Sayfa 504/998 İlkİlk ... 4404454494502503504505506514554604 ... SonSon
Arama sonucu : 7979 madde; 4,025 - 4,032 arası.

Konu: Viop LIX

Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Yıllar önce bir makale okumuştum. Oranı tam hatırlamıyorum ama...
    "Dünya çapında organize olan yardım örgütlerine yapılan bağışların %80 - %90 gibi bir miktarı ilgili örgütün organizasyon gideri olarak harcanıyor..." şeklinde.

Tabi bi ara bizimkiler de(özellikle FETÖ, FETÖ olmadan önce...) Afrika'da su kuyusu açılmadık toprak bırakmamıştı. Orada oran daha iyidir
    herşeyde mutlaka arkaplan var patron.

ancak büyük resimde... eğer bu toprak büyütme çabası doğru ise. ancak eylemden anlarız.

şuan israil için bulunmaz nimet.. önünde hiç bir engel kalmadı.

ırak boş.. suriye bom boş... lübnan şu satten sonra çantada keklik.

ha toprak meselesi doğru ise eğer.. suriyeye başlar yatırım yapmaya.. veya ıraktan.

oraları yeniden inşaa etmeye ... ele geçirmesine bile gerek yok. belli yönetimleri bile yok. tamamen sahipsiz topraklar.

abd iş birliği ile ...oraları inşaa etmeye başlarlar.

ve büyük bir israil devleti kurarlar.

....

ırak zaten boştu... abd neden bukadar bekledi oraya yatırım yabmadı .?
    sömürge ülkesi kurabilirdi.

neyse bakalım artık.. ilk eylemlerden anlaşılır.

bence bunun derdinde değiller... ırak kaç sene oldu 15 mi ? tek kuruş yatırım yapmadılar.

israil abd birlikte ise eğer bu işte.. abd çoktan ırağa sömürge ülkesi kurup israilin önünü açardı.

2.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    abd ırağı işgal ettimi.. etti.

ee naptı sonra gidip ırağa mı yerleşti.

???

bitene ot bile dikmedi.. ne bokuma işgal etti.

hiç..

petrol hattını yönetti diyenler çıkabilir. işgal etmeden öncede oradaki petrolü zaten yönetiyordu

arablara yeterki para ver..

...

şimdi daha mı iyi oldu.. suriye ırak kaçak petrol oldu. el altından satıyor oradaki çeteler.

bu abd ye zarar demek.

petrol planıda boş çıktı..

geriye.. hiç kaldı..

Abi ABD Irak'ı neden kalıcı işgal etsin? O iş 2. Dünya Savaşı ile bitti.
    Bi Rusya - Ukrayna örneği verilebilir yakın tarihten... O da sınırlı.
    Amaç ülkeyi işgal etmek değil. Yönetimi, rejimi değiştirip yerine kafana uygun olanı koymak.

Kimi seçimle, meçimle halloluyor. BKZ Şekil 1 A.
    Kimisi de olmuyor. O zaman basıyorsun zopayı. Etnik, dini çeşitlilik vb. bölüyorsun, gerisini kendileri hallediyor zaten.
    Mesele kendi işine gelecek biçimde demografiyi değiştirmek. İster gönüllülükle, ister zopayla.

Irak, İran, Suriye, Türkiye üzerindeki Kürt devleti, BOP planı vb... Bunları taaaa akl-ı bali olduğumuz ilk dönemlerden beri anlatırlar.
    Adamlar için bu coğrafyalar periferik. Yani belediyeyi düşün. Önce meydanlar, ana arterler, ana caddeler vb.
    En son kenar-kıyı mahalleler...

Suriye işi biraz uzadı Rusya nedeniyle. Ama çevresini de kuşattılar komple rejim düşmanları ile.
    Daha da sittin sene huzur gelmez oralara.

Yalnız, taaa Özal zamanında 1.Körfez Savaşında;
    "1 koyup 3 alacağız!" diye oturduğumuz şu masadan bizim kadar da zararlı kalkan yoktur. Gerçi daha da kalkamadık ama...

Ülkenin içi rejim-demokrasi düşmanları ile doldu. 4 bir tarafında mevcut olan kör topal otoriteler yıkılıp, mücadele ettiğimiz örgütlerin otoritesine terk edildi...
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

üstad dinle yönetilen ülkelerde.. o dediğin işe yaramıyor. yani böl yönet taktiği çok uymuyor.

çünkü ülke inanç anlamında uygun kafa yapısında değil.

ozamanda dediğin gibi verecen zopayı.. oluyor.

bukezde göçmen sorunu oluyor..

bak şuan avrupa tirtir titriyor yeni göçmen gelmesin diye.

biryeri yıktığında diğer yerlerde yıkılıyor artık.

sen onca toprağı alacaksın ıraktaki gibi işgal edeceksin.. sonra suriye sonra lübnan tr vs bilmem ne işte.

sonrada bu insanlar sizin kapınıza mecbur dayanacak ..böl yönet o nedenle çalışmıyor. bak suriyede 30-40 a yakın etnik grup var. ) gangi birini yöneteceksin ?

birini yok etsen ertesi gün ikitanedaha çıkıyor

hepsi kaçak petrol satıyor..

ben illa o bahsedilen planların biri doğru demiyorum..sadece anlamsız buluyorum.

birşey idda etmiyorum ama içlerinden birininde doğru olduğu zannetmiyorum.

birde bu salak avrupanın ne yabdığını anlamıyorum.. tüm ortadoğuyu işgal edeceklerse bu insanlar ilk avrupa sınırına dayanacakken neden israili veabdyi destekliyorlar hala.

israil kuduruk it gibi heryeri işgal ediyorken dünya nasıl izliyor ?

biz sınırımız suriye işgal edilirken nasıl izledik ?

hayret...

6.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    üstad dinle yönetilen ülkelerde.. o dediğin işe yaramıyor. yani böl yönet taktiği çok uymuyor.

çünkü ülke inanç anlamında uygun kafa yapısında değil.

ozamanda dediğin gibi verecen zopayı.. oluyor.

bukezde göçmen sorunu oluyor..

bak şuan avrupa tirtir titriyor yeni göçmen gelmesin diye.

biryeri yıktığında diğer yerlerde yıkılıyor artık.

sen onca toprağı alacaksın ıraktaki gibi işgal edeceksin.. sonra suriye sonra lübnan tr vs bilmem ne işte.

sonrada bu insanlar sizin kapınıza mecbur dayanacak ..böl yönet o nedenle çalışmıyor. bak suriyede 30-40 a yakın etnik grup var. ) gangi birini yöneteceksin ?

birini yok etsen ertesi gün ikitanedaha çıkıyor

hepsi kaçak petrol satıyor..

Yav göçmen sorunu plansız bir sonuç değil ki...
    Öyle olsaydı savaş başlamadan yıllar önce, on yıllardır orada duran güneyimizdeki mayınlı araziyi ne diye İsrail'li şirket eliyle temizlemeye kara verelim birden?
    Yunanistan neden sınırına duvar örsün durduk yere?

Semptom o. Tedavi ederler kendi işlerine gelecek biçimde. Adamlar için sıkıntı yok.
    Veriyorlar parayı... "Bazı ülkeler" izin dahi vermiyor kendi topraklarına sonradan gelen göçmenlerin çıkmasına bile.
    Lan bırak adam senin ülkene dışarıdan gelmiş kaçak biçimde, girerken müdahale etmemişsin, çıkarken niye yakalıyorsun?

7. Meh. Araya da ilginç bulduğum bir XU100 grafiği atayım ki, "paso goy goy" kategorisinden ban yemeyelim

Kalın Yeşil = 6 Aylık
    Açık Mavi = 12 Aylık pivotlar.

İstim hep Aylık Pivot üzerinde gelmiş. 6 Aylık son 3 yılda 1 kez delinmiş(Bu ay hariç), o da Yıllık Pivot çok yakın olduğundan pek hasar vermemiş:

Not: XU030 grafiği de benzer. Sadece ihlal sayısı daha fazla.

8. Pala dün akşam seansında Nasrallah oldu diye mi gömdü. Başka haber mi var. Yoksam mertabiyle mi arası bozuk

Sayfa 504/998 İlkİlk ... 4404454494502503504505506514554604 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •