani hikaye..
    Şirketin küçük piyasa değerinin çok büyük avantaj olduğunu her fırsatta söylüyorum..
    Bol kazançlar..

5.  Alıntı Originally Posted by agresifyatırımcı Yazıyı Oku
    kekocan evet alım yerini bilmiyorsunuz ki siz sözde temel analizciler o konuda hala fikrim değişmedi
    işte sen eline göre konuşuyorsun ısrarla anlamak istemediğin şey bu aldım ekledim falan filan uzun vadeciyim vs ee niye dert ediyorsun biizim yazdıklarımızı uv adam düşüşe falan bakmaz ama siz sıkı takip ediyorsunuz rakamları üstelik akd takas yorumlamasını bilmedğin halde ve evet 38 den aldıklarıma pazartesi karar vereceğim çünkü endeks iyi yerde kapatmadı teknik seviyeler vardır ve önemlidir uzun vadeciyim diye kendimi kandıramam bile isteye kar eritmeye yada zarar yazmaya tahammülüm yok asıl önemli olanda sizlerin gazıyla malda kalıp endeksin zirveden yüzde 7 düştüğü halde berkson'ın yüzde 30 civarı düşüşün devam etme durumunda milletin zarar etmesinin vebali kimde olacak ? teknik iyidir çantacı olmaya gerek yok endeks yüzde 5-10 arası daha düşsün yan kağıtlar yüzde 20-30 daha düşebilir xu100 ve sektör endekslerini daha da önemlisi piyasayı okumayı bilmiyorsunuz bilmiyorsunuz bilmiyorsunuz
    gaz verenlere inat 37,50 nin direnç olup olmayacağını takip edin milletle beraber mal taşımayın !
    ben uzun vade düşünüyorum dostum...daha doğrusu uzun vadeye layık olmayan hisseleri almıyorum...benim sabrım ne kadar sürer ?? onu da bilmiyorum...ben borsa hayatım boyunca toplasam 20 gün nakitte beklememiş biriyim...ama çok şükür seçtiğim hisseler sayesinde endeks düşerken bile bu güne kadar kazanabilmiş biriyim...bundan sonra da böyle devam eder mi bilemem ??? sen zarar etmeye tehamül edemiyorsun belki de son aldıklarını çoktan satıp stop da olmuşsun...ben senin gibi yapmış olsaydım hiç bir hisseden %50 den fazla kazanamazdım...senin yoğurt yiyişin belki de böyledir ama benim yoğurt yiyişim de bu şekildedir...

vebale gelince ben bu hisseyi ilk defa fiyatı 19 iken söylemiş biriyim...o vakit almayıp da aradan 3-4 ay geçtikten sonra gidip 50 nin üzerinden alacak kişi eğer zarar etmiş ise sorumlusu ben olmamalıyım...ha kendim 4 defa hisseme takviye yaptım...21,31....36,00.....47,00....42,00....mali yetimi biraz yükselttim ama bu risk bana aittir...karar da daima yatırımcıya aittir...herkesin risk iştahı farklıdır...bu yüzden de alıp satacağı yeri kendi belirlemesi gerekiyor...

benim için endeks düşmüş yada düşmemiş fark etmez....hissemi biliyorum...geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum...o yüzden de şu anda ciddi bir karda olmama rağmen eğer ileride zarara düşersem de benim için sıkıntı yok...nasıl olsa geçmişte çok zarar yapmaya da alışkın biriyim...her türlüsü bana uyar...sen benim için dertlenme...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6.  Alıntı Originally Posted by agresifyatırımcı Yazıyı Oku
    Yüksek enflasyon, yüksek personel giderleri maliyetleri arttırıyor. Bu yüzden yoğun personel çalıştıran sektörlerde ciddi personel maliyetleri olmakta.
    Ayrıca ihracat tarafında durum sıkıntılı. 515 USD seviyesinde olan asgari ücretten dolayı ihracatçıların maliyetleri yüksek...Kar marjları ise düşük seyrediyor. Doların bu seviyelerde kalması ihracatçılar için ciddi bir baskı oluşturmakta.

Önümüzdeki 3-6 ay boyunca ekonomi yönetiminin oldukça sert adımlar artması bekleniyor.Bu şartlarda borsada kazanç kolay olmayacak ve 2024 de her kağıt kazandırmayacak özellikle faiz üstü getiri sağlanması zorlaşacak.

Yazın bunları yazın korkmayın elimizde var diye gerçekleri yazmayanlardan olmayacağız !

Ve unutmayın endekse karşı savaşanlar her zaman kaybetmeye mahkumdurlar ...
    yurtiçi maliyetlerin enerji ve işçilik giderleri yüzünden arttığını biliyorum..2024 yılının türk şirketleri için finansman giderleri yüzünden zor geçeceğini de biliyorum...ben bu faktörleri daha hisseyi alırken hesaplamıştım....sen bu güne odaklan ben yarınların hesabını yapıyorum...

bu olumsuz şartlarda dahi berkosanın son gelen vergi dairesi brüt kar marjı %29 seviyesinde....net kar marjı ise %17 ....evet bir çok türk şirketi sürünürken berkosan bu karlılıkları yakalayabiliyor...peki sen bu günün hesabını yaparken gelecekte berkonun cirosunun %70 inin ihracattan gelen avrupa pazarı acaba ne durumda ??

https://ticaret.gov.tr/blog/ekonomi-...46-1e-geriledi

S&P Global tarafından derlenen öncü anket verilerine göre, HCOB Avro Bölgesi İmalat PMI Endeksi Şubat ayında, Ocak 2024’teki 46,6 seviyesinden son 2 ayın en düşük seviyesi olan 46,1’e geriledi. Hizmetler PMI Endeksi ise Şubat ayında, Ocak ayındaki 48,4 seviyesinden son 7 ayın en yüksek seviyesi olan 50,0’a çıktı.

