Sayfa 751/882 İlkİlk ... 251651701741749750751752753761801851 ... SonSon
Arama sonucu : 7056 madde; 6,001 - 6,008 arası.

Konu: BRKSN - Berkosan Yalıtım

1. borcunuz yoksa , finansallarınız da güçlü ise eğer pazarda bir daralma varsa kendinizi çevirebilmek için gerekirse çok minik karlar ile de iş yapabilirsiniz...bu minik karlar bile sizin işletmenizi çevirmenize yeterli olabilir...ama borçlu iseniz ,banka kredilerine bağımlı iseniz vede bir miktar büyük şirketseniz kendinizi çevirebilmeniz için normal bir kar uygulamanız lazım...minik kar marjları size yetmez...çünkü giderleriniz fazladır...satışlarınız zararlı satışlar ise iflasa doğru hızla gidersiniz....işte berkosanın avantajları budur...hem küçük şirkettir hem de finansalları güçlüdür...bu yüzden de üretim ve pazarlamada esnek bir şirkettir...belki de kimsenin veremeyeceği fiyat teklifleri verebilecektir...küçük siparişler bile onu tatmin edebilecektir...

zaten gelecek ikinci çeyrek bilançoları ile piyasanın durgun olmasına rağmen nasıl da cirolarını artırdığına şahit olabileceğiz..bekleyip görelim..bu güne kadar hep böyle oldu..bundan sonra da böyle olacağına inanıyorum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. berkosanın temeli iyidir ...fiyatlama geride kalıyorsa da eninde sonunda piyasa gereğini yapacaktır..şahsen ben fiyatlamaya pek takılmıyorum...benim açımdan sıkıntı yoktur...berkosanın akranlarından olan sanfm 80 lere dayandı....safkar da 60 lara..bu iki şirketin de karı berkosan kadar yoktur...ama ciroları daha fazladır...sermayeleri ise benzerdir....geçen haftalarda bir karşılaştırma yapmıştım...sıkıntı yok yola devam...ileride elime nakit geçerse bir takviye daha yapmak istiyorum...bakalım nasipte neler olacak ??
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. mesele cok farklı ve yine yanlış yaklaşmışsın malesef misal froto tepeden yüzde 20-23 civarı düşü 950 lere gelsin alıcı gelir lot'a falan bakmazlar ama bir sığ hisse berkosan'a tepeden yüzde 35 düştü yüzüne bakan yok bofa at koşturuyor alıyor sonra kar cebe yapıyor olay farklı sen 5m luk malı bu havada bu kağıttançıkamazsın mesela satışını gördükleri an basarlar dahada aşağıya soluksuz ama froto gibi büyük tahtada mal kolay el değişir

Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    küçük şirketin etkilenmesi ile büyük şirketlerin etkilenmesi aynı değildir...küçük şirket bir müşterisi sipariş vermediğinde kolaylıkla başka bir müşteri bulabilir...az miktarda satsa bile kendini çevirebilir..bu yüzden küçük şirketler üretim ve pazarlama konusunda esnektirler....

borsada 1000 lotu olan mı hisse kolay değiştirebilir yoksa 1 000 000 lotu olan mı ???

1000 lotu olan yatırımcı her kademede hissesini satabilir bu yüzden de en zirveden dahi satma imkanı bulabilir ama 1 000 000 lotu olan yatırımcı bu lotları satmak için belki de haftalarca uğraşması lazım...tüm mallarını en zirveden satamaz....en az zirvenin %10-20 aşağısında vermek zorunda kalır....büyük yatırımcının hareket esnekliği yoktur...istediği hisseye istediği miktarda girip çıkamaz...büyük olmak bazen dezavantaj olabiliyor...

4. sanfm ve safkar' gelecek olursak ikisinde de farklı gelişmeler ve hikayeler var tıpkı berkosan'ın skumtech ve yurtdışı 2 fabrikası ile ucuz kalıp 10 lardan 50 lere gelmesi gibi borsada bir çok yan kağıt güzel kazandırdıktan sonra biraz dinlenmeye geçer örnekleri çoktur

5.  Alıntı Originally Posted by agresifyatırımcı Yazıyı Oku
    mesele cok farklı ve yine yanlış yaklaşmışsın malesef misal froto tepeden yüzde 20-23 civarı düşü 950 lere gelsin alıcı gelir lot'a falan bakmazlar ama bir sığ hisse berkosan'a tepeden yüzde 35 düştü yüzüne bakan yok bofa at koşturuyor alıyor sonra kar cebe yapıyor olay farklı sen 5m luk malı bu havada bu kağıttançıkamazsın mesela satışını gördükleri an basarlar dahada aşağıya soluksuz ama froto gibi büyük tahtada mal kolay el değişir
    küçük hisseler çok aktif ve dinamiktirler....çıkışları da düşüşleri de sert olur...tabi bunlara paralel olarak çok yüklü almışsanız o hisselerden çıkmak da zordur...her hissenin kendine göre riski de var...ben kolay kolay bist 30 hissesi almam...borsa hayatımda toplasam belki de 4-5 kere almışımdır...aldıktan kısa bir süre sonra da sıkılıp satmışımdır...bist30 hisseleri kısa sürede kat be kat kazandıramazlar...tamam son 10 yıla bakıp toplasak belki de 5-10-15 kat çıkmış olabilirler ama bu miktarları yan hisseler bazen bir yılda verebiliyor...bazen risk ve kazanç doğru orantılı olabiliyor...

6.  Alıntı Originally Posted by agresifyatırımcı Yazıyı Oku
    sanfm ve safkar' gelecek olursak ikisinde de farklı gelişmeler ve hikayeler var tıpkı berkosan'ın skumtech ve yurtdışı 2 fabrikası ile ucuz kalıp 10 lardan 50 lere gelmesi gibi borsada bir çok yan kağıt güzel kazandırdıktan sonra biraz dinlenmeye geçer örnekleri çoktur
    safkar ve sanfm un hikayeleri nedir ? doğrusu hiç bakmadım...ben sadece bilançolarına bakıp karşılaştırdım...bence berkosanın 5 kat çıkması skumtech ile ilgili değildi...çünkü bu beklenti yıllardır vardı..bilançosuna baktığımızda 2022 yılında ciro 540 milyon iken net kar -3,850 milyon idi...ama 2023 yılında enflasyon muhasebesi uygulanmasına rağmen ciro 560 milyon net kar ise 81 milyon oldu...

bu büyümenin de bu yıl da devam ettiğini görüyoruz...2023 yılı ilk çeyrekte ciro 119 milyon iken ,enflasyon muhasebesi uygulanmasına rağmen ciro 134 milyona , net kar 9,6 milyondan 19,4 milyona çıktığını görüyoruz...berkosanda kimse ne zaman sonuçlanacağı belli olmayan ve adeta yılan hikayesine dönen bir skumtech satın alınmasına güvenerek bu hisseyi almadı (şahsen ben böyle baktım olaya ) alanlar bu büyüme ivmesini gördüğü için hisseyi aldılar...(şahsen ben bunun için aldım ) ben bu büyüme hikayesini beğendiğim için yüksek fiyatlardan bile almaktan çekinmedim...

7. onların olaylarını özelden soran olursa anlatayım reklam'a girmesin ben pek pofpoflamayı sevmem

berkosan'a gelecek olursak benim gözümde o gelişmelerden bir ivme kazandı fiyatlama yaptı teknikçiler iyi bilir 1 sene iyi kazandıran şirket diğer sene dinlenmeye geçer onun süresini de tahtacı bilir evet borsa'da bist kağıtlarında trade edilir yan kağıtlarda para kazanılır bunu hep söyleriz,evet düşük sermaye lot az bilanço iyi ama heryerden gelişmeleri berkosan'a bağlama olayı tamamen ümitlendirme benim görüşüm

piyasayı da iyi takip etmek lazım bölgede yine karışıklık var düşmez denilen rakamlara düşebilir hisseler

8.  Alıntı Originally Posted by agresifyatırımcı Yazıyı Oku
    onların olaylarını özelden soran olursa anlatayım reklam'a girmesin ben pek pofpoflamayı sevmem

berkosan'a gelecek olursak benim gözümde o gelişmelerden bir ivme kazandı fiyatlama yaptı teknikçiler iyi bilir 1 sene iyi kazandıran şirket diğer sene dinlenmeye geçer onun süresini de tahtacı bilir evet borsa'da bist kağıtlarında trade edilir yan kağıtlarda para kazanılır bunu hep söyleriz,evet düşük sermaye lot az bilanço iyi ama heryerden gelişmeleri berkosan'a bağlama olayı tamamen ümitlendirme benim görüşüm

piyasayı da iyi takip etmek lazım bölgede yine karışıklık var düşmez denilen rakamlara düşebilir hisseler
    borsada her hisse akıllara gelmeyen fiyatlara düşebileceği gibi akıllara gelmeyen fiyatlara çıkabiliyor da...çok iyi finansalları her an yeni bir şirket satın alma hikayesini doğurabilir...bir de sermaye tavanı yükseltildi ,her an yüklü bir sermaye artışı da yapabilir şirket...bilanço dersek zaten gittikçe iyiye giden bilançolar görülüyor berkosanda..ikinci çeyrekte piyasanın çok durgun olmasına rağmen ben ciroda %20-30 artış bekliyorum...

teknik olarak hisse dinlenebilir mi ?? bence bu şekilde agresif büyüdüğü sürece dinlenme zor olur...piyasanın alış iştahı bu kadar düşük lotları olan bir hissenin çok da dinlenmesine müsade etmez...ama ederse de uzun vadeli düşünüp kumbara misali toplayan yatırımcılar için sorun olmaz...benim gibiler her fiyat düzeyinde toplarlar...

Sayfa 751/882 İlkİlk ... 251651701741749750751752753761801851 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •