Safkr ile berkosan taşıdığım 2 hisse ama ağırlığım berkosan da..
Safkr hakettiği yere emin adımlarla gidiyor..
Berkosan epey geri geldi..
Makasın bu kadar açılmaması gerekiyor..!
Safkr ile berkosan taşıdığım 2 hisse ama ağırlığım berkosan da..
Safkr hakettiği yere emin adımlarla gidiyor..
Berkosan epey geri geldi..
Makasın bu kadar açılmaması gerekiyor..!
.......................BERKOSAN..........SAFKAR
dönen varlıklar.........228.................613
nakit ve benzerleri....31...................30
finansal yatırımlar......24...................13
stoklar.....................65...................2 47
duran varlıklar...........349.................403
kısa vad.borç............94....................276
finansal borç............20....................37
uzun vad.borç...........25..................163
öz kaynaklar..............458................577
sermaye....................31.................35
ciro...........................134................ 266
net kar.......................19,4...............13,6
yurtiçi satış.................45..................210
yurtdışı satış................90.................50
döviz posizyonu........+100................-109
borsa fiyatı.................35..................58
PD............................2,45................ .3,5
FK............................11,6................ .17
Halka açıklık...............%66.................%66
dolaşımdaki hisse adeti....20,8..............23
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
safkar ve berkosanın halka açıklık oranları %66 ile aynıdır...dolaşımdaki hisse adeti safkarın 23 milyon iken berkosanın 20,8 milyondur...geçmişte birileri suçu halka açıklık oranında ve hisse adetinin çokluğuna atıyordu..oysa işin biraz da tahta yapıcıda olduğunu görebiliyoruz..
net kar miktarında berkosan 19,4 milyon iken ,safkar 13 milyondur...borçluluk yönünden de safkar daha borçludur...döviz açık pozisyonu da -109 milyondur safkarın...oysa berkosanın +100 milyondur...fk ve pd rasyolarında da berkosan çok daha ucuz...finansal yapı olarak berkosan çok iyi...buna karşılık safkarın da cirosu yüksek...duran varlıkları ve öz kaynakları safkarın daha fazla...ihracatçı yapılarına bakacak olursak berkosanın da o konuda çok üstün olduğunu görüyoruz...artık safkarın özel beklentileri var mı ?? varsa nedir ?? bilmiyorum..ben kabaca bilançolarına baktım....
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
ciro olarak safkar 266 milyon satış yaparken yaptığı kar sadece 13 milyondur...safkar dövizin yükselmeyeceğine kanaat getirmiş olacak ki -109 milyon açık yapmış...daha çok tl bazlı borçlanmış görünüyor...borçluluk miktarları fazladır safkarın...bu yüzden de çok ciro yapmasına rağmen net kar düşük gelmiş....şu anda durum bu şekildedir...dediğim gibi ek kapasite artırımları var mı ?? başka bir hikayesi var mı bilmiyorum...
berkosanın hikayesi ise bence istikrarlı büyümesidir..ekonomilerin en kötü olduğu dönemde dahi ciro ve karlarını artırıyor olabilmesidir...yurtdışı ayağının güçlü olmasıdır..döviz yönünden güçlü olması ve ihracatçı yapısının kuvvetli olmasıdır...döviz kuru yükseldiğinde ve avrupadaki ekonomi canlanmaya başladığında çok daha güzel ciro ve karları yapabilecek olması güzeldir...
safkar ile aynı sermaye ve aynı halka açıklık oranına sahip olmalarına rağmen safkar dün 58 fiyatı ile tavan yaparken berkosan hala 35 tl fiyatı ile sürünüyor...bakalım piyasa ne zaman bu garip işe dur diyecek ??
Suzan hanımla son görüşmemde geri alım konusunda çok ısrarcı olduğunu söyledi..
Arayıp teyit edebilirsiniz..
Dolar Kuru da yavaş yavaş hareketleniyor...uzmanlar yıl sonunda 40 TL yi bekliyor...olursa ?? İhracatçı şirketler çok olumlu etkilenir...
Yer İmleri