Sayfa 744/747 İlkİlk ... 244644694734742743744745746 ... SonSon
Arama sonucu : 5974 madde; 5,945 - 5,952 arası.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

1. Şu pamuk 200 usd ye gidecek diye 110-120 usd den alınan pamukların , pamuk 70-75 usd ye düşmesiyle bir taraflarına daha doğrusu bir tarafımıza kaçan pamukların etkisimi bu zarar ?

Alıntı Originally Posted by aaron Yazıyı Oku
    Selamlae neye istinaden söylüyorsunuz? Tam tersi stokları güncelledikleri icin maliyetler cok yüksek gelmis ve brüt kar baskılanmıs. Haksız mıyım?

Duhul
    Oct 2018
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    103
    Blog Entries
    3
    Selamlae neye istinaden söylüyorsunuz? Tam tersi stokları güncelledikleri icin maliyetler cok yüksek gelmis ve brüt kar baskılanmıs. Haksız mıyım?
    Enflasyon muhasebesinde şöyle yapılıyor anladığımız kadar ile.
    Diyor ki ben bu ürünü üretmek için; 50 TL'ye pamuk, falan fıstık aldım.

Ürettim şu an ürün olarak duruyor. Henüz satmadım. (son mamül üretim artışı iki çeyrek arasında %30)

fakat, 50 TL'ye aldım bu hammedeyi, ürünleri ürettim.
    tekrar aynı son ürünü üretmek istesem ise, ham madde maliyetim enflasyon ile 80 TL olacak.
    dolayısı ile maliyetim 80 TL'dir aslında.

satış gerçek paradan tahakkuk usülü, stok ise tekrar değerleniyor. Bu arada satılacak üründe artacaktır. ama belki 2.çeyrekde
    Baş Ekonomi Yazarı @minikyolculuk
    Değer Yatırımcısı,VIOP Trader,SK007 Hisselerini takipçisi -

3.  Alıntı Originally Posted by acemi trader Yazıyı Oku
    Bir elin parmağını geçmez borsada bunun gibi şirket, gerel var onun patronu ceza almıştı, zoren var tavan tavan gidiyordu spk açıklama istedi de öyle duyurdular iştirak satış haberini. Bunun da geçen sene bi ges olayı vardı resmî onay alınmış bi iki hafta sonra foreks haber yapıp şirketin haberlerine düşmüştü de öyle kap attılar. Kaç yıllık Bornova projesinden şirketin payına ne kadar düşeceğini bile daha geçen yıl kavga dövüş genel kurulda öğrenebildik. Geçen yıl bilançodan sonra ata yatırımdan Cemal bey şirket ziyareti yapmayı planlıyoruz demişti sonra ses soluk çıkmadı daha, gelmeyin demişlerdir muhtemelen, ödleri kopuyor şirket dikkat çeker de hisse yükselir diye. Gedik orgeyi model portföyüne aldığında bundan azdı piyasa değeri sonra kaça katladı. İntegral yeotk sayas a analiz yaptı hedef fiyat verdi de katlaya katlaya gitti şirketler. Ulan adam şirketini altı ay önce halka arz etmiş, fiyat altı ayda 7 8 e katlamış adam hissenin değeri şirketin değerini yansıtmıyor diye geri alım programı açıklıyor, bu geçen sene fk sı 2 iken 25 milyon lotu kaç gün taban yaptıra yaptıra sattı. Ödleri kopuyor dolar bazlı 25 yıl önceki halka arzda sattığı fiyatın üstüne çıkar da sattıkları kara geçer diye.
    Bilgisizliğime verin bir sorun olacak. Bir şirket patronu hisse fiyatlarının gitmesine neden bu kadar düşman olur? Yani mantığı nedir? Fiyat düşük kaldığında kendisi de zararda olmuyor mu? Bu işi basitçe bir anlatmanız mümkün mü?

4.  Alıntı Originally Posted by aaron Yazıyı Oku
    Bilgisizliğime verin bir sorun olacak. Bir şirket patronu hisse fiyatlarının gitmesine neden bu kadar düşman olur? Yani mantığı nedir? Fiyat düşük kaldığında kendisi de zararda olmuyor mu? Bu işi basitçe bir anlatmanız mümkün mü?
    halka açıklı oranı.. bizim para kazanmamızı istemiyor. ileride büyük ihtimal geri alacaklardır baskıları bu yüzden
    YATIRIM, sonu yanlış giden SPEKÜLASYONDUR. EĞER, zamanında spekülasyondan çıkmazsanız MECBUREN yatırımcı olursunuz.

5. 60 cent üstü tutunması ciddi önemli.. bu bi gösterge olacak
    YATIRIM, sonu yanlış giden SPEKÜLASYONDUR. EĞER, zamanında spekülasyondan çıkmazsanız MECBUREN yatırımcı olursunuz.

Duhul
    Oct 2018
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    103
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by mdal Yazıyı Oku
    halka açıklı oranı.. bizim para kazanmamızı istemiyor. ileride büyük ihtimal geri alacaklardır baskıları bu yüzden
    bunlar hırsız patronlar,

çalışandan, hazineden, ortaklardan herkesten çalarak işleri büyütmüşler.
    bunu yedirmek istemiyorlar.

halbuki dürüst olsa, iki dk çıkıp konuşsa hisse 5x olacak.
    çok daha mutlu olur. astor gibi %5 satardı keyfine bakardı.

7.  Alıntı Originally Posted by ssKaya Yazıyı Oku
    bunlar hırsız patronlar,

çalışandan, hazineden, ortaklardan herkesten çalarak işleri büyütmüşler.
    bunu yedirmek istemiyorlar.

halbuki dürüst olsa, iki dk çıkıp konuşsa hisse 5x olacak.
    çok daha mutlu olur. astor gibi %5 satardı keyfine bakardı.
    Bunu anlamakta zorlanıyorum. Hisseyi arşa çıkartıp, yabancıya satıp cebine para koyabilir. Kontr gibi veya gesan gibi. Dolar bazında hisseyi burlarda tutmanın mantıgı ne ola ki?

Duhul
    Oct 2018
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    103
    Blog Entries
    3
    Bunu anlamakta zorlanıyorum. Hisseyi arşa çıkartıp, yabancıya satıp cebine para koyabilir. Kontr gibi veya gesan gibi. Dolar bazında hisseyi burlarda tutmanın mantıgı ne ola ki?
    hissen çok bilinerse, popüler olursan insanlar ortak olur.
    sorular sorar, araştırır.

bunlar zaten 100M $'lik adamlar ha 200M $ olmuş. Ha 50 M $ şeyinde değil.

ege bölgesi maalesef böyle, çoğu patronlar yılın 4 ayı yatta. diğer 4 ay metreste, diğer 4 ay kayakta.

Sayfa 744/747 İlkİlk ... 244644694734742743744745746 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •