hisselerden çok endeks nereye düşecek ona bakmak gerekecek görünüyor...borsayı kuruttular...ışık ökte bile ömrüm borsada geçti yatırımcı açısından son 30 yılın en kötü dönemi yaşanıyor dedi...enflasyon muhasebesi....kur korumalı mevduat...döviz fiyatlarının çıkmaması...yüksek enflasyon...yüksek faiz....duyarsız bir spk...hepsi bir arada...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Endeksin gidişatı hisse bazlı hareketleri engellemez...Stratejik vizyon değişikliği içeren ufacık bir haber hisseye olan talebi artırır ki, böyle bir gelişme karşısında piyasa oyuncuları endeks mendeks takmaz...Genel Kurul'da Enisçiğim millete iyi gaz mı verdi yoksa dediği gibi şirketin yeni networklere ulaşma konusunda bir sıkıntısı gerçekten yok mu, yakın dönemde belli olur...Esasen VUK bilanço analizinde de bahsetmiştim, ihracat tarafındaki belirgin artış bu türden bir gelişme ile mi alakalı göreceğiz...Sektördeki keskin rekabet koşulları nedeniyle KAP açıklaması yapmamaları da anlarım...
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...
şirketin kap atmaması ,yatırımcılarda terkedilmiş duygularını uyandırıyor...şirkete olan güveni azaltıyor...bizim gibiler bilançolara odaklansa da yatırımcıların büyük bir kısmı kap haberlerini de önemsiyor...umarım şirket yetkilileri artık yatırımcıyı da düşünerek yatırımcının önünü görmesini sağlayacak kapları atar...şirket patronu mehmet beyin genel kurulda soran bir yatırımcıya biz çaba harcayalım ama siz de cebinizi doldurun , öyle mi !! çıkışı , yatırımcı olarak bir daha berkosana yatırım yapmama düşüncelerini uyandırırken oğlu enisin sizleri anlıyorum biraz daha sabır sözleri ise şirkete güveni artırıyor...bu arada şirketin bütün işlerini ve özelikle de dış bağlantıları üç yabancı dil bilen (ingilizce, almanca ,italyanca ) enis beyin yapması sevindirici...ne varsa enis beyde var...umulur ki şirket bazı politikalarını değiştirir...yatırımcısını da kendi ortağı olarak görmeye başlar...
temel olarak geçmişte sanfm ve dnısı ile karşılaştırmış idim...berkosanın onlardan çok da aşağı kalır yanları yok..dnısı bu gün 2 milyar değerindedir ve şu ana kadar sadece 2 milyonluk karı var...sanfm un ise 4,9 milyarlık piyasa değeri var...gerçekler ortadadır...eninde sonunda piyasanın bu çarpık değerlemeyi düzelteceğine inanmak istiyorum...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Şirketinin bir kısmını halka arz etmiş bir patron bunları söylememeli. “Biz çaba gösterelim, hisse senedi sahipleri kazansın öyle mi! “ bu cümleyi nasıl kurarsın. O zaman niye halka arz ettin şirketini. Kendin kazanıp kendin yeseydin. Zor günlerde halka açılıp kaynak yaratıyorlar. Sonra da ben çalışayım , hisse sahipleri niye kazanıyor , olur mu öyle şey diyorsun.. İyi ya, kendi anlaştığın spekülatör ile topla hisseleri. Yıllarca bıktır hisse sahiplerini, sattır onlara. Bi tek sizde hisse kalınca uçur hisseyi. Oradan KAP at. Zirveden ver eline küçük yatırımcının. Yıllarca sürünsün hisse sahipleri. Var mı böyle zihniyet!
Keko bunu sana kim söyledi bilmiyorum ama bence düzeltme ihtiyacı hissediyorum..
Mehmet bey’e sorulan soru şuydu;
Neden geri alım yapmıyorsunuz..?
Mehmet bey de;
Benim 3 aylık finansallarımda bir yamuk var mı,sen yatırımcıysan neye göre ortak oldun..?
Siz işin kolayını bekliyorsunuz ama benim çabamda şirketi büyütmektir..şeklinde özetleyebilirim..
Dostum ben yanlış anladim ....toplantıya gitmeyince ve söylenenleri de yanlış yorumlayinca böyle yanlış anlamlar çıkıyor..herkesten özür dilerim...sen de toplantıya katılmıştın en doğruyu sen soyleyebilirsin bize...şahsen ben de bilançolara güveniyorum..uygun gördüğüm yerlerden 107 bin lot daha almak istiyorum..elbet bir gün devran dönecek...
Küçük sermaye..yüksek kar..yüksek ihracat oranı..yüksek döviz stoğu...Avrupa'da büyüme potansiyeli...yurtiçinde kentsel dönüşümün ayak sesleri...bunlar benim için değerli faktörlerdir..
Yer İmleri