Diğer taraftan, mevsimsellikten arındırılmış Avro Bölgesi Öncü Bileşik PMI Endeksi, Şubat’ta Ocak ayındaki 47,9 seviyesinden son 8 ayın en yüksek seviyesi olan 48,9'a yükseldi.

görüldüğü gibi avrupa iyiye gidiyor...pmı verileri iyileşiyor ki bir çok uzman da avrupanın haziran ayından itibaren resesyondan çıkacağını söylüyor...o vakit berkonun ciro ve karlılığı daha da artacak...

yükselen faizler ülkemizdeki şirketleri zor durumda bırakacak dedik ama berkonun finansalları zaten çok iyi...borcu çok çok az...geçen gün paylaştığım verilerde borçluluk rasoyolarının çok iyileştiği ve finansallarının çok güçlendiğini zaten göstermiştim...yani ülkemizdeki yüksek faiz ortamının oluşturduğu olumsuzluk berkosan için geçerli değil..borcu çok olan ve sürekli kredi ile kendini çeviren şirketler ise zor durumda kalacaklardır....

bir de döviz kurunun yerinde sayması veya gerilemesi ihracatçılar için olumsuzdur bu doğrudur ama dövizin TL karşısında değer kayıp etmesi ülke ekonomimiz için sürdürülebilir bir şey değildir....ihracatı artırabilmek için (ki şu anda ülkemizin döviz ihtiyacı çok yüksek) döviz kurunun yüksek olması gerekiyor...eninde sonunda bu güne kadar gelmiş tüm hükümetler isteseler de istemeseler de döviz kurunun yükselmesine müsade edecekler...işte asıl patlamayı berko o vakit yapacak...çünkü gelirlerinin %70 i ihracat kaynaklıdır...ülkemizde devülasyon yapıldığı anda veya dövizin çıkışına izin verildiği anda berkonun zaten yüksek olan kar marjları o vakit çok çok iyi olacak ve berko level atlayacaktır....geçmişte bu hisseyi alırken yaptığımız hesaplamalarda bu faktör de var...

7. https://ticaret.gov.tr/blog/ekonomi-...abde-96-5-oldu

bu linki tıkladığınızda avrupada ekonomik beklentilerin ne durumda olduğunu görebiliyoruz...tüketici güven endeksi ( ekonomilerde öncü verilerdir...ileride ekonominin nasıl olacağını önceden haber verir ) avrupada tüketicilerin güven endeksi mayıs ayında 96,5 olmuş...bu veri de gittikçe iyileşiyor...buda yakın zamanda avrupanın resesyondan çıkacağını ,tüketimin artacağını bu yüzden de berkosanın ürettiği ürünlere talebin artacağını gösteriyor...buda ciro ve kar büyümesi olarak önümüze çıkacak....işte o vakit şu anki brüt kar marjı %29 iken belki de %40 lara varacak...bu günkü net karlılık %17 iken belki de %20-25 lere çıkacak...bir sanayii şirketinde bu kar marjları çok çok iyidir..kolay kolay yakalanamaz oranlardır...berko bunu doğru yönetilmesine vede finansallarının çok iyi olmasına borçludur..

8. ülkemizdeki sıkıntılar ise devam ediyor...ama berko zaten küçük bir şirket olduğu için bu tür zor durumların üstesinden gelebiliyor...son açıklanan verilerde inşaat sektörü canlanmaya başlamış idi...kentsel dönüşümden de küçük bir şirket olduğu için oran olarak iyi bir pay almasını bekliyorum...ülkemizdeki yüksek faiz ortamı hane halkının tüketimini azaltmaktadır bu da telebin düşmesine neden oluyor...ama tüm bu olumsuzluklara rağmen berkosan küçük olması ve finansallarının iyi olması nedeniyle ciro ve karlılığını artırmasını biliyor...ileride ülke ekonomimiz iyileştiğinde berkosan bambaşka olur...bu faktörü de hesaplamış biriyim...bu yüzden de berkosanda kalmayı tercih ediyorum...

tabi bazı yatırımcılar tekniğe göre kimisi de temele göre pozisyon alıyor...o iş yatırımcının bilebileceği bir iştir..isteyen istediği gibi hareket edebilir...kendim için söylüyorum ki ne zaman ki tekniğe göre hareket etmiş isem hep zararlı çıkmışımdır....zaten benim borsa hayatımda kazanmam temel analize önem vermem ile başlamıştır...

neden burada bir günlükçü gibi sık yazıyorum ?? agresif arkadaş bunu da merak ediyor.... beni tanıyanlar bilir yazmadan duramam...bu 14 yıllık forum hayatımın verdiği bir alışkanlıktır...geçmişte 1,5 yıl kaldığım gedza hissesinde de her gün yazardım... yazmak hoşuma gidiyor burada yeri geldiğinde arkadaşlarla sohbet de yapıyoruz...fikir alış verişinde de bulunuyoruz....sürekli yeni şeyler öğreniyoruz...bazı yatırımcı arkadaşlar da özelikle yazmamı istiyorlar...çünkü bir birimizden güç alıyoruz...birlikte zorluklara dayanıyoruz....

hisse fiyatı düşer mi çıkar mı ona ben karışamam...ben yatırımımı yaptım gerisi de tevekül ederek bekliyorum...ben tahtacı değilim ,yatırımcıyım...nasibimde de ne varsa onu kazanacağım...kayıp etmeye de kazanmaya da geçmişten beri alışmış biriyim..benim için sıkıntı yok..

Sayfa 665/882 İlkİlk ... 165565615655663664665666667675715765 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •