Sayfa 433/472 İlkİlk ... 333383423431432433434435443 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 3,457 - 3,464 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by ASAP_ Yazıyı Oku
    Buna pek güvenmeyin...
    Son dönem düzenlemeler:
    Tarım primi ödeyen, prim ödemeyip aflarla vb. emekli olanların çoğunlukta olduğu taban maaş lehinedir.
    Örneğin siz %20 zam alırken taban maaşa %100 zam yapılabilir.

"İyi maaş" görecedir. Skalanın neresinde yer aldığınıza göre değişir.

Emekli olmadan önce asgari ücretin 3 katı maaş alacağınızı düşünürken, sonraki düzenleme ile 2 katına düşebilirsiniz aniden.
    Sonrada kurbağa gibi yavaş, yavaş... Bir bakmışsınız 5-10 yılda tabandasınız...
    Yıllardır aynı hikaye, bir indiremediniz tabana. Seçim dönemlerinde biraz yaklaşır, sonra uzaklaşırız, son 5/6 yılda böyle oldu hep.

Bir de merak etmeyin kimse emekli maaşına güvenmiyor.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Yıllardır aynı hikaye, bir indiremediniz tabana. Seçim dönemlerinde biraz yaklaşır, sonra uzaklaşırız, son 5/6 yılda böyle oldu hep.

Bir de merak etmeyin kimse emekli maaşına güvenmiyor.
    Sayın @Cautionary nesini üzerinize alındınız?
    Neden beni "bir indiremediniz tabana" nın 3. çoğul şahsı olarak betimlediniz?
    Ben de ilgili paragrafta sözü edilen bir emekliyim.

İlgili yazara cevap vermişim, "maaşına güvenmemesini önerdiğimi" nereden çıkardınız? Buna cevap verme ihtiyacını niye duydunuz?
    Canınız mı sıkkın? Başka bir gönderimden hoşlanmadınız da, saracak yer mi arıyordunuz?

Talihsiz bir gönderi olmuş. Üzücü.

EK: Madem üzerinize alındınız, benzeri örneklerin tecrübelerini içeren bir bukle sunayım isterseniz şahsınıza?

3. Haziranda emekli oldum temmuza girdik ama benim 4a emekli ödeme bilgileri kısmım hala boş ama ilginç bir şekilde şöyle bir durum var , aynı ay içerisinde 2 kere günlük ödeme yapmışlar.ilk yatan eksikti onu zaten burda konuşmuştuk ama sonra yatan tam hesapladıgım maaşım kadar ama yinede günlük ödeme olarak gözüküyor ve banka hesabıma yatmadı niyeyse

https://hizliresim.com/61zkb6h

https://hizliresim.com/2zbbtjm

4. Böyle bir şey var mı gerçekten acaba? Bilhassa sn. Tantrum buralarda ise yorumlarsa çok makbule geçer.

https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/h...ayanlar-dikkat

5.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Böyle bir şey var mı gerçekten acaba? Bilhassa sn. Tantrum buralarda ise yorumlarsa çok makbule geçer.

https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/h...ayanlar-dikkat
    Bu basit bir bilgi, geçtiğimiz yol da tartışıldı bu konu. Aynen yazılan gibi.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu basit bir bilgi, geçtiğimiz yol da tartışıldı bu konu. Aynen yazılan gibi.
    Hocam, zamlı maaş e-devlette görünüyor zaten. Bu zammı geri mi alacaklar? Bir de yılbaşından sonra yine zam almayacak mıyız? Ben 2025 te emekli olursam nasıl %35 daha az maaş alacağım? Kısa bir özet geçebilir misin sana zahmet. Valla kafam basmıyor

7.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Hocam, zamlı maaş e-devlette görünüyor zaten. Bu zammı geri mi alacaklar? Bir de yılbaşından sonra yine zam almayacak mıyız? Ben 2025 te emekli olursam nasıl %35 daha az maaş alacağım? Kısa bir özet geçebilir misin sana zahmet. Valla kafam basmıyor
    Yasa şöyle, işçi emeklisi için konuşuyorum.

Her yıl enf oranı kadar maaş artar. Ek iyileştirmeler, ilave zamlar potansiyel emekli maaşına yansımaz. Yıl sonu enf %38 ise, bif de büyümemin %30 u var tabi, 3,3 diyelim, buradan da %1 gelir. Toplamda maaşlar %39 artar emekli adayları İçin.

Ama bu yıl emekli olan ocakta alması gerekenden fazla maaş aldı, bunun etkisiyle yıl başına göre maaşlar 1,5*1,25=1,87 katına çıktı, 2025 ve sonrasında emekli olacak SGK lıların ise maaşı 1,39 kat artacak. 1,87/1,39=1,35,,,,,Yani bu yıl içinde emekli olan, sonraki yıllarda emekli olacaklardan hep %35 fazla maaş alacak. Belki 20 yıl, belki 30 yıl…maaş kesilene kadar geçerli olacak yani bu durum.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Yasa şöyle, işçi emeklisi için konuşuyorum.

Her yıl enf oranı kadar maaş artar. Ek iyileştirmeler, ilave zamlar potansiyel emekli maaşına yansımaz. Yıl sonu enf %38 ise, bif de büyümemin %30 u var tabi, 3,3 diyelim, buradan da %1 gelir. Toplamda maaşlar %39 artar emekli adayları İçin.

Ama bu yıl emekli olan ocakta alması gerekenden fazla maaÅŸ aldı, bunun etkisiyle yıl başına göre maaÅŸlar 1,5*1,25=1,87 katına çıktı, 2025 ve sonrasında emekli olacak SGK lıların ise maaşı 1,39 kat artacak. 1,87/1,39=1,35,,,,,Yani bu yıl içinde emekli olan, sonraki yıllarda emekli olacaklardan hep %35 fazla maaÅŸ alacak. Belki 20 yıl, belki 30 yılâ€Â¦maaÅŸ kesilene kadar geçerli olacak yani bu durum.
    Bu durum SSK ve BAĞKUR’dan dan emekli olacakları kapsıyor , Emekli Sandığına tabi olan kamu çalışanlarını değil.
    Doğru mu anlamışım?

Sayfa 433/472 İlkİlk ... 333383423431432433434435443 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •