Sayfa 917/1003 İlkİlk ... 417817867907915916917918919927967 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 7,329 - 7,336 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

1. Para piyasası fonları düşmüş 51 civarına gelmiş

2.  Alıntı Originally Posted by ogzgn Yazıyı Oku
    Para piyasası fonları düşmüş 51 civarına gelmiş
    likiditeye böyle devam eder bir müdahale gelmezse yine 47-48 oranlara düşer bir kaç güne.

3. Arkadaşlar yaşlı bir teyze var tanıdık bana watsaptan yazdı ricacı oldu yardımcı olmam için kendisi sorunu çözememiş sağlıklı bir bilgide alamamış aynen aşağıya kopyalıyorum
    'Almanyada bankada bulunan birikimimi orada faizde değerlendirmek istiyorum. Ancak vergi konusunda Alman banka araştırdığı halde bana yardımcı olamadı. Oradan aldığım faize ülkemde de vergi ödeyecek miyim? Alman bankalarının birçok ülkeyle özel bir anlaşması varmış: İkametgahları kendi ülkelerinde olan yabancıların faiz gelirinden Almanya önce vergi keser sonra iade edermiş, vergilendirme herkesin kendi ülkesinde yapılırmış. Biz bu ülkelere dahil miyiz?
    Doğal olarak her iki ülkede de gelir vergisi ödersem faizden yararlanmanın bir anlamı kalmıyor çünkü. Zamanınızı aldığım için çok özür dilerim ''
    Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşımız madde madde detaylı bir açıklama yaparsa sevinirim ben tümüyle yabancıyım bu konulara.

4.  Alıntı Originally Posted by ogzgn Yazıyı Oku
    Para piyasası fonları düşmüş 51 civarına gelmiş
    ben aldımya 2 gün önce

TL.ref e müdahale gelir herhalde bugün

Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Arkadaşlar yaşlı bir teyze var tanıdık bana watsaptan yazdı ricacı oldu yardımcı olmam için kendisi sorunu çözememiş sağlıklı bir bilgide alamamış aynen aşağıya kopyalıyorum
    'Almanyada bankada bulunan birikimimi orada faizde değerlendirmek istiyorum. Ancak vergi konusunda Alman banka araştırdığı halde bana yardımcı olamadı. Oradan aldığım faize ülkemde de vergi ödeyecek miyim? Alman bankalarının birçok ülkeyle özel bir anlaşması varmış: İkametgahları kendi ülkelerinde olan yabancıların faiz gelirinden Almanya önce vergi keser sonra iade edermiş, vergilendirme herkesin kendi ülkesinde yapılırmış. Biz bu ülkelere dahil miyiz?
    Doğal olarak her iki ülkede de gelir vergisi ödersem faizden yararlanmanın bir anlamı kalmıyor çünkü. Zamanınızı aldığım için çok özür dilerim ''
    Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşımız madde madde detaylı bir açıklama yaparsa sevinirim ben tümüyle yabancıyım bu konulara.
    https://ms.hmb.gov.tr/uploads/2019/09/006.pdf
    şurada yasa var madde 11 sanırım oran %10 dan 15 e çıktı
    https://www.verginet.net/Dokumanlar/...120124-1-1.pdf

yakın zamand abir değişiklik yoktur diye düşünüyorum
    bir halt olacağı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    https://ms.hmb.gov.tr/uploads/2019/09/006.pdf
    şurada yasa var madde 11 sanırım oran %10 dan 15 e çıktı
    https://www.verginet.net/Dokumanlar/...120124-1-1.pdf

yakın zamand abir değişiklik yoktur diye düşünüyorum
    Hocam Almanya bankasında elde ettiği faiz geliri için hem Almanya'ya hemde Türkiye'ye %15 vergimi ödeyecek.

Teyzenin sorusu yine kopyalıyorum aşağıya
    ' Size izninizle bir şey danışmak istiyorum: Almanyada bankada bulunan birikimimi orada faizde değerlendirmek istiyorum. Ancak vergi konusunda Alman baka araştırdığı halde bana yardımcı olamadı. Oradan aldığım faize ülkemde de vergi ödeyecek miyim? Alman bankalarının birçok ülkeyle özel bir anlaşması varmış: İkametlgahları kendi ülkelerinde olan yabancıların faiz gelirinden Almanya önce vergi keser sonra iade edermiş, vergilendirme herkesin kendi ülkesinde yapılırmış. Biz bu ülkelere dahil miyiz?
    Doğal olarak her iki ülkede de gelir vergisi ödersem faizden yararlanmanın bir anlamı kalmıyor çünkü. Zamanınızı aldığım için çok özür dilerim''

Sayfa 917/1003 İlkİlk ... 417817867907915916917918919927967 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •