Sayfa 16/917 İlkİlk ... 614151617182666116516 ... SonSon
Arama sonucu : 7329 madde; 121 - 128 arası.

Konu: KUTPO - Kütahya Porselen

1.  Alıntı Originally Posted by khan07 Yazıyı Oku
    Sermaye tavanı belirlenmesi için 5 yıllık dönemin sonu, ancak bildiğim kadarı ile arttırılacak anlamına gelmiyor.
    Yönetim kararı ile aynı limitlerle devam edebilir.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    KAYITLI SERMAYE NEDEN ARTIRILIR?
    Şirketlerin çıkarılmış sermayelerini, bu tavan çerçevesinde artırabilirler. Örneğin 100 milyon TL kayıtlı sermaye tavanı bulunan bir şirket eğer 90 milyon TL kayıtlı sermaye tavanına sahipse, çıkarılmış sermayesini en fazla 10 milyon Tl daha artırabilir. Daha fazla artış için kayıtlı sermaye tavanının artırılması gerekir. Yani basit anlatımıyla, şirketlerin sermaye kalıbını gösterir. Bu kalıbın üzerine çıkabilmek için kalıbı büyütmek yani kayıtlı sermaye tavanını artırmak gerekir. Büyüyen ve sermaye ihtiyacı artan şirketler bunu ancak kayıtlı sermaye tavanlarını yükselterek yapabilir.

NASIL OKUMAK GEREKİR?
    Aslında şirketler büyüme planlarını bir sermaye tavanıyla sınırlamamak için kayıtlı sermaye tavanını sürekli olarak artırmak durumundadır. Çıkarılmış sermayenin kayıtlı sermaye tavanına yaklaştığı durumlarda gerçekleştirilen bu artırımlar, aynı zamanda şirketin sermaye bazlı büyüme planlarının da bir parçasıdır. Yani bir şirket eğer kayıtlı sermaye tavanını maksimum seviyede artırıyorsa, bu durumda sermayesinde hızlı büyüme planları yapıyor olabilir. Fakat şunu da unutmamak gerekiyor ki, mesela 5 yıl boyunca geçerli olacak şekilde yapılan yüksek oranlı kayıtlı sermaye tavanı artırımı, şirketin o 5 yılda sermayesini o tavana gerirmek zorunda olduğu anlamına gelmez. Çünkü şirket bu 5 yılın sonunda SPK'ya başvurarak aynı sermayenin 3-4 veya 5 yıl daha aynı seviyede belirlenmesi için süre uzatım talebinde de bulunabilir.
     Alıntı Originally Posted by Lords9966 Yazıyı Oku
    Alarco carrierde ayni kalsın diye spk yazı gönderdi iptal oldu .... yükselecekler bunlar 40 milyon sermaye tavanı mı kaldı.. 200 milyon tl piyasa değeri 154 milyon geçmiş dönemin yedek akçeleri. .. bekle gör.

Sent from my SM-A320F using hisse.net mobile app

Sent from my GT-I9190 using hisse.net mobile app

2.  Alıntı Originally Posted by yuxel34 Yazıyı Oku
    KAYITLI SERMAYE NEDEN ARTIRILIR?
    Şirketlerin çıkarılmış sermayelerini, bu tavan çerçevesinde artırabilirler. Örneğin 100 milyon TL kayıtlı sermaye tavanı bulunan bir şirket eğer 90 milyon TL kayıtlı sermaye tavanına sahipse, çıkarılmış sermayesini en fazla 10 milyon Tl daha artırabilir. Daha fazla artış için kayıtlı sermaye tavanının artırılması gerekir. Yani basit anlatımıyla, şirketlerin sermaye kalıbını gösterir. Bu kalıbın üzerine çıkabilmek için kalıbı büyütmek yani kayıtlı sermaye tavanını artırmak gerekir. Büyüyen ve sermaye ihtiyacı artan şirketler bunu ancak kayıtlı sermaye tavanlarını yükselterek yapabilir.

NASIL OKUMAK GEREKİR?
    Aslında şirketler büyüme planlarını bir sermaye tavanıyla sınırlamamak için kayıtlı sermaye tavanını sürekli olarak artırmak durumundadır. Çıkarılmış sermayenin kayıtlı sermaye tavanına yaklaştığı durumlarda gerçekleştirilen bu artırımlar, aynı zamanda şirketin sermaye bazlı büyüme planlarının da bir parçasıdır. Yani bir şirket eğer kayıtlı sermaye tavanını maksimum seviyede artırıyorsa, bu durumda sermayesinde hızlı büyüme planları yapıyor olabilir. Fakat şunu da unutmamak gerekiyor ki, mesela 5 yıl boyunca geçerli olacak şekilde yapılan yüksek oranlı kayıtlı sermaye tavanı artırımı, şirketin o 5 yılda sermayesini o tavana gerirmek zorunda olduğu anlamına gelmez. Çünkü şirket bu 5 yılın sonunda SPK'ya başvurarak aynı sermayenin 3-4 veya 5 yıl daha aynı seviyede belirlenmesi için süre uzatım talebinde de bulunabilir.

Sent from my GT-I9190 using hisse.net mobile app
    150 milyon geçmiş kârı. 200 milyon defter değeri olan şirketi 10 yıl boyunca kayıtlı sermaye tavanı 40 mılyon a sabitleyemez spk . .. çünkü şirket zarar etmiyor . Zaten her yıl mevzuat gereği kayıtlı sermayenin yüzde 5i kadar temettü yapıyor. ... aynı kalsın diye spk ya yazı yazsalar şirket spk da onaylarsa bir daha türkiyede yatırım yapmazlar ... sermaye grupları..

Sent from my SM-A320F using hisse.net mobile app

3. Sn KUTPO yatırımcıları Aralık ayında endeks 75 ıken 6.60 mly. 12 aylık karını 50 bekledıyım KUTPO yu aldım 8.15 gıttı cok ınandım ve satmadım fakat gorunkı bır malıye bılancosu bızı ne hale dusurdu. Bugun bızzat sırketı aradım bu kotu bılanconun sebebını sordum.Almıs oldugum cevabı sız yatırımcılarla paylasıyorum. Bılancomızun kotu oldugunu nerden bılıyorsunuz bız mevzuat geregı malıyeye o sekılde bıldırmek zorundayız,fabrıkamız ful calısıyor, ıslerımız ıyı lutfen normal normal bılancoyu bekleyın.Yt.tavsıyesı deyıldır. Saygılar

Sent from my E5603 using hisse.net mobile app

kutpo yatırımcısı vefasız cıktı.eskiden burası ne kadar kalabalık olurdu.Gemiyi ilk terk edenler ....

5.  Alıntı Originally Posted by ssregitoss Yazıyı Oku
    kutpo yatırımcısı vefasız cıktı.eskiden burası ne kadar kalabalık olurdu.Gemiyi ilk terk edenler ....
    Vefasiz mi? Yoksa yatirimciyi küstürduler mi? Tamam bir endeks kagidi degil belki ama bistteki kagitlarin icinde bu kadar iyi durumda olmayanlarin bile yatirimcilarina az cok kazandirdigini dusunursek. Kansiz bir spekin eline dusmus kutpodan bircok kisinin cikmasi normaldir. Sahsen ben 27.000 lotu aylarca bosuna bekledim ve o arada bir suru takip ettigim kagitlar uctu gitti. Simdi sadece 5000 taneyi laf olsun diye tutuyorum. 13 martta dananin kuyrugu kopar. Ytd

Alıntı Originally Posted by Aklını kullan Yazıyı Oku
    Vefasiz mi? Yoksa yatirimciyi küstürduler mi? Tamam bir endeks kagidi degil belki ama bistteki kagitlarin icinde bu kadar iyi durumda olmayanlarin bile yatirimcilarina az cok kazandirdigini dusunursek. Kansiz bir spekin eline dusmus kutpodan bircok kisinin cikmasi normaldir. Sahsen ben 27.000 lotu aylarca bosuna bekledim ve o arada bir suru takip ettigim kagitlar uctu gitti. Simdi sadece 5000 taneyi laf olsun diye tutuyorum. 13 martta dananin kuyrugu kopar. Ytd
    Hissenin temeli fiyati yukarda tutmayi desteklemiyor.kuvvetli alıcılar gitmiş.9 aylık bilancoya bakıyorsun vasat.tamam kar ediyor ama yukari güçlü trend sebebi nedir ? kar ivmelenmesi. bu ivmelenmede frene basıldığında akıllı para hisseyi zayıflara birakiyor.bu hissede olan budur.ileriki dönemlerde tekrar ceyreksel ivmelenmeler gelirse gene akıllı para hisseye girer merak etmeyin.son 6 ayı incelersen hisse büyük barlar yaparak güzel dağıtılmış.(bu hissenin karakterinde bu yoktur).

7.  Alıntı Originally Posted by ssregitoss Yazıyı Oku
    Borsada sıh dıye tabır ettıgım bır ustat var her defasında bana sunu anlatır,bılancoda guzellıyı gorduysen sırketın ederıde varsa korkmadan al fakat ne zaman bozulma basladı,zaman kaybetme bı tekmede sen vur. Normal bılancoyu gormeden bozulmanın basladıgını soyleyemeyız. Vefasız demek ıstemıyorum, ustadların kacıs sebebı bu olabılır. Sn kazankazan mal.bıl. bırgun once sebıyle beraber nıcın sattıgını yazdı nekadar dogru yaptıyı ortada onun ıcındırkı bu ınsanlara vefasız dıyemeyız. Patronlara ve SPK. ya elestırılerımız varsa tabıkı yazalım. Saygılar

8.  Alıntı Originally Posted by cobra Yazıyı Oku
    Sn KUTPO yatırımcıları Aralık ayında endeks 75 ıken 6.60 mly. 12 aylık karını 50 bekledıyım KUTPO yu aldım 8.15 gıttı cok ınandım ve satmadım fakat gorunkı bır malıye bılancosu bızı ne hale dusurdu. Bugun bızzat sırketı aradım bu kotu bılanconun sebebını sordum.Almıs oldugum cevabı sız yatırımcılarla paylasıyorum. Bılancomızun kotu oldugunu nerden bılıyorsunuz bız mevzuat geregı malıyeye o sekılde bıldırmek zorundayız,fabrıkamız ful calısıyor, ıslerımız ıyı lutfen normal normal bılancoyu bekleyın.Yt.tavsıyesı deyıldır. Saygılar

işte bu farkı biz anlayamıyoruz....vergi dairesine başka spk ya başka bilanço kendimi bildim bileli anlamadığım bir konu...dün karelde buna benzer bir olay oldu...vergi dairesine zarar dün de spk ya kar bildirdiler hisse dün %10 prim yaptı....demek istediğim zararına satış yapılması taraftarı değilim ve bende senin gibi spk karının beklenmesi gerektiğini düşünüyorum...sırf bu beklenti için bile olsa hisse bence alınabilir....
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Sayfa 16/917 İlkİlk ... 614151617182666116516 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •