Sayfa 280/359 İlkİlk ... 180230270278279280281282290330 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 2,233 - 2,240 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. sn deva benim hisse alma kriterimde mevcut bilançonun etkisi çok cüzzidir hep geleceğe yatırım yaparım.benim hisselerimi kimse almaz alanda çok kısa zamanda satar bunalır...örneğin elimde şuan karel dmsas durdo pkart gedza kmpur orma burva kstur link acsel oyayo var çoğu kişi bilançoya bakarsa bulaşmaz bu hisselere...bense potansiyeli araştırırım potansiyele yatırım yapar yıllar beklerim eninde sonunda olur ama genelde ben o noktada olmam....gitmeyen ama potansiyeli olan hisseler....örneğin şu sıralar arclk brsan oyayo glbmd adel gibi şirket hisseleri ilgimi çeker.....bu hisseler belki bu yıl süründürecek ama potansiyel beni ilgilendiren...az paraları çoğaltmak için risk almak gerekiyor...

2. 2018 yılında 2 yıllık baskının sonunda 60 bin lot sasa sattım...tek satma sebebim çok borçlu uzak dur diyen etrafımda ki insanları dinlemem oldu ve sasa aldı başını gitti....şuan küsurat lot var bölündüğü için maliyet 1 tl yazıyor...Geleceği ne kadar gördüğünle alakalı borsa yatırımı...Sasanın devasa yatırımı vardı ve devasa borcu vardı kar yoktu ve baskıya boyun eğdim büyük kazançtan olduk...

3.  Alıntı Originally Posted by XTrader+ Yazıyı Oku
    sn deva şirket ciddi yatırımlar yaptı ocak ayında yeni üretim hattı devreye girdi...şirket ürün portföyünü değiştiriyor...zaten bu bilançolara bakan yanaşamaz bilanço düzeldiğinde 100 tl olur o zaman da 200 tl konuşulur.....bu hisse birgün 300 tl olursa beni hatırlarsın....bedelliyi daha yeni yaptı 2024 yılında 1-2 ay oluyor...200 milyona çıkardılar sermayeyi...
    Hocam dediğim gibi ben sadece mevcut 2023-12 finansallarına göre yorum yaptım. Şirketin hikayelerine, yatırımlarına hakim değilim, takip etmediğim için. O nedenle o konuda yorum yapamıyorum. Yapmam de doğru olmaz zaten. O konuda şirketi daha yakından takip ediyorsanız zaten benden daha çok detaylı bilgiye sahipsinizdir.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

4.  Alıntı Originally Posted by XTrader+ Yazıyı Oku
    sn deva benim hisse alma kriterimde mevcut bilançonun etkisi çok cüzzidir hep geleceğe yatırım yaparım.benim hisselerimi kimse almaz alanda çok kısa zamanda satar bunalır...örneğin elimde şuan karel dmsas durdo pkart gedza kmpur orma burva kstur link acsel oyayo var çoğu kişi bilançoya bakarsa bulaşmaz bu hisselere...bense potansiyeli araştırırım potansiyele yatırım yapar yıllar beklerim eninde sonunda olur ama genelde ben o noktada olmam....gitmeyen ama potansiyeli olan hisseler....örneğin şu sıralar arclk brsan oyayo glbmd adel gibi şirket hisseleri ilgimi çeker.....bu hisseler belki bu yıl süründürecek ama potansiyel beni ilgilendiren...az paraları çoğaltmak için risk almak gerekiyor...
    Hocam elbette herkesin alım kriterleri, yatırım kriterleri farklı.. Ben kısa vadeli alım-satım yapıyorum genelde. O sebeple finansalları güçlü, çarpanları mümkünse görece iskontolu, fiyat grafik tekniği mümkünse alıma uygun, kısa vadede momentum sağlayabilecek şirketleri tercih ediyorum. Öyle 7 yıl alıp beklediğim bir şirket yok. Borsa genelinde yatay trend ya da düşüş eğilimi gördüğümde de genelde fırsat varsa swing trading'e yoksa day trading'e dönüyorum.

Şu anda enflasyon muhasebesi nedeniyle çoğu şirketin gelir tabloları ve çarpanları beklenenden daha negatif etkilendiği için özellikle bu dönemde trading'e daha fazla ağırlık verdim.

Kazancın bol ve bereketli olsun. Umarım harcadığın uzun yılların karşılığını fazlasıyla alırsın.

Selam ve saygılar.
    Clausewitz

5. "Şer gördüğünüz şeylerde hayır olabilir.." Cuma akşamı alım yapamadığım için üzülmüştüm, her ne kadar "vardır bunda da bir hayır" diye kendimi teselli etsem de.. Pazartesi böyle doğrudan negatif bir açılış elbette öngörmüyordum. Genel itibariyle 1 gün boşa geçecek üzüntüsü vardı. Evet, bunda da bir hayır varmış, bu sadece görebildiğim elbet..
    Clausewitz

6. Endeks eski tepe/direnç bölgesini bir kaç gün destek noktası olarak kullanıp üstünde kalmaya çalışsa da satış baskısına direnemeyip altına inmişti. Şimdi de 10036,41 desteğini de aşağı yönlü kırmış durumda. Bazen üstüne tekrar döndüğü de oluyor. Tabii ki kapanışı bunun altında mı üstünde mi yapacağı da önemli.

Bugünkü harekette düşüşe neyin sebep olduğu ile ilgili yığınla argüman sunulabilir. Borsa varlıklarına geleceği iddia edilen işlem vergisi konusunun netleşmemesi, AP seçimlerinde aşırı sağın almış olduğu beklenti ötesi oylar ve bunun karşılığında Fransa'nın tekrar seçim kararı alması ve bunu takip edecek ülkelerin olması ihtimali, Avrupa Borsalarında vadelilerin ve spot piyasaların buna tepki olarak negatif açılış yapması, vesaire vesaire.. Ben sebeplerden çok sonuçla ilgileniyorum.. Sebepleri biliyor olmak durumu değiştirmiyor çünkü..
    Clausewitz

7. Fiyat olarak cuma günkü kapanışın altında olmasına rağmen bugünkü açılış fiyatının üstüne geldiği için mum rengi yeşile dönen şirketler gözüme çarpıyor. Endekste de fiyat an itibariyle destek fiyatının tekrar üstüne çıkmış durumda. Kalıcı olması sağlanabilirse bu durum belki destek bölgelerinin çalıştığına işaret olarak kabul edilebilir. Ama henüz günün ilk işlem saatindeyiz. Yapılacak her yorum erken yorum olma özelliği taşıyor. Olanı biteni sükunetle takip etmekte fayda var.

Clausewitz

8. TUPRS'ta swing trading yapmak isteyenler için 2 mavi çizgi arası iyi bir toplama bölgesi olabilir demiştim. Aynı zamanda dönüşün de teyidi gerekli ilavesini yapmıştım. Günlük grafikte şimdilik oralarda bir durgunlaşma ve düşüş hızında bir gerileme ve hatta durma var.. Ama henüz dönüşü teyid eden bir sinyal oluşmadı. Swing trading için kullanmayı planladığım 4 saatlik heikin ashi ve yine saatlikte takip ettiğim MOST henüz alım yönünde bir sinyal üretmedi.

Swing trading için bekle-izle durumu devam ediyor.
    Clausewitz

Sayfa 280/359 İlkİlk ... 180230270278279280281282290330 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •