Sayfa 145/981 İlkİlk ... 4595135143144145146147155195245645 ... SonSon
Arama sonucu : 7844 madde; 1,153 - 1,160 arası.

Konu: Viop LVIII

1. kör tuttuğunu ..........kermiş,
    togg buldu, togg u ....ker,...

burada sonunculardan başlarsak 3 büyük olay var,

1.öncesinde sıcak para,
    2.sonrasında Suriye ile gelinen nokta,
    3.nihayetinde Çinden gelen/gelecek olan sermaye yatırımları, arada Türkiyenin brics veyahut Shangay dillendirmeleri,

daha öncekilerden devam edersek

bir 4.cü,....ikinci çin seddi geniş asya düzlüklerine tercihen nisbeten dar anadolu platosunda kuruldu,...bu pkk terörü ve büyük kürdistan inşasıdır,..kesinlikle bir kuşak bir yolu blokesine yöneliktir, 1984 den beri düşük yoğunluklu çatışma hali devam ediyor,...
    bir 5. İsrail gazze ile birlikte kuzeye yöneldi, Türkiyeye doğru, Türkiyenin Suriye gerçeğini burada aramak gerekir,..Suriye en nihayetinde İsraille Türkiye arasında olmazsa olmaz bir tampondur,..
    bir 6. anlıyoruz ki İktidar partisi batı ile kendi arasında gemileri yakma aşamasına geçmiştir,..ya sıcak para diyor, ya da yoksa yok,..''kazan kazan'' devrinin sonuna gelinmiştir,..
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

2. Memleket doğrudan yatırım almıyor yıllardır. Bu nedenle "memleket için" önemli bir hamle idi.

Öte yandan da geçmişte olduğu gibi... Çinliler mi? İçeriden birileri mi iyi anlaşma yapmış?
    Görürüz ilerleyen zamanlarda...

3.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    kör tuttuğunu ..........kermiş,
    togg buldu, togg u ....ker,...

burada sonunculardan başlarsak 3 büyük olay var,

1.öncesinde sıcak para,
    2.sonrasında Suriye ile gelinen nokta,
    3.nihayetinde Çinden gelen/gelecek olan sermaye yatırımları, arada Türkiyenin brics veyahut Shangay dillendirmeleri,

daha öncekilerden devam edersek

bir 4.cü,....ikinci çin seddi geniş asya düzlüklerine tercihen nisbeten dar anadolu platosunda kuruldu,...bu pkk terörü ve büyük kürdistan inşasıdır,..kesinlikle bir kuşak bir yolun blokesine yöneliktir, 1984 den beri düşük yoğunluklu çatışma hali devam ediyor,...
    bir 5. İsrail gazze ile birlikte kuzeye yöneldi, Türkiyeye doğru, Türkiyenin Suriye gerçeğini burada aramak gerekir,..Suriye en nihayetinde İsraille Türkiye arasında olmazsa olmaz bir tampondur,..
    bir 6. anlıyoruz ki İktidar partisi batı ile kendi arasında gemileri yakma aşamasına geçmiştir,..ya sıcak para diyor, ya da yoksa yok,..''kazan kazan'' devrinin sonuna gelinmiştir,..
    ''kazan kazan'' devrinin sonuna gelinmiş, burada daha fazla oynama imkanı kalmamıştır, artık '' mecburiyetler devrine'' geçilmiştir,....ve mecburiyet en nihayetinde gerçeği dayatacaktır,..öyleyse mecburiyetlerle yola çıkılacak, ''gerçeklerle yüzleşilecek''tir, bundan kaçış olmayacaktır,..
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

qanqalar bu astor nasıl bir kağıttır? vadelisi var mıdır? biraz bakmak lazım bence. sonuçta bakmakla bir şey olmaz.

para lazımsa dedim. onun için yazdım
    audentes Fortuna iuvat

5.  Alıntı Originally Posted by Karatay Yazıyı Oku
    Bu TOGG niye bu kadar espiri konusu ediliyor anlamıyorum.
    Bu dönem o kadar çok devleti onlarca milyar dolar zarara sokan işler yapıldı ki.. TOGG yanında çok küçük kalır bence.
    Devam ettirip geliştirebilirlerse, halen umut olduğunu düşünüyorum.

Şayet gerçekten BYD ya da başka Çinli firmalarda gelecekse, bunlarla işbirliği bile yapılabilir, Know-How, ortak üretim vs..
    Ya da tamamen devredilebilir ki bence bu yapılmazsa daha iyi olur.

Lokasyon olarak bence Manisa'dan daha iyi bir yerde...Gemilerle Karadeniz ve Eğe denizine ulaşımı çok daha kolay... Liman vs. gibi lojistikte sıkıntısı da yok.

Umarım Çinlilerle iyi bir anlaşma yapılır.
    Bu tabi boş bir umut, yapılan işlere bakınca pek gerçekçi bir umut gibi görünmüyor ne yazık ki.
    Benim sorduğum şey basitçe şu;
    Devredecek birşey var mı?

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Trupu az daha öteki tarafa yolluyorlarmış
    Dostum Trump ile bizimkinin arası iyiydi. En azından şimdikiler göre daha hareketli bir siyasi ortam oluşuyordu. Bakalım en azından bidon dan daha iyi bir seçim olacak ABD için.

7.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    qanqalar bu astor nasıl bir kağıttır? vadelisi var mıdır? biraz bakmak lazım bence. sonuçta bakmakla bir şey olmaz.

para lazımsa dedim. onun için yazdım
    Baktım... Gözlerim yandı...
    O nasıl grafik öyle? Insider Trading değilse, çok can yakar.
    Hele vadelisi...
    1 Analist 135.4 demiş hedef fiyat için.

Nisan'da dip yapmış, henüz yeni tepe de yapamamış.
    84-86 arasına düşse "niye düştün?" denecek bir hali de yok.
    Insider bir bilgi varsa ayrı.
    Gerisi vebal.
    PS: Para da lazım.

8.  Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Togg uretim ve organizasyon süreçleri hakkinda bilgisi olan var mi gerçekten?

Nerede ne üretiliyor, nerede montaj ve kalite denetimi yapılıyor, nasıl nereden taşınıyor, dağıtım vs nasıl?

Bu konularda bilgi nerede vardır?
    Var abi eski ekibimden 2, üniversiteden 4 - 5 arkadaşım farklı bölümlerinde çalışıyorlar. Tamamen bütün sistem tasarım ve entegrasyonu yerlidir, her otomotiv fabrikası hangi alt yüklenicileri kullanıyorsa onları kullanır. Mercedes ne kadar Almansa TOGG da o kadar türktür. Açıklama yeterli değilse özelden daha fazla detay sorabilirsin. ARGE ankarada, fabrika gebzede, alt yükleniciler ise zaten o bölgede fazla fazla mevcut. CEO Bosch kökenli ve Bosch ürünlerini bol bol kullanıyorlar, bu da bence çok iyi bir strateji otomotive yedek parçayı da illa yerli yapayım diye bir mallığı biz değil hiç bir firma yapmaz, az modeli bütün dünyada milyonlar satan Tesla dahil (tesla kullanıyorum)

2024 yılında araba üretmen değil onu akıllı, karlı ve başarılı, sürdürülebilir şekilde piyasaya sürmen belirleyici. O da var gibi fena gitmiyor sanki TOGG, sebat edilirse ve iş mühendislere bırakılırsa çok başarılı olur.

Sayfa 145/981 İlkİlk ... 4595135143144145146147155195245645 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •