Sayfa 624/736 İlkİlk ... 124524574614622623624625626634674724 ... SonSon
Arama sonucu : 5882 madde; 4,985 - 4,992 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by Valfranc Yazıyı Oku
    1 Masa 2 sandalye fon şirketleri deyip uyarınca tepki yiyoruz bu sayfalarda.
    hocam bu zamana kadar 5 yıllığa kadar her dönemde istikrarlı güzel gidiyordu istanbul fonları. hani bu devirde babana dahi güvenmeyeceksin misali bir durum yaşanıyor şu günlerde. bir yere eleman alınacağında adayların geçmiş performanslarına bakılıyor. tufan bey beş yıllık güveni 5 günde yıktı. bu gün iki hisse de tavan. yani peşinen ıpb'ye eksi 1 dayak anlamına geliyor ortalama. başarısıyla fon tarihimize geçen tufan bey, şimdi de araştırılıp açığa çıkartılmaya muhtaç bir operasyonla fon tarihimize geçiyor.

2.  Alıntı Originally Posted by Valfranc Yazıyı Oku
    1 Masa 2 sandalye fon şirketleri deyip uyarınca tepki yiyoruz bu sayfalarda.
    Bsoke ve btcim bu kadar fazla hisse almaları eleştiriye açık ama sizin yorum fazla ağır olmuş.

Daha önce de ipb fonu için başka bir üye zar atıyorlar diye yorum yapmışti.
    Forumda İstanbul portföye karşı ön yargı var sanki.

3.  Alıntı Originally Posted by bozdogan82 Yazıyı Oku
    Bsoke ve btcim bu kadar fazla hisse almaları eleştiriye açık ama sizin yorum fazla ağır olmuş.

Daha önce de ipb fonu için başka bir üye zar atıyorlar diye yorum yapmışti.
    Forumda İstanbul portföye karşı ön yargı var sanki.
    hocam şahsen istanbul portföyü yıllardır beğenip keşke bu tür güzel fon yönetim şirketleri çoğalsa diyordum. ama bsoke ve btcim olayına inanamıyorum, hatta keşke şu iş bir rüya olsa da uyansam diyorum. ııe'yi lütfen inceleyin. haziranda hızla batı hisselerini almaya başlıyorlar. hisse yükseldikçe fon fiyatı, fon fiyatı yükseldikçe para girişi, para girişi hızlandıkça da batı hisselerine aktarılan paralarla ııe fon fiyatı yükseliyor saadet zinciri gibi. fonun yükseldiğini duyan geliyor. yönetici de gelen parayla başka hisse kalmamış gibi ha bire batıları topluyor. yani birnevi fon eliyle hisse daha da uçuşa geçiyor. burada bir noktadan sonra tamam Allah bereket versin deyip hisseleri en azından makul seviyelere indirmeliydi yönetici. bunu yapacağına IPB'nin yüzde onunu da bu iki hisseye bağlıyor, sınır olmasa daha da artıracak belki. millet haldır haldır ııe alıyor. bunlar da haldır haldır batı hisseleri. hisselerin operasyonla yükseltilmesi gibi bir durum ortaya çıkıyor. iyi niyetle işin bu hale geleceğini öngörememiştir tufan bey desek dahi. bir noktadan sonra bu kadar hisseyi alıp kime satacağım, hazır kârdayken yavaştan azaltayım diyememesini anlamakta güçlük çekiyorum. fon büyüklüğü 4 milyarı aşmış, yüzde 75'ini sadece 2 hisseye gömüyor. yatırımcı, nasıl olsa yönetici tecrübeli, bir bildiği vardır, zamanı gelince satar diye düşünmüş olabilir. öyle düşünmese gider bsoke'yi kendi alır zaten. hüsnüzanımı her zaman muhafaza etme taraftarıyım ama tivitırdan falan bir açıklama yapması gerekirdi tufan beyin. az daha böyle gitse halka açık hisselerin hepsini toplayıp batı gurubuna yönetici olurmuş tufan bey. yıllardır fon yönetimide yüz akı olmuş bir kuruma şu iş, kesinlikle ama kesinlikle yakışmadı...

4.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    hocam şahsen istanbul portföyü yıllardır beğenip keşke bu tür güzel fon yönetim şirketleri çoğalsa diyordum. ama bsoke ve btcim olayına inanamıyorum, hatta keşke şu iş bir rüya olsa da uyansam diyorum. ııe'yi lütfen inceleyin. haziranda hızla batı hisselerini almaya başlıyorlar. hisse yükseldikçe fon fiyatı, fon fiyatı yükseldikçe para girişi, para girişi hızlandıkça da batı hisselerine aktarılan paralarla ııe fon fiyatı yükseliyor saadet zinciri gibi. fonun yükseldiğini duyan geliyor. yönetici de gelen parayla başka hisse kalmamış gibi ha bire batıları topluyor. yani birnevi fon eliyle hisse daha da uçuşa geçiyor. burada bir noktadan sonra tamam Allah bereket versin deyip hisseleri en azından makul seviyelere indirmeliydi yönetici. bunu yapacağına IPB'nin yüzde onunu da bu iki hisseye bağlıyor, sınır olmasa daha da artıracak belki. millet haldır haldır ııe alıyor. bunlar da haldır haldır batı hisseleri. hisselerin operasyonla yükseltilmesi gibi bir durum ortaya çıkıyor. iyi niyetle işin bu hale geleceğini öngörememiştir tufan bey desek dahi. bir noktadan sonra bu kadar hisseyi alıp kime satacağım, hazır kârdayken yavaştan azaltayım diyememesini anlamakta güçlük çekiyorum. fon büyüklüğü 4 milyarı aşmış, yüzde 75'ini sadece 2 hisseye gömüyor. yatırımcı, nasıl olsa yönetici tecrübeli, bir bildiği vardır, zamanı gelince satar diye düşünmüş olabilir. öyle düşünmese gider bsoke'yi kendi alır zaten. hüsnüzanımı her zaman muhafaza etme taraftarıyım ama tivitırdan falan bir açıklama yapması gerekirdi tufan beyin. az daha böyle gitse halka açık hisselerin hepsini toplayıp batı gurubuna yönetici olurmuş tufan bey. yıllardır fon yönetimide yüz akı olmuş bir kuruma şu iş, kesinlikle ama kesinlikle yakışmadı...
    hocam bsoke ve btcim konusunda yerden göğe kadar haklısın.
    hisse senedi fonlarındaki kısıtlarını aşmak için serbest fonları kullanmak hos değil.
    Dediğin gibi temmuz ayına 1000 tane olan iie yatırımcısı eylülde 10bin olmuş. Umarım yatırımcılar zararsız bu durumdan kurtulur.

5. Fonlar üzerinden bu tür operasyonların yapıldığını bilmiyorsanız borsada acemisiniz demektir. Ne burada konuşulan fonları tanıyorum ne de bahsedilen hisseleri takip ediyorum ancak yazılanları okuyunca ve grafiklere bakınca doğrudan operasyon algısı oluştu bende. Fonlar böyle operasyonlar için çok uygundur çünkü fondaki para fon yöneticisinin değil vatandaşın parasıdır neticede. Dolayısıyla fon yöneticisine giren çıkan yoktur, riski de yoktur, komisyonunu alır kenara çekilir. Güven zedelense ne olacak, adam belki de dünyalığını yapmış çok da umurundaydı. Patron da işini görür, yüksekten yıkar malı ya da başka hesapları varsa onları görmüş olur. Böylece operasyon başarıyla sonuçlanır. Ezcümle fon alırken fonu ve portföy dağılım raporlarını iyice incelemek gerekir.

Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.

6. Hisse fonları...

https://youtu.be/d7L0FTBlPxo?feature=shared

Ben kendi alıp sattığım hisseye bile güvenmiyorum, birde başkasına sen al sat bu hisseleri diye paramı vermek bana ters, ama el mecbur bazı fonları alıyorum, aldım sattım, paramı onların güvenilmez ellerine biraz olsun daha fazla kazanmak uğruna emanet ettim (:

Hisse fonu alıp satmadım tabiki...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Dostlar iie icinde ve diger istanbul portfoyler icinde eylul ayi dahilinde ne oldugunu anca ekim bes on gibi gorebiliriz bati soke ve cimento lar taban taban giderken fon icinde bunlar tika basa dolu iken fon fiyatlari o kadar da dusmedi demek ki tedbir alip baska hisse lerde olabilirler bunu da dusunun

Alıntı Originally Posted by bozdogan82 Yazıyı Oku
    hocam bsoke ve btcim konusunda yerden göğe kadar haklısın.
    hisse senedi fonlarındaki kısıtlarını aşmak için serbest fonları kullanmak hos değil.
    Dediğin gibi temmuz ayına 1000 tane olan iie yatırımcısı eylülde 10bin olmuş. Umarım yatırımcılar zararsız bu durumdan kurtulur.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Dostum serbest fon basligina da gelebilirsin ama
    eger doviz ve usd olarak almak istersen kare portfoy KRS ye bakabilirsin

Alıntı Originally Posted by yoktur Yazıyı Oku
    Merhabalar,
    Yapı kredinin döviz (usd) yatırım fonları var bunlardan almak istiyorum ancak daha iyi getirili fon olabilir.
    Bankadan alım satım için Tefaş veya banka döviz fonları önerebileceğiniz varmı?
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Sayfa 624/736 İlkİlk ... 124524574614622623624625626634674724 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •