Sayfa 346/373 İlkİlk ... 246296336344345346347348356 ... SonSon
Arama sonucu : 2978 madde; 2,761 - 2,768 arası.

Konu: PRKME - Park Elektrik Madencilik

Sayın hissedarxd , patron için bu şirketi bir yat parası kadar küçük, varlığından bile habersizdir demişsin. Bu günkü 86 milyon dolar değeri için böyle düşünebilirsin. Ama bu adamlar yıllar önce Siirt'teki bakır madenini 200 milyon dolara sattılar, bence zamana bırakıp yavaş yavaş yonttular, yani patron herzamanki diğer borsa şirket patron ları gibi yürütmeyi seven lerden

2. Yazdığım rakamların büyüklüğünü bizim gibi amelelerin anlamaması gayet normal...Kimse de yanlış anlamasın lütfen...Turgay bey gibi biri ya da yakın ekibi işi gücü bırakıp böyle sığ bir tahtada ki herkes herkesin elini biliyor, 3-5 lot trade ile harçlık mı çıkaracak ?..:Şu kağıtta toplasan 15-20 yatırımcı ancak vardır, bizim paramızın toplamı adamların akşam yemeğini karşılamaz...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

Tahtada işlem yaparak değil, onun için bir garip çalışan yeter, adam şirketi yıllara yayıp yontup götürmüş. 200 milyon dolarlık siirt bakır madeni satışı nerede, defter değeri 90 milyon dolar. O tarihte tek varlığıda omuydu,şirketin başka malı mülkü yokmuydu.

Bakır madeni satılalı 8 yıl olmuş. 200 milyon dolara devlet tahvili alınsa 350 milyon dolara ulaşırdı bugün. Ama 90 milyon dolarlık bir büyüklük var, üstelik o tarihteki tek varlığıda bu maden değildi.

5.  Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    Tahtada işlem yaparak değil, onun için bir garip çalışan yeter, adam şirketi yıllara yayıp yontup götürmüş. 200 milyon dolarlık siirt bakır madeni satışı nerede, defter değeri 90 milyon dolar. O tarihte tek varlığıda omuydu,şirketin başka malı mülkü yokmuydu.
    Bu konuyu geride çok tartıştık...Adam o dönem mevzuata ve usulüne uygun çağrı yapmış, verenden almış bütün hisseleri...Ki zaten şu an bile gerçek sahiplik oranı %90 civarı bana göre...Bundan ben mağdur oldum diyen yalan söyler...

Defter değerine gelince, daha 2 gün önce şirketin Ilgın'daki varlığı tescillendi ve 200 milyon tona yakın kömür rezervi mevcut...Boksit sahası ha keza ki, CTC oradaki bu madene dayalı olarak Dünya devi olma stratejisi kuruyor...Bu da yazılı geride...Ceyhan arsası başta olmak üzere diğer mal varlıkları da cabası...

Kısacası, şu an finansallarda yazılı olmayan bir değere sahip bu şirket...Bunları da katacak olursak o dediniz rakamı katlar defter değeri dediğiniz şey üstadım...

Burada temel konu, mevcut varlıklar ile şirket için inovatif; stratejik ürünler üreten, gelişime açık bir patika öngörüp öngörmedikleri...Şahsen ben umutluyum...YTD

6. Tahta sığ, gerçek halka açıklığı düşük ve kim kimde ne kadar mal biliyor...Haliyle tahtacının buradan para kazanması öyle kolay değil...Buna en yakın Sayın Vob24'ün ve benim işlemlerim şahittir...Dingonun ahırı da yapmayız burayı kimse kusura bakmasın...Son dönemde iyi para kaptırdılar öyle böyle değil...

7. SPK, Bakan Mehmet Şimşek hakkında asılsız istifa haberleri ve yanıltıcı haberlerle olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olan ve borsa yatırımcısını yanlış yönlendirerek zarara uğratanlara ilişkin incelemelerin başlatıldığını duyurdu.
    Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olan maksatlı ve yanıltıcı haberleri yapanlar ile bu haberleri yayanlara ilişkin gerekli hukuki işlem ve incelemelerin başlatıldığını duyurdu.

SPK'den yapılan yazılı açıklamada, Borsa İstanbul pay piyasasında yapılan işlemlerin anlık olarak takip edildiğine, gerçek ve tüzel kişilerin piyasa bozucu hareketlerine karşı denetim mekanizmasının sürekli işlediğine işaret edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Haftanın son işlem gününde sosyal medya mecralarında Hazine ve Maliye Bakanı'mız Sayın Mehmet Şimşek hakkında asılsız istifa haberleri üzerinden Borsa yatırımcısını yanlış yönlendiren ve onların zarara uğramalarına sebep olan sosyal medya hesaplarıyla ilgili gerekli incelemeler başlatılmıştır. 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 'Piyasa Dolandırıcılığı' başlıklı 107'nci maddesinde işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı ile bilgi bazlı piyasa dolandırıcılığı suçları düzenlenmiştir.

Anılan düzenlemeler uyarınca, 'sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, fiyat değişimlerine, arz ve taleplerine ilişkin olarak yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırmak amacıyla alım veya satım yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir değiştirenler veya hesap hareketleri gerçekleştirenler' ile 'sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan veya rapor hazırlayan ya da bunları yayan ve bu suretle menfaat sağlayan kişilerin 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 5000 güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılacağı' hükme bağlanmıştır. Yukarıda da bahsi geçtiği üzere Kurulumuzca, olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olan bu maksatlı ve yanıltıcı haberleri yapanlar ile bu haberleri yayanlara ilişkin gerekli hukuki işlem/incelemeler derhal başlatılmıştır."

Açıklamada, Kurul'dan ve resmi makamlardan gelmeyen ve yatırımcıyı yanıltıcı nitelikte olan sosyal medya haberlerine itibar edilmemesi uyarısı yapıldı.

Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Bu konuyu geride çok tartıştık...Adam o dönem mevzuata ve usulüne uygun çağrı yapmış, verenden almış bütün hisseleri...Ki zaten şu an bile gerçek sahiplik oranı %90 civarı bana göre...Bundan ben mağdur oldum diyen yalan söyler...

Defter değerine gelince, daha 2 gün önce şirketin Ilgın'daki varlığı tescillendi ve 200 milyon tona yakın kömür rezervi mevcut...Boksit sahası ha keza ki, CTC oradaki bu madene dayalı olarak Dünya devi olma stratejisi kuruyor...Bu da yazılı geride...Ceyhan arsası başta olmak üzere diğer mal varlıkları da cabası...

Kısacası, şu an finansallarda yazılı olmayan bir değere sahip bu şirket...Bunları da katacak olursak o dediniz rakamı katlar defter değeri dediğiniz şey üstadım...

Burada temel konu, mevcut varlıklar ile şirket için inovatif; stratejik ürünler üreten, gelişime açık bir patika öngörüp öngörmedikleri...Şahsen ben umutluyum...YTD
    2012 bilemedim 2013 yılları hisse 2 tl dolarda o civarda. Yaklaşık rakamlar, eski gün, ozamanlar da bir sene taşıdım. Defter değerinde idi yaklaşık. Aradan 12 yıl geçmiş, hisse 0.6 dolarda ve defter değerinde. Zamana karşı erimiş. Bir 12 yıl daha beklersek iyice kuşa dönecek, bu gidişata. Gidişatı değiştirecek ne var,

Sayfa 346/373 İlkİlk ... 246296336344345346347348356 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •