Hastane sahibi sağlık bakanı, özel okul sahibi milli eğitim bakanı, otel,tatilköyü ve otel rezervasyon şirketi sahibi de turizm bakanı. Bunun adaı demokrasi falan değil düpedüz oligarşidir.
Hastane sahibi sağlık bakanı, özel okul sahibi milli eğitim bakanı, otel,tatilköyü ve otel rezervasyon şirketi sahibi de turizm bakanı. Bunun adaı demokrasi falan değil düpedüz oligarşidir.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
fettullahçı terör örgütü lideri fettullah gülen gübre olmuş ... tarihe not düşülmesi açısından paylaşma gereği duydum başta Deniz bey olmak üzere tüm forumdaşlara saglıklı mutlu haftalar dilerim
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
Bir de devletin vatandasa bakis acisinin tesiri var.
Devlet hic bir vatandasi adam yerine koymadigi icin, vatandasta bir digerini adam hesabina almiyor.
Savci'nin biri sevgilisinin eski 5 arkadasini iceri alip, islem yapabiliyor, eminim olay ortaya cikinca, devlete bak, bunlari da adam yerine koyup bana sorusturma acti demistir eminim.
Biraz da Cumhuriyet'in yeni kuruldugu yillarda, devlete karsi acilan davalarda, hukumet politikasi olarak, devletin ustune fazla gitmemek anlayisi hakim olmustur. ( Hakimler ve savcilar arasinda.)
O nedenle zaman zaman yaziyoruz, bu toplumda adalet hic olmadi.
1970'lerin sonuna kadar poliste askerde adam dogmek suc olarak gorulmezdi.
Hatta 1950 ile 1960 dogumlu neslin Universite okumasinin en buyuk nedeni, askerdeki dayak korkusuydu.
Dogdugun ulke kaderinmidir, evet kaderindir.
Cumhuriyet doneminin hemen her yilinda, aydin ne kadar yazar cizer varsa hapislerde curutuldu.
Aydinlanmaya bu kadar devlet tepkisi olusturursaniz, sonra bu millet neden bu kadar cahil kaldi diye sorma hakkiniz olmaz.
Nitekim, okur yazar diye gecinenlerin %40'i okudugunu anlamiyor.
Yaşananlara dönüp baktığımızda söylenecek çok şey var. İlahi adalete inanıyorum.
Şu anda tek aklıma gelen. Yarbay Ali Tatarın veda mektubu paylaşmak oluyor.
Şunu bilin ki en küçük suçu ve günahı olmayan ben, bu yapılan hukuksuzluğa isyan ve bu karanlığa bir nebze ışık olabilmek [adına] hayatıma son veriyorum.
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Ali_Tatar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ağustos ayı sonu itibariyle 8.339 trilyon TL olan Merkezi yönetim borç stoku,Eylül sonu itibariyle 310 milyar TL artarak 8.649 trilyon TL'ye yükseldi.Bu borcun 3.558,8 trilyon TL tutarındaki kısmı Türk Lirası cinsi, 5.090,5 trilyon TL tutarındaki kısmı döviz cinsi borçlardan oluşuyor.
U.S. 10 Year Treasury
US10Y:
Yield | 9:16 PM EDT
4.188%
Benchmark ABD 10 yıllık hazine tahvil faizleri 16 Eylülde %3.62'yi gördükten sonra kabaca 1 ayda hızlı bir yükselişle tekrar %4.19'a yükseldi.Bu yükselişin nedenleri:
-ABD ekonomisinin güçlü görünümü,son verilerin güçlü gelmesi,ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte de bir gelişmiş ülke için yüksek sayılan %3.4 oranında büyümesini sürdürürken işsizliğin tarihi ortalamaların altında %4.1 düşük seyretmesi,işgücü piyasasının güçlü kalması.
-Son anketlerde Donald Trump'ın başkanlık seçimini kazanma ihtimalinin artması.
.Trump seçildiği takdirde gümrük vergilerini Çin hariç %20'ye,Çin'e ise %60-%100 arası yükselteceğini deklere etti.Bunun da gerek üretimde kullanılan girdiler,gerekse mamul ürün olarak ithal ürünlerin fiyatlarını yükselteceği için ABD'de enflasyonu canlandırması bekleniyor.(ABD dünyanın açık ara dünyanın en yüksek ithalat yapan ülkesi(2023 yılında 3.827 trilyon usd))
.ABD 1.10.2023-30.9.2024 mali yılında 1.85 trilyon dolar bütçe açığı verdi.Trump'ın yapmayı vaat ettiği vergileri düşürme planıyla bütçe açıklarının daha da artması,bunun da ABD Hazinesinin borçlanma ihtiyacını artırmasıyla,artacak tahvil arzının faizleri yükseltmesi bekleniyor.
-ABD'de tahvil faizleri artarken,avrupa ve Çin'de düşüş trendinde olması,ülkeler arası faiz getirileri farkı nedeniyle, Trump seçildiği takdirde,ABD para birimi doları güçlü kılacağı ve dolar endeksinin artacağı tahmin ediliyor.
Yer İmleri