2022 aralık ayında kapanış fiyatı 69.20.
Yorumsuz
2022 aralık ayında kapanış fiyatı 69.20.
Yorumsuz
Köprüye yılda yüzde 288 zam, ilaca yüzde 35 bile çok . Üretici üretir ama sana üretmez, defansif derken , kaleci olduk.
QUOTE=Maslak1;6879058]https://eczacidergisi.com.tr/haberle...gi-anlasamadi/[/QUOTE]
Bu şirket niyeti bozdu, o anlaşıldı artık. Hayra alamet hareketler değil. Batak firmalar gibi fiyatlıyor. Aklımda birşey varda onu dillendirmek istemiyorum. İnşallah korktuğum başıma gelmez.
Birşey olmaz, günlük bakmak takip etmek sıkıntı, uzun vade kağıdı. 5-10 sene sonrasını düşünmek lazım. Buffet gibi uzun vade kalacaksın.
QUOTE=kazanmaliyim;6880354]Bu şirket niyeti bozdu, o anlaşıldı artık. Hayra alamet hareketler değil. Batak firmalar gibi fiyatlıyor. Aklımda birşey varda onu dillendirmek istemiyorum. İnşallah korktuğum başıma gelmez.[/QUOTE]
dilerseniz günlük bakmayalım. 2022 son çeyreğinden bu yana bakıp değerlendirelim? Hatta siz bir değerlendirme yapın o günden bu güne.
2022 aralık ayında alan biri hala zararda mesela?. 2 yıl vade yeteri kadar uzun vade değilmidir? Daha uzun vadelerde de dolar bazlı bakabiliriz.
düşmesi kalkmasında da bir beis yok. bu hale getirenlere kızıyorum. yoksa şirket iyidir güzeldir hoştur. Burada devreye yönetimsel faktörler giriyor. sanırım yatırımcısını zarara sokanda bu. başka izahı açıklaması yok. en azından benim nezdimde.
Son düzenleme : kazanmaliyim; 26-08-2024 saat: 17:20.
Sizinle aynı düşünüyorum, benzer şeyleri bende dile getiriyorum burada. İlaç sektörü borsada üvey evlat muamelesi görüyor. Selec ecilc korelasyon aynen devam. Aynı fiyata oynayan bir spec var orada, bize de düzgün bir spec lazım. Paralı ve zengin kimseyi dökmeyen, brsan jantsa bilançoları çok mu iyiydi sanki ama gittiler. Paralı spec arıyoruz ilan vermek lazım sahibindene.
UOTE=kazanmaliyim;6880451]dilerseniz günlük bakmayalım. 2022 son çeyreğinden bu yana bakıp değerlendirelim? Hatta siz bir değerlendirme yapın o günden bu güne.
2022 aralık ayında alan biri hala zararda mesela?. 2 yıl vade yeteri kadar uzun vade değilmidir? Daha uzun vadelerde de dolar bazlı bakabiliriz.
düşmesi kalkmasında da bir beis yok. bu hale getirenlere kızıyorum. yoksa şirket iyidir güzeldir hoştur. Burada devreye yönetim faktörü giriyor. sanırım yatırımcısını zarara sokanda bu. başka izahı açıklaması yok. en azından benim nezdimde.[/QUOTE]
Günaydın selecin faaliyet raporundan 2023 yılında ilk altı ay 138,4 milyar TL olan ilaç pazarı 2024 yılında ilk 6 ayda 226,79 milyar olarak gerçekleşmiş pazar TL olarak % 63,87 büyümüş ( bizim yurt içi ortalama pazar büyümemiz % 6 ülke pazar ilaç sektörü TL pazar büyümesinin % 6 üzerinde payımızı büyütüyoruz ilaç yokları olduğunda daha üzerine çıkabiliyor )
selecin 2023 yılında % 38,54 olan pazar payı 2024 yılında % 36,06 ya düşmüş bu yılda % 2,5 pazar kaybetmiş her yıl düzenli olarak pazar kaybediyor
ocak mart dönemi yurt içi ilaç pazarı 118,8 milyar idi ocak haziran ayında 226,79 milyar olarak gerçekleşmiş ilk döneme göre ikinci dönem % 10 düşüş var mevsimsel etki + haziran ayı eczanelerin zamdan ümidi kesip stoktan kaçınması % 6 olan pazar büyümemizi % 10 lara çekebildi isek nötür yapmışızdır
ticari alacak tutarı % 8 düşmüş stok % 14 düşmüş ticari borç % 14 düşmüş stok ve ticari borçtaki kolerasyon uyumlu iken ticari alacak ayrışıyor alış vadesi değiştimi arayıp sormak lazım bir tık değişmiş gibi görünüyor fabrikanın depocuya satış vadesi
not sürekli yurt içi pazar payı kaybeden selec 1,64 PDD ile fiyatlanıyor sürekli yurt içi pazar payını artıran ihracatını sürekli çift haneli artıran deva 0,79 PDD ile fiyatlanıyor
Yer İmleri