Sayfa 79/998 İlkİlk ... 2969777879808189129179579 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 625 - 632 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

1. Geçen hesapladım bu şekilde gidersek sıcak parayla dönmez. Velev ki dolar girdi sıcak sıcak bu sefer TL bolluğu oluşuyor onu piyasadan faiz verip toplaman gerekir birde MB njn kur farkı zararı var hükümetin kitlediği onu saymıyorum bile. Benim tahminim eninde sonunda IMF ye gidip ucuz yüklü uzun vadeli finansman sağlamak. IMF geldiğinde bütçe nin 7 trilyonu şuan sadece memur işçi ve emekli maaşı ödemesi daha faiz ve hazine garantili ödemeler var. Bu sistem yürümez. IMF nün diyeceği ya vergi gelirlerini artır kayıtdışı ekonomiyi sıkıştır. Memur sayısını azalt ve emekli memur maaşını düşür.

2. Akp 9 Ocak 2003 de nereden buldun yasasını kaldırmış. Bu yasa kalkmasa işimiz o kadar zor değildi. Bundan sonra istediğin kadar sık zorla bu kanun vs ile vergi toplayamaz. Sistemin her yanı açık suistimale açık çok alan var.

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Geçen hesapladım bu şekilde gidersek sıcak parayla dönmez. Velev ki dolar girdi sıcak sıcak bu sefer TL bolluğu oluşuyor onu piyasadan faiz verip toplaman gerekir birde MB njn kur farkı zararı var hükümetin kitlediği onu saymıyorum bile. Benim tahminim eninde sonunda IMF ye gidip ucuz yüklü uzun vadeli finansman sağlamak. IMF geldiğinde bütçe nin 7 trilyonu şuan sadece memur işçi ve emekli maaşı ödemesi daha faiz ve hazine garantili ödemeler var. Bu sistem yürümez. IMF nün diyeceği ya vergi gelirlerini artır kayıtdışı ekonomiyi sıkıştır. Memur sayısını azalt ve emekli memur maaşını düşür.
    Yahu geçen gün de yazdım SGK'ya devletin maaş desteği yok, SGK prim fazlası bile var...

O hesaptan 3 trilyon gayme düş, SGK maaşı öncelikle primlerden öder, yetmez ise üstünü devlet verir...

Konyalıya laf anlatıyoruz yahu...
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

https://www.bloomberght.com/citigrou...ndirdi-2354949

dolar/tl pozisyonlarını %5,6 karla kapatmışlar.

Carry Trade cilerden biri poz kapamış....Bakalım Bayramda diğerleri de kapar mı!!!!!

Kaynağı Mevduat topiğinde Turnike paylaşmış....

Konyalı boyuna gidene bakıyor, değirmene gelen suya bakmıyor.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

6.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku

Konyalı boyuna gidene bakıyor, değirmene gelen suya bakmıyor.
    Abi eyt sebebiyle prim geliri geçici artmış olabilir ayrıca sağlık giderleri var. O kalemi net bilmiyoruz. Ben genel bütçeye bakıyorum 5,5 milyon mahmure var işçi bunun brüt maaş ikramiye vs 5 trilyon yapıyor tek başına. Bu şekilde genel olarak baktığımda bu bütçeye ne atarsan at kevgir gibi yutar gider adam olmaz bu bütçe. Bende senin gibi emekliyim ve çalışma imkanım da yok. Büzzugu sıkmaktan perişan oldum.

7. Bunlar öyle bir köşeye sıkıştı ki. Ülkeye dolar girse TL bolluğu oluştu zaten daha önce de MB kaymaklı bir bolluk var onun gazını temizlemeden bir de döviz girişli TL bolluğu var. Elektrik ve doğalgaza zam yapması gerekir elektrik 18 aydır zam görmüyor. Bu sefer enflasyon hortlayacak. Tasarruf tedbirlerini toplasan 100 milyar çıkıyor. 12 trilyonluk bütçede 100 milyar peçete parası değil. Daha o tahmin ettikleri vergiyi de toplayamayacaklar. Şuan banka EFT hareketlerini geçmişe yönelik araştırıyorlar. Oradan çok kişiyi öperler. Hani bir söz var yazın yediğin hurmalar kışın......... Bunların nefes alması mucize.

8. Eskiden emekli çalışan olursa maaşında bir kesinti oluyordu. Şuan öyle bir kesinti yok. Eyt li kayıtlı çalışmaya devam ediyor. Bundan kesinti yapmaya kalksa hepsi kayıtdışı çalışır primden de olur SGK. Genç eytliler içinde mesleği icabı çok iyi gelir elde edenler var. Bir çok ustanın aylığı 100 bin lira. Okuyanlar 3 harfli markete atanıyor.

Sayfa 79/998 İlkİlk ... 2969777879808189129179579 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •