Stellantis ile ilgili başvuru sonrasında RK nihai inceleme sürecinin ne zaman başladığına dair aşağıdaki gibi bir duyuru yapmış...
Yukarıda stellantis nihai inceleme tarihi durumunu yanlış yorumlamışım, stellantis başvurusu 11/2023 sonu, nihai inceleme başlangıcı 12/2023 olarak belirtilmiş... Dolayısıyla sonraki süreç de çıkarımımdan bir ay daha fazla sürüyor gibi görünüyor. Paynet sürecindeki öngörülen tarihleri de birer ay ötelemek lazım bu durumda...
Paynet nihai inceleme başlangıç tarihi ile ilgili bir bilgi veya duyuru bulamadım. Muhtemelen bu tarih 06/2024 ortası gibi olmalı...
Bu durumda ilk 6 ay stellantiste 12/2023->06/2024 başı, paynet için 06/2024->12/2024 ortasında doluyor. RK stellantis için 6 ay dolmadan 05/2024 sonunda 6 aylık süreyi uzatıyorum diye bildirim yapmış, demek ki en olmadı RK paynet içinde 12/2024 başı bildirim yapmalı diye düşünüyorum...
Doğru anlıyorsam stellantis ikinci 6 ayı 12/2023->12/2024 başında dolacak ve son karar çıkacak, nihai inceleme sonucu olumsuz çıkarsa diğer 30 gün 15 gün muhabbetleri başlayacak...
Benzeri paynet için 06/2024->06/2025 ortasına denk geliyor.
Rekabet Kurulu, Stellantis Otomotiv Pazarlama AŞ’nin tek kontrolünün Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ tarafından devralınmasına ilişkin başvuruyu 23.11.2023 tarih ve 23-54/1029-M sayılı kararı ile nihai incelemeye aldı.
Bilindiği üzere, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 7. maddesi ile Rekabet Kurulu, piyasalarda etkin rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucunu doğuracak birleşme ve/veya devralma işlemlerini denetlemekle görevlidir. Kurul, piyasadaki rekabetin yapısına etkileri bakımından incelemenin derinleştirilmesi ihtiyacı duyulan işlemleri, Kanun’un 10. maddesi çerçevesinde nihai incelemeye alabilmektedir.
Kurula bildirilmiş bir birleşme/devralma işlemi, Kanun’un 10. maddesine göre nihai karara kadar askıda olup uygulamaya konulması mümkün değildir. Bununla birlikte işlemin nihai incelemeye alınması, izin verilemez nitelikte olduğu anlamına gelmemektedir.
Kaynak:
https://www.rekabet.gov.tr/tr/Guncel...ye%20ald%C4%B1.
Buradaki tarih öngörüleri ve benzeştirmeler tamamen kişisel yorum ve çıkarım, herhangi bir bilgiye dayanmıyor, lütfen yatırım kararınızı buna göre yönlendirmeyin.
Yer İmleri