Sayfa 597/736 İlkİlk ... 97497547587595596597598599607647697 ... SonSon
Arama sonucu : 5883 madde; 4,769 - 4,776 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    KRS için alım zamanı yaklaştı, hatta yavaş yavaş alınabilir gözüküyor.
    Sayın myfinans, gerekçesini de yazarsanız ona göre düşünelim ..Teşekkürler .

2. KRS içinde bol miktarda yabancı hisse fon bulunuyor, dolar da yavaş yavaş çıkıyor, ben de bir süredir ikilemde kaldım yabancı hisse içeren fon alayım mı diye, bir yandan o taraf çok çıkmış gibi geliyor bir yandan da daha çıkacak gibi geliyor.

Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    KRS içinde bol miktarda yabancı hisse fon bulunuyor, dolar da yavaş yavaş çıkıyor, ben de bir süredir ikilemde kaldım yabancı hisse içeren fon alayım mı diye, bir yandan o taraf çok çıkmış gibi geliyor bir yandan da daha çıkacak gibi geliyor.
    Mesela TMG veya AFA,AFT de yabancı hisse fonları...KRS yi daha avantajlı kılacak bir faktör var mı ,onu merak ettim.

4. altının onsu 2454 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü diye haber yapılıyor... 15 sene önce de 2000 dolardı. 15 yılda yüzde 20 artış... gerçekten mükemmel bir yatırım...))

5.  Alıntı Originally Posted by Ferrero Yazıyı Oku
    Mesela TMG veya AFA,AFT de yabancı hisse fonları...KRS yi daha avantajlı kılacak bir faktör var mı ,onu merak ettim.
    evet aralarında pek bir fark yok aslında, içindeki hisselerden dolayı mı, yoksa iyi yönetildiği için mi onu myfinans biliyor şimdilik açıklar herhalde ben de merak ettim.

6.  Alıntı Originally Posted by Ferrero Yazıyı Oku
    Sayın myfinans, gerekçesini de yazarsanız ona göre düşünelim ..Teşekkürler .
     Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    evet aralarında pek bir fark yok aslında, içindeki hisselerden dolayı mı, yoksa iyi yönetildiği için mi onu myfinans biliyor şimdilik açıklar herhalde ben de merak ettim.
    -KRS saf hisse fonu değil. Gerekirse hisseyi sıfırlayabilir.
    -Ayrıca bu fon dolarla Tefas üzerinden alınabiliyor.. Diğerleri ya sadece TL ile ya da dövizle alınacaksa sadece kurucuya müracaat edilerek alınabiliyor.
    -ABD'de faiz indirimi sinyalleri gelirken yabancı hisselerde artış beklenebilir.
    -Trump'ın seçimleri kazanma ihtimalinin güçlenmesiyle de hisse tarafı güçlenebilir.

Ama benim için en büyük artısı dolarla Tefas'tan alınabilmesi ve gerekirse hisseyi arttırıp gerekirse sıfırlayabilme esnekliğinin olması.

Açıkçası ben bunu dövizle alınması durumunda döviz bazında en iyi getiriyi sağlayan bir fon olarak düşündüm.

Dövizle alınabilen ve döviz bazında kayda değer getirisi olan diğer fonları bilen varsa ve yazarsa faydalı olacaktır.(Ben ayrıca TPJ ve DZM'yi de izliyorum)

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    -KRS saf hisse fonu değil. Gerekirse hisseyi sıfırlayabilir.
    -Ayrıca bu fon dolarla Tefas üzerinden alınabiliyor.. Diğerleri ya sadece TL ile ya da dövizle alınacaksa sadece kurucuya müracaat edilerek alınabiliyor.
    -ABD'de faiz indirimi sinyalleri gelirken yabancı hisselerde artış beklenebilir.
    -Trump'ın seçimleri kazanma ihtimalinin güçlenmesiyle de hisse tarafı güçlenebilir.

Ama benim için en büyük artısı dolarla Tefas'tan alınabilmesi ve gerekirse hisseyi arttırıp gerekirse sıfırlayabilme esnekliğinin olması.

Açıkçası ben bunu dövizle alınması durumunda döviz bazında en iyi getiriyi sağlayan bir fon olarak düşündüm.

Dövizle alınabilen ve döviz bazında kayda değer getirisi olan diğer fonları bilen varsa ve yazarsa faydalı olacaktır.(Ben ayrıca TPJ ve DZM'yi de izliyorum)
    bu fonu ilk kez duydum baya iyi fonmuş direk usd ile abd hisse senetlerine yatırım yapan bir fonun alınabildiği tek fon galiba keşke diğer portföy şirketlerinde de yaygınlaşsa

8.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    bu fonu ilk kez duydum baya iyi fonmuş direk usd ile abd hisse senetlerine yatırım yapan bir fonun alınabildiği tek fon galiba keşke diğer portföy şirketlerinde de yaygınlaşsa
    https://www.kareportfoy.com.tr/kare-...doviz-fon-krs/

usd bazında getirisi güzel, tabi bunu her zaman sağlayabilir garantisi verilemez ama şu anda durum bu.

Tek kafamı kurcalayan " ABD doları (USD) üzerinden alım satımı
    gerçekleştirilen katılma paylarının döviz cinsinden anapara kur
    farkı gelirlerinin vergilendirilmesinde Hazine ve Maliye
    Bakanlığı’nın ilgili düzenlemeleri dikkate alınır." açıklaması.

Kur farkından vergi mi kesiliyor tam çözemedim.

Sayfa 597/736 İlkİlk ... 97497547587595596597598599607647697 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